PS 5 vs PC yükseltme

kdrfthoz

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Bu aralar PS5 almayı düşünüyorum. Ancak evimde R3 3100 1650S 16 GB RAM'li bir PC bulunduruyorum ve oyunlarda bayağı geriledi. Ayrıca 3 ay önce G29 ve Xbox 9 nesil gamepad aldım ve haliyle yatırım yaptım. Küçüklüğümden beri gelen bir PS aşkı var. The Last of Us vs. gibi hikayeli oyunları seviyorum. Hatta PS3 ile çoğu oyunu oynadım. Aynı zamanda Assetto Corsa, Euro Truck Simulator vesaire oynuyorum. Ne yapmalıyım? Bu PC beni bir süre idare eder mi? İki oyun tarzınıda seviyorum. Alabilirsem kardeşimle ortak alacağız ve ortak meselesi zor oluyor. PC için böyle bir şey geçerli değil. Bana ait.

PC den nasıl bir performans beklediğine bağlı. Günümüz için yetermi diyorsan miladını dolduralı çok oldu bence. Grafik takıntım yok diyorsan yeter ama.

Düşüncenize yardımcı olması için bazı fikirler sunayım bunları kendinize göre cevaplayın ve ona göre karar verin.
İlk olarak PS5 aldığınızda en azından 2K bir monitöre veya 4K bir TV ye sahip misiniz ? 1080p monitörde işinizi görecektir tabiki ama tüm nimetlerinden faydalanmak lazım konsolun.
İkinci olarak PS5 oyunlarını alabilecek bütçeye gelire sahip misiniz ? Hele ki son zamlardan sonra oyun fiyatları iyice arttı Sony cephesinde. Sadece TLOU2 ve Spiderman 2 3.250 TL yapıyor.
Son olarak ki bu benim için büyük etken, evet Sony exc. oyunları genelde Türkçe Dublaj veya altyazı ile çıkıyor, fakat diğer oyunlara Bilgisayardaki gibi Türkçe yama yapma şansınız olmadığından İngilizceye hakimmisiniz ? Oyunları anlamadan oynayacaksınız.
Benim gayet yeterli sistemim olmasına rağmen sırf Exc. oyunlar için PS5 aldım, hatta çok zaman bile geçmedi üstünden. TLOU2 , Spiderman 2 ve God of War Ragnarok oynadım öylece duruyor tüm zamanım yine PC de geçiyor.

Aynı ikilemde kalıp PS5 almayı seçtim, ortaklık durumunda tabii ki PC yükseltimi daha mantıklı olur. Zaten tüm PS oyunları yavaş yavaş PC'ye geliyor.
Yani şu şekilde düşünüyorum.Bazen PC bazende boşken PS oynarım dedim.Bilemiyorum.Konsol bende yeri bir ayrı nedense.

PC den nasıl bir performans beklediğine bağlı. Günümüz için yetermi diyorsan miladını dolduralı çok oldu bence. Grafik takıntım yok diyorsan yeter ama.
Takıntım yok yetiyor zaten şimdilik.

Yani şu şekilde düşünüyorum.Bazen PC bazende boşken PS oynarım dedim.Bilemiyorum.Konsol bende yeri bir ayrı nedense.
Hocam aralarında kaldıysanız yanlış hatırlamıyorsam "Kirala" diye bir uygulama var. Haftalık kiralayıp bir bakabilirsiniz. Sizle aynı düşünüyordum fakat PS bir süre sonra pişman ediyor. PC tavsiye ederim.

Düşüncenize yardımcı olması için bazı fikirler sunayım bunları kendinize göre cevaplayın ve ona göre karar verin.
İlk olarak PS5 aldığınızda en azından 2K bir monitöre veya 4K bir TV ye sahip misiniz ? 1080p monitörde işinizi görecektir tabiki ama tüm nimetlerinden faydalanmak lazım konsolun.
İkinci olarak PS5 oyunlarını alabilecek bütçeye gelire sahip misiniz ? Hele ki son zamlardan sonra oyun fiyatları iyice arttı Sony cephesinde. Sadece TLOU2 ve Spiderman 2 3.250 TL yapıyor.
Son olarak ki bu benim için büyük etken, evet Sony exc. oyunları genelde Türkçe Dublaj veya altyazı ile çıkıyor, fakat diğer oyunlara Bilgisayardaki gibi Türkçe yama yapma şansınız olmadığından İngilizceye hakimmisiniz ? Oyunları anlamadan oynayacaksınız.
Benim gayet yeterli sistemim olmasına rağmen sırf Exc. oyunlar için PS5 aldım, hatta çok zaman bile geçmedi üstünden. TLOU2 , Spiderman 2 ve God of War Ragnarok oynadım öylece duruyor tüm zamanım yine PC de geçiyor.
4K TV bulunuyor hatta 2. Dualsense var kardeşimde.Bütçe olarak aylık elime 1000 2000 geçiyor elime.İngilizcede pek sıkıntı değil.Ancak bir oyuna 2k veremem.Plus düşündüm daha çok.

Hocam aralarında kaldıysanız yanlış hatırlamıyorsam "Kirala" diye bir uygulama var. Haftalık kiralayıp bir bakabilirsiniz. Sizle aynı düşünüyordum fakat PS bir süre sonra pişman ediyor. PC tavsiye ederim.
Anladım.Deneyeceğim.Bulamadım uygulamayı lakin.

Ayrıca şöyle bir durum var.PC için R5 5600 ve RTX 3060 yaklaşık 16k yapıyor.Haliyle kardeşimede alınacak ve 32k yapıyor.Playstationda ise böyle bir durum olmayacak.Ben genelde günümün yarısı Fifa ve F1 de geçiyor genelde konsol oyunları oynuyorum.Valorant CS vs. anlamsız geliyor.Daha çok bu tarz oyunlar sarıyor.Birde ETS Acs vs.Zaten PS3 ve PSP den sıkılmadım.Açıkcası sıkılacağımı düşünmüyorum.Sadece ekipmanlara yaptığım yatırım üzüyor.Klavye mouse lazım ancak gamepad biraz sıkıntı oluyor.Direksiyonu yine kullanacağım zaten.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı