Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
- Meslek
- Öğrenci
Şu noktada konsol tercih etmek çok saçma bence. PC tercih etmek şu açıdan daha iyi, PC tarafı özgür bir platform olduğu için sadece Steam'e bağımlı değiliz. Steam olmazsa GOG, GOG olmazsa Microsoft/Xbox Store, o da olmazsa Epic vs. derken çok fazla oyun oynama yolu var. PC toplamak pahalı vs. evet ama şu anda PS5 fiyatına 4060TI'lı sistem bulabiliriz ve 4060TI dediğimiz kart DLSS ve Frame Generation ile Spider-Man gibi oyunlarda RT en yüksek ayarlarda 100+ FPS verebilen bir kart. Yani "1 sene sonra kartı çöpe atıyorum ama PS konsollarını 7 yıl kullanıyorum, hurray!" muhabbeti eskide kaldı. 3 yıllık 3060TI bile 2K oyunculuğa el veriyor hâla.Genel olarak hiçbir aboneliğe güvenilmemesi gerekiyor aslında. Yarın Xbox'ın da "Day One" konseptinden vazgeçmeyeceği belli değil veya abonelik fiyatını 2-3 katına çıkarmayacağı da belli değil.
Benim düşüncem şuan ekonomik olan alternatif platform ve mağazalara yönelmemiz gerekiyor. PS'nin Türkiye'de tercih edilebilir bir konsol olmaktan çoktan çıktığını hepimiz biliyoruz fakat bazı arkadaşlar ısrarla tercih ediyor ve öneriyor. Her gün TLOU ve Uncharted mı oynuyorlar anlamıyorum.