PS mi PC mi?

Arel1

Hectopat
Bütçem ortalama 6-7k civarında.
4 tane alternatif var,
- Sıfır olarak 3200G'li hazır sistem alacağım 7.5K'ya
- Elimdeki çok eski kasa, PSU ve HDD ile idare ederek, ikinci el 3200G ile(1000₺ civarında) anakart ve RAM'i sıfır alarak 4000₺'ye mâl edip kullanmak var( kasa, PSU ve depolamanın değişmesi şart, bir süreye kadar idare edilebilir, onları da değişince 7.5k oluyor yine, sıfır sistem fiyatına geliyor)
- İkinci el 5-6K'ya minimum hazır sistem alınabilir.
-İkinci el 5-7K'ya PS4 alınabilir.

Benim en çok oynamak istediğim oyunlar Valorant ve LoL ama sırf bu oyunları oynamak için 7K vermek bana biraz doğru gelmiyor gibi, APU işlemcili ekran kartı takınca performansta hiçbir FPS artışı olmuyor, işlemciyi de değişince pahalıya geliyor, hazır sistem alıp daha yüksek parçalar almak daha mantıklı.
Veya ikinci el 1050'Tilı sistem almış olsam, garantisi yok bir şeyi yok, ileride bozulursa kime yaptıracağım, o kadar uğraş dur.
PS'yi almayı biraz daha fazla istiyorum çünkü, günümüz birçok oyunu 60 FPS 1080p açıyor en kötü 30 FPS olsa da neredeyse tüm oyunları açıyor.
Ve aldığım mağazada 1 yıl garanti veriyor, bozulursa bir şey olursa direk götürüp yaptırabilirim.
@Yiğitt35 @MuratTheFounder
Siz ne dersiniz hocalarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece bu ikisi arasında ise ben PS4 derim ama tercih senin.(PS4 30FPS)

Son düzenleme:
Dostum PS4 60 FPS oynatmıyor ben görmedim oynattığı oyun genelde 30 FPS. Ben sırf PS tarafının oyunlarını artık PC tarafına çıkarttığı bu zamanlarda konsol sisteminden artık hiçbirşey anlamaz oldum ondan dolayı PC tarafında elinden gelen en iyi upgrade yapman daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
PS4 aşırı ısınan ve çok gürültülü çalışan bir cihaz. O yüzden aynı fiyata, mümkün olan en iyi ikinci el PC'yi bakın derim. Hatta "Bütçem sınırsız" bile deseniz, sıfır bir PS yerine, sıfır PC alın derim. Grafik kalitesi, akıcılık, ilgileniyorsanız mod kurulumu vb ekstralar ile PC her zaman bir adım öndedir.

normalde PC derdim ama 7k ödeyip valorantta düşük fps alınca moraliniz bozulur 2si arasında bence PS seçilmeli

Haklısınız ama 7kya sıfır bir apu sistem aldım diyelim, elimde ki işlemiye ekran kartı takmam performans artışı göstermiyor, 1000₺ ye sattım diyelim, sıfır r5 3600 3000₺ desek, birde rtx 2060 taksam sıfır, 8000₺
Toplayınca bunları 17k ya yakın bir şey ediyor, 17k ya 3060'lı sistem alınır yani.
Biraz pahalıya geldiği için canımı sıkıyor.
Bende pc istiyorum ama alacaksam eksiksiz bir şey olsun istiyorum.
2. El hazır sistemden korkuyorum biraz, bozulursa adam der banane, ps de mağazadan alacağım için garanti verirler sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum ben.
@svsknr

normalde PC derdim ama 7k ödeyip valorantta düşük fps alınca moraliniz bozulur 2si arasında bence PS seçilmeli
100-150fps arası veriyor, benim için gayet yeterli hocam.

Hocam gönlünüzden ne geçiyorsa tabi ki onu tercih edin bütçeniz belli, siz kendi durumunuzu yapılabilir şeyleri biliyorsunuz, eğer konsola alışıksanız ve ps tarafında uncharted, last of uslar gow'ları oynamadıysanız daha vardır muhakkak bloodborne'lar falan tercih edebilirsiniz baya bir vaktinizi alacaktır. Ben böyle yorum yaparken bazen kendimden de yola çıkıyorum bende hiç PC yok, satmıştım geri toplamadım evlenince, Xbox Series X ve Steam Deck var bende sadece, oyunların artık konsollardan PC'ye çıkması muhabbetinden konsola artık sıcak bakmıyorum o yüzden. PS4 beni memnun eder derseniz güzel oyunlar mevcut uzun bir zaman sizi meşgul eder.

İşte ilerisini düşününce canım sıkılıyor biraz

İlerisi derken 2024-2025 oyunlarınımı kassediyorsunuz? eğer öyle diyorsanız maalesef evet fazlasıyla can sıkar bir süre sonra aldığınıza pişman eder.

ama ben tahminimce ps4'ün 2024'ün sonuna kadar yaşayacağını düşünüyorum çünkü hala oyuncu sayısı ps 5 ten aşırı fazla biraz daha düşük grafikli olsada yapımcılar ps4'e oyun çıkarmayı düşünürler bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…