PS 5 fat ile Slim arasındaki fark nedir?

735666

Centipat
Merhaba, size bir sorum olacak. PS 5 1 TB alacağım Digital sürüm fat kasa ile Slim kasa arasındaki fark ne? Soğutma performansı ve genel performans olarak hangisini almam daha sağlıklı olur? Ve diskli sürüm almak mantıklı olur mu? Oyun fiyatları malum her geçen gün artıyor temiz bir CD bulsam o şekilde kullansam bana faydası olur mu? Görüşlerinizi bekliyor olacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiyata bağlı, eğer çok ucuzsa Fat alabilirsin ama bayağı büyük ve Slim'e göre çok kaba. Soğutma anlamında Fat bir tık iyi ama farkı anlamazsın. CD konusunda kişisel bir olay ama PS5 Slim'i eğer dijital alırsan daha sonradan CD okuyucu takılabiliyor.

Merhaba, size bir sorum olacak. PS 5 1 TB alacağım Digital sürüm fat kasa ile Slim kasa arasındaki fark ne? Soğutma performansı ve genel performans olarak hangisini almam daha sağlıklı olur? Ve diskli sürüm almak mantıklı olur mu? Oyun fiyatları malum her geçen gün artıyor temiz bir CD bulsam o şekilde kullansam bana faydası olur mu? Görüşlerinizi bekliyor olacağım.

Fat kasa 825GB Slim 1 TB. Slim'den kutu içeriğinde dikey stant çıkmazken fat kasadan çıkıyor. Yani Slim'de bu standı ayrıca satın alman gerekiyor. Fat kasa 3-5 derece arasında daha serin çalışıyor. Öncelik hangisi ucuzsa onu almalısın ama Slim'de dik kullanmada ısı hatası verme gibi kronik sıkıntı var. Tabii böyle bir cihaz gelme ihtimali düşük ama fat kasada böyle bir durum yok özellikle fat kasaların CFI12 serisi Slim'den daha sorunsuz.
Elbette hangi kasayı alırsan al diskli sürüm alman en mantıklısı olur. Fazlası var eksiği yok. Oyunları 2.el al sat veya takas yaparak çok cüzi tutarlara getirebilirsiniz. 4 yıldır PS5'te öyle yaptım şimdi Pro aldım ona da disk sürücüsü alıp yeni nesil oyunları yine CD ile alıyorum bu sebepten. Yani çok avantajı var. Ayrıca internet hızın yavaşsa oyunların boyutu malum, haliyle dijitalde sabaha kadar inmesini beklerken aynı oyunu CD ile alırsan 10-15dk içinde indirebiliyorsun.
Tavsiyem öncelikle hangisi ucuzsa onu alman olur her iki kasa içinde. Tabi ki diskli sürümlerini al yukarıda uzun uzun artılarını anlattım. Diyelim aynı parada fat ile Slim buldun. Ben olsam öyle durumda fat kasa alırdım hem daha karizma duruyor hem de kutu içeriği daha dolu geliyor.

Slim kasa daha ufak diye kutudan çıkmıyor hocam. Ha ekstra döndürme hareketleri falan yapamazsın tabii ama gayet dikey duruyor kendisi.
Hayır slim için olan metal ince stant gayet de kutuya sığabilir. Sony’nin aç gözlülüğü yüzünden çıkmıyor. Pro’dan da çıkmıyor. Açıkçası stantsız ben güvenemiyorum. Hele yaramaz çocuk, evcil hayvanlar vs. varsa düşme riski daha da artar. Stant almak istemezse slim alırsa, yatay kullanmak daha garanti bence.

Fat kasa eski, slim kasa ise yenidir. Ben slim kasa almanızı öneriyorum. Belirli bir zaman geçtikten sonra her şeyde olduğu gibi konsollarda da ısınma, aşırı fan sesi gibi sorunlar kaçınılmaz. PS3'te de 4'te de durum aynıydı. Aralarındaki farklardan kısaca bahsetmek gerekirse:

-Fat kasa içerisinden dikey stand vardır. Slim kasa içerisinde yatay kullanım standları çıkıyor.
-Soğutma anlamında Fat ufak bir farkla daha iyi ama yine de bir şey fark etmiyor hiç.
-Fat tasarımı çok kaba, slim ise çok daha zarif duruyor.
-İkisinde de standart Dualshock kullanılıyor. PS4'teki gibi V1, V2 gibi bir olay yok.
-Fat kasalarda CFI kodu çok önemli. Örneğin CFI-10xx ilk çıkan sürümlerde kullanılan koddur. Bu sürümler genel olarak birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Slimde böyle şeyleri düşünmenize gerek yok. Konsol hatasız çıktı.

Toplarsak benim önerim slim almanız olur.

Vallahi bu sürüm numarası işi benim de kafamı kurcaladı bayağı bende esnaf arakadaşım var 21 bine fat kasa 1 TB versiyonu alacaktım çift kol diskli sürüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı