PS 5 alınır mı?

DualSense kontrolcüsü abartıldığı kadar iyi bir kontrolcü değil.
Özellikle, Xbox kontrolcüsüne göre ergonomisi yerlerde.
Adaptive triggers olayı neredeyse hiçbir oyunda yok varsa da çoğunlukla iyi çalışmıyor.
Sadece kontrolcü hissiyatı için konsol alınmaz gidip deneyebilir, özel oyunlar zaten PC'ye çıkıyor GoW: Ragnarök'te yakında çıkacak TLOU part 2 oyunununda yakında çıkıcağını biliyoruz hepimiz.

Sadece kontrolcü hissiyatı için alınır demedim. Özel oyunlar için 2 3 yıl beklemeye devam edeceksen veya çöp optimizasyonlu oyunlar oynamaya devam etmek istiyorsan PC almakta bir tercih.

Sadece kontrolcü hissiyatı için alınır demedim. Özel oyunlar için 2 3 yıl beklemeye devam edeceksen veya çöp optimizasyonlu oyunlar oynamaya devam etmek istiyorsan PC almakta bir tercih.

TLOU'nun optimizasyonu kötü evet fakat 2K çözünürlükte Ultra high ayarlarda RX 6700 ile oynadım, 50-60 FPS civarında performans aldım.
GoW'un performansı zaten kötü değildi PS5 alınacak paraya bu oyunlarda yüksek performans alabiliceği bir kasa alabilir.
Ve PC'de yapabiliceğiniz işlerin sınırı yok, konsolda YouTube'dan video açmak bile eziyet.

TLOU'nun optimizasyonu kötü evet fakat 2K çözünürlükte Ultra high ayarlarda RX 6700 ile oynadım, 50-60 FPS civarında performans aldım.
GoW'un performansı zaten kötü değildi PS5 alınacak paraya bu oyunlarda yüksek performans alabiliceği bir kasa alabilir.
Ve PC'de yapabiliceğiniz işlerin sınırı yok, konsolda YouTube'dan video açmak bile eziyet.

Kanka konsol bir oyun oynama aracı. Tabii film dizi video izlersin gene de. Bilgisayarda ise her şeyi yapabilirsin. Oyun yönünden bakarsak konsol daha önde olacak tabii ki çünkü firmalar optimizasyon yaparken konsollara göre daha iyi optimizasyon sunuyor. Bir de özel oyun konusunda 2 yıl beklemek istiyorsan PS5 almana gerek yok zaten. Sadece oyun oynamak isteyenler için yapılı bir cihaz sonuçta.

Hem kalbur üstü PC (GTX 1660 Ti) sahibiyim hem de PS5 Slim.
PS5 alma sebebim zaten PC'deki konforsuzluktu.

PC'de beni soğutup oyun oynamayı bıraktıran şeyler:

Oyunu Steam'den almam rağmen yapımcı firma launcherlarının da açılıp oyuna girme sürecini uzatması (EA App, Rockstar Launcher, Uplay, red Launcher)

Kontrolcü uyumuna bakma zorunluluğu. Oyunlarlı kolla oynamayı seviyorum PC de hem Xbox kolu hem de DualSense kullanıyordum ama ikisini de USB'den bağlmazsan konsoldaki rahatlığı alamıyorsun. Sebebi Windows'un bazen anlamsızca Bluetooth hataları ve dualsensin PC uyumsuzluğu.

Masada oyun oynamak bir süre sonra işteyim gibi hissettirmeye başlamıştı ondan dolayı oyunlardan da soğudum PC de.

Steam dolara geçtiği an PS5 almadan PSN de oyun almaya başladım ve zamlardan önce oyun stokumu yaptım. PSN pahalı ama dolar değil.

Bazı oyunların PC portunun optimizasyonunun rezalet seviyede olması.

PS5 alınca yeniden oyun oynamaya başlama sebeplerim:

Dualsensi açınca hem TV hem de PS5 aynı anda açılıyor ve oyuna gerçekten 1dk da girmiş oluyorum. Ne Steam'ı ne de o Launcher'ları beklemek zorundayım ne de kolu bağlamam lazım. Oyundayım her şey çok basit.

Koltukta yatarak oynuyorum hem sırt ağrım olmuyor hem de işteyim gibi hissetmiyorum.

Özel oyun muhabbetine girmiyorum ama Sony oyunları PC'ye 1.5 2 sene sonra geliyor. Ben şahsen 1.5 2 sene beklemem çünkü ekonomik değil, 60dolar 1.5 seneye ikiye katına çıkıyor.

Grafik ayarı ve optimizsyon sorunu yok. Çoğu oyunda 2 seçenek var ben 60FPS olanı seçip devam ediyorum çok memnunum.

Kısacası PC iş yükü çok olmayan rahat ve nispeten genç arkadaşlarımızın tahammül edebileceği bir şey, PS5 ise ekonomik sorunun yoksa kendine ait TV veya büyük monitörün varsa, işten geleyim uğraşmadan oyun oynayayım diyorsan PS5 muazzam bir alet.

Kendi laptopum var. Çok iyi olmasa da i5 1035G1 MX 330 bir PC var bu oyun oynarken beni fazla yoruyor o yüzden konsol düşünmüştüm. Yoksa hesaplarımda çok fazla iyi oyunlarla dolu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı