PS 5 ithalatçı garantili ne anlama gelir?

• Konuyu başlatan RawRei
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 166

RawRei

Centipat
Daha fazla  
İthalatçı garantili yurt dışından gelmiş ve resmi üretici garantisi olmayan ürünlere denir. Bunlar garantisiz veya ithalatçı (satıcı) garantisi ile satılır. ithalatçı garantiye güvenmek pek iyi birşey değil her satıcı aynı değil kimi destek verir kimi vermez

Resmi distribütör olmadığı için ülke içerisinde garanti kapsamında değil, garantisi hangi ülkeden alındıysa orda geçerli olması lazımdı. Yani sana satan kişinin insafına kalıyorsun.

Satıcılar ürünü yurt dışından alıp getirtiyorlar. Bir sorun olması durumunda kendileri size destek sağlıyor. Ben de ithalatçı almıştım ve ürünüm önceden kullanılmış ve çizik gelmişti. Fakat sonrasında ürünü değiştirmelerini talep ettim ve sıfır olarak geldi.

İthalatçı garantili ise her sorunda ithalatçı ile muhatap olursun. Bilkom'da ise yetkili servis ilgilenir. Ancak kolay kolay bozulan bir cihaz değil ve bozuk çıksa da ithalatçı garantisi değiştirme için yeter.

Ama bende değiştirmeyebilir.

İthalatçı garantili ise her sorunda ithalatçı ile muhatap olursun. Bilkom'da ise yetkili servis ilgilenir. Ancak kolay kolay bozulan bir cihaz değil ve bozuk çıksa da ithalatçı garantisi değiştirme için yeter.

6 k vermeye değer mi değmez mi (öğrenciyim)

Türkiye'de ithalatçı garantisi, ürünün yurtdışındaki üretici firma tarafından değil, Türkiye'ye getiren firma tarafından desteklendiği anlamına gelir. (a)

Resmi distribütör olmadığı için ülke içerisinde garanti kapsamında değil, garantisi hangi ülkeden alındıysa orada geçerli olması lazımdı. Yani sana satan kişinin insafına kalıyorsun.

Merhaba, stoklarımızda CFI -2015, 2016, 2018 ve 2019 modelleri bulunmaktadır Slim için bunlar varmış ellerinde nasıl oluyor şimdi.

@Mehmetkayice

Merhaba, stoklarımızda CFI -2015, 2016, 2018 ve 2019 modelleri bulunmaktadır Slim için bunlar varmış ellerinde nasıl oluyor şimdi.

@Mehmetkayice

CFI ülke kodu olarak düşünebilirsin. Sondaki numaralar ise hangi bölgede için üretildiği anlamına gelir.

PS5 CFI ülke kodları

• CFI-XX00 – japan.
  • CFI-XX02 – australia.
  • CFI-XX08 – russia, ukraine, ındia, central asia.
  • CFI-XX14 – central america, south america.
  • CFI-XX15 – us, canada, mexico.
  • CFI-XX16 – europe, middle east, africa (Türkiye bu gruba dahil.)
  • CFI-XX18 – korea, singapore, taiwan.
Bu sırada almak istiyorsanız önceliğiniz 2016 olarak düşünebilirsiniz.

AB ülkelerinden alınan Tüm PS5'lerde Eurasia garantisi oluyor mu? Prag'daki Datart'tan almıştım ben, kutusuz getirdim ama evrakları elimde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…