PS 3'e sistem kurulamıyor ve 8002F14E hatası

Muhammed_Hoso

Hectopat
Daha fazla  
PlayStation'umun Blu-ray kablosu kırık olduğu için çalışmıyor ve bu yüzden kurulumda 8002F14E hatası alıyorum. Nasıl çözebilirim? Kasam fat (Sorunumu anlatabildim mi bilmiyorum.)

Sorununuzu anladım. Kablosuz veya Blu-Ray'ı arızalı olan konsollarda güncelleme yapamazsınız. Bazen temassızlık hatasıdır, sadece gözünü silmeniz veya kablosunu tekrar oturtmanız yeter ama eğer bozuksa değiştirmek zorundasınız. CFW kırılabilen ISO'larda bunun patch'ı uygulanabiliyor ama CFW kurulamayanlar için bir şey bulamadım. Konsolunuzun modeli kaç? Slim, Fat veya Superslim?Altında yazar genelde, 3003B gibi.

Sorununuzu anladım. Kablosuz veya Blu-ray'ı arızalı olan konsollarda güncelleme yapamazsınız. Bazen temassızlık hatasıdır, sadece gözünü silmeniz veya kablosunu tekrar oturtmanız yeter ama eğer bozuksa değiştirmek zorundasınız. CFW kırılabilen ISO'larda bunun Patch'ı uygulanabiliyor ama CFW kurulamayanlar için bir şey bulamadım. Konsolunuzun modeli kaç? Slim, fat veya superslim? Altında yazar genelde, 3003b gibi.

Fat bendeki.

Sorununuzu anladım. Kablosuz veya Blu-ray'ı arızalı olan konsollarda güncelleme yapamazsınız. Bazen temassızlık hatasıdır, sadece gözünü silmeniz veya kablosunu tekrar oturtmanız yeter ama eğer bozuksa değiştirmek zorundasınız. CFW kırılabilen ISO'larda bunun Patch'ı uygulanabiliyor ama CFW kurulamayanlar için bir şey bulamadım. Konsolunuzun modeli kaç? Slim, fat veya superslim? Altında yazar genelde, 3003b gibi.

Amcamdada bir PS 3 var onun HDD kini benimkine taksam olur mu?

Son düzenleme:
noBD yamalı CFW'ler varmış ancak onları da kurması çok aşamalı, ben kurmadığım için size yol gösteremeyeceğim.
Amcamda da bir PS3 var onun HDD'sini benimkine taksam olur mu?
Her HDD her konsol için ayrı şifrelenir. Başka bir PS3 HDD'sini başka bir PS3 okuyamaz. Diski sıfırlamadığınız sürece ki bu seferde yazılımı sildiğinizden ve Blu-ray bozuk olduğundan konsolunuza hiç yazılım atamayacaksınız yani tamir edilene kadar pratik olarak soft-brick olur.

Eğer CFW varsa eid_root_key yani şifreleme anahtarını dışarı aktarıp verileri deşifre edebiliyorsunuz bilgisayarda gerekli programlarla. Ek bilgi olarak vermek istedim, konuyla alakasız.

Nobd yamalı CFW'ler varmış ancak onları da kurması çok aşamalı, ben kurmadığım için size yol gösteremeyeceğim.

Her HDD her konsol için ayrı şifrelenir. Başka bir PS3 HDD'sini başka bir PS3 okuyamaz. Diski sıfırlamadığınız sürece ki bu sefer de yazılımı sildiğinizden ve Blu-ray bozuk olduğundan konsolunuza hiç yazılım atamayacaksınız yani tamir edilene kadar pratik olarak soft-brick olur.

Eğer CFW varsa eid_root_key yani şifreleme anahtarını dışarı aktarıp verileri deşifre edebiliyorsunuz bilgisayarda gerekli programlarla. Ek bilgi olarak vermek istedim, konuyla alakasız.

Kasayı söktüm baktım ve Blu-ray kablolarının hiçbiri takılmamış kagıt gibi olan kablonun teleri kopmuş N11'de 50 TL'ye var bu kablodan alsam kendim yapabilir miyim?

Kasayı söktüm baktım ve Blu-ray kablolarının hiçbiri takılmamış kagıt gibi olan kablonun teleri kopmuş N11'de 50 TL'ye var bu kablodan alsam kendim yapabilir miyim?

Yapabildin mi? Bende güncelleme yarıda kaldı aynı kodu verdi. Blu-ray disk okumuyordu zaten içini açsam büyük ihtimal soketi çıkıktır. Ç o soketi benden başka takabilen yok herhalde en alttakini cımbızda.
İçini açmaya üşeniyorum CFW kuracağım fakat önceki güncellemeyi kurtarmaya çalışıyor ikidebir kapatıp açtığımda o güncellemeyi kurtarma ekranına geliyor sıfırdan güncellemeye nereden gireceğiz?
Güvenli modda başlatsam da aynı oluyor.

Yapabildin mi? Bende güncelleme yarıda kaldı aynı kodu verdi. Blu-ray disk okumuyordu zaten içini açsam büyük ihtimal soketi çıkıktır. Ç o soketi benden başka takabilen yok herhalde en alttakini cımbızda.
İçini açmaya üşeniyorum CFW kuracağım fakat önceki güncellemeyi kurtarmaya çalışıyor ikidebir kapatıp açtığımda o güncellemeyi kurtarma ekranına geliyor sıfırdan güncellemeye nereden gireceğiz?
Güvenli modda başlatsam da aynı oluyor.

şimdi harddiskini söküp fat32 de formatladım. formatı linux üzerinde atıyorum. windowsta zor oluyor.
tekrar güvenli modda güncelleme ye girdim. flash bellekte 4.86 noBD yani bluray i pass geçen cfw kuruyorum. Ofw olmadan direkt Cfw kurmak sağlıklımı bilmeme ama denemek lazım. elimde E3 flasher var. tepem atarsa NAND ı flashlarım içini açıp.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı