PS 5 Slim neden 60Hz veriyor?

Daha fazla  
arkadaslae herkese merhaba, PS5 Slim aldım ve yanında Philips 27M2N3200S/01-27" evnia 180Hz 1ms Gaming montörünü aldım. Monitör 180Hz fakat görselde görüldüğü gibi 60Hz alıyorum. PS5 ve ekranın kutusundan aldığım kabloları da denememe rağmen değişmedi. Monitör ayarlarında ise, Hz ile ilgil bir ayar yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese iyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaslae herkese merhaba, PS5 Slim aldım ve yanında Philips 27M2N3200S/01-27" evnia 180Hz 1ms Gaming montörünü aldım. Monitör 180Hz fakat görselde görüldüğü gibi 60Hz alıyorum. PS5 ve ekranın kutusundan aldığım kabloları da denememe rağmen değişmedi. Monitör ayarlarında ise, Hz ile ilgil bir ayar yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese iyi sosyaller.

PS5 genel olarak oyunlarda Max 60 fps verdiği için monitör Hz değerini sabitlemiş olabilir.

Onu ayarlardan ayarlayabiliyorsun galiba ama 60FPS için optimizasyonu yapılmış oyunu 60Hz oynayabilirsin kendi otomatik ayarlıyor.

Örnek PS5 de Fortnite'de 120FPS modunu açarsan görüntü modu otomatik 120Hz oluyor.

Eğer monitörünüz ve hdmi kablonuz hdmi 2.1 destekliyorsa, DESTEKLEYEN oyunlarda 120fps almanız gerekiyor. Eğer monitörünüzde hdmi 2.1 girişi yoksa veya kablonuz hdmi 2.1 kablo değilse alamazsınız.

120hz destekleyen oyunlara şuradan ulaşabilirsin:

Eğer monitörünüz ve HDMI kablonuz HDMI 2.1 destekliyorsa, destekleyen oyunlarda 120FPS almanız gerekiyor. Eğer monitörünüzde HDMI 2.1 girişi yoksa veya kablonuz HDMI 2.1 kablo değilse alamazsınız.

120Hz destekleyen oyunlara şuradan ulaşabilirsin:

Anlıyorum hocam dediğinizi baktığım birkaç yerde de aynısını diyordu fakat, okuduğuma göre de PS5 kutusundan çıkan HDMI2.1 kablosu, bilginiz var mı doğru mudur?

PS5 genel olarak oyunlarda Max 60 FPS verdiği için monitör Hz değerini sabitlemiş olabilir.

Laptopım 144Hz onu bağladığımda da 60Hz gösteriyor.

arkadaslae herkese merhaba, PS5 Slim aldım ve yanında Philips 27M2N3200S/01-27" evnia 180Hz 1ms Gaming montörünü aldım. Monitör 180Hz fakat görselde görüldüğü gibi 60Hz alıyorum. PS5 ve ekranın kutusundan aldığım kabloları da denememe rağmen değişmedi. Monitör ayarlarında ise, Hz ile ilgil bir ayar yok. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Herkese iyi Sosyaller.

PS5'in kendi kablosuyla monitöre bağlantını yap. Daha sonra ayarlardan monitör çözünürlüğü ve Hz ayarlarına bak. 120 Hz çıkış ayarını kapat veya otomatik yap seçeneği var. Onu otomatik yap. Ama 120 Hz desteği Fortnite, Call of Duty Warzone, Rainbow Six: Siege gibi FPS oyunlarında var. Diğer oyunlarda 120 Hz değil maksimum 60 FPS alırsın. Genelde oyunlarda iki seçenek oluyor ya 4K 30 FPS ya da 4K'den biraz daha düşük çözünürlük ama 60 FPS. 120 Hz modunu da örneğin Fortnite'a girdiğinde oyun içerisinden aktif hale getirince çalışacaktır.

PS5'in kendi kablosuyla monitöre bağlantını yap. Daha sonra ayarlardan monitör çözünürlüğü ve Hz ayarlarına bak. 120 Hz çıkış ayarını kapat veya otomatik yap seçeneği var. Onu otomatik yap. Ama 120 Hz desteği Fortnite, Call of Duty Warzone, Rainbow Six: Siege gibi FPS oyunlarında var. Diğer oyunlarda 120 Hz değil maksimum 60 FPS alırsın. Genelde oyunlarda iki seçenek oluyor ya 4K 30 FPS ya da 4K'den biraz daha düşük çözünürlük ama 60 FPS. 120 Hz modunu da örneğin Fortnite'a girdiğinde oyun içerisinden aktif hale getirince çalışacaktır.
Mesela ben su an FC25 oynuyorum, arkadasin verdigi linkteki oyunlarda da yoktu. Sanirim o yuzden ekran da 60HZ gosteriyor. Cok tesekkur ederim.

Mesela ben su an FC 25 oynuyorum, arkadasin verdigi linkteki oyunlarda da yoktu. Sanirim o yuzden ekran da 60Hz gosteriyor. Cok teşekkür ederim.

Sadece 120 FPS alabileceğin oyunlarda aktif oluyor. Bu oyunlarda genelde FPS oyunları oluyor diye biliyorum. Sen yine de destekleyen oyunlara bir göz at. FC 25'te 60 FPS'den fazlasını alamazsın. PS5 genel olarak 4K 30 FPS ya da 4K'den biraz düşük çözünürlükte 60FPS sunabiliyor çoğu oyunda.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı