PS vs PC

Oyun harici bir amacım yoksa o seviyede bir bilgisayar yerine PlayStation 5 tercih ederdim. Farkla daha konforlu olur. O seviyede bilgisayarda milyon tane ayar yapmak lazım oyununa göre.

Farklı bir bakış açısı olarak mesela GTA 6 bekliyorsanız konsola önce çıkacağı için konsol almak ekstra avantajlı olur. Bilgisayara çıktığında o bilgisayar süründürür.

İlginiz için teşekkür ederim bir de bir şey daha sormak istiyorum PS5 mi Xbox Series X mi?
Oynayacağınız oyunlara ve tercihinize bağlı olarak bu tercihi yapmalısınız. Bize soruyorsanız ben yanıtlayayım.

Xbox Series X'in kontrolcüsü Dualsense'den daha ergonomik. Dualsense ise Haptic Feedback ve Adaptive Trigger gibi özellikleriyle Xbox'a fark atıyor. Ben 1 seneye yakındır Playstation kullanıyorum ve çok memnunum. Hatta kontrolcünün içinde bir mikrofon dahi var. Bu arada ben de Birkaç ay önce Dualsense'de drift sorunu çıktı. Maalesef günümüzde bu sorun hala kronik. Her iki kontrolcüde de illa ki bu sorunu sizde yaşayacaksınız.

Oyun servisleri ve fiyatlar konusunda Xbox daha fazla kendini öne çıkarmayı başarıyor. Game Pass sayesinde kendi alt stüdyolarının her yeni çıkardığı oyun bu servise genellikle ekleniyor. Fiyatları Playstation'la neredeyse aynı. Playstation tarafında ise Plus Extra, Essential ve Deluxe üyelikleri bulunuyor. Buraya da tabi güzel oyunlar geliyor, gelmiyor değil. Mesela daha geçenlerde God Of War: Ragnarök bile bu servise eklendi. Ayrıca kendi özel oyunlarının çoğunu servise er geç koyuyorlar. Xbox, fiyat ve indirimler konusunda gerçekten çok iyi. Playstation'da 1000 TL olan oyun bazen orada 100 TL'lere kadar da düşebiliyor yani.

Oyun, ve oyun kalitesi anlamında Playstation hep daha iyi olmuştur. Xbox oyunlara Playstation kadar fazla bütçe ayırmıyor. Yani genel oyun kalitesi anlamında Playstation 5 önerimdir.

Genel tasarım konusunda Xbox, çok kaba ve çirkin bir tasarıma sahip bence. Playstation daha zarif ve güzel duruyor.

Fiyatlar konusunda ithalatçı garantili ürünleri karşılaştırdığımızda Playstation 4-5 bin TL daha ucuz. Fakat benim önerim bir 10k daha ekleyip 30k'ya Bilkom'dan resmi distribütör garantili Playstation 5 almanız yönünde olur. Konsolda veya kontrolcüde herhangi bir sorun çıktığı zaman anında yenisiyle değiştiriyorlar. Bazı satış sitelerinde direkt olarak kullanılmış, teşhir ürünleri sıfır diye gönderebiliyorlar. Bu konuda dikkatli olup, bilindik ve popüler satıcılardan alışveriş yapmanızı öneririm.

Ve son olarak Playstation'larda Asya ve Avrupa olmak üzere iki sürüm bulunuyor. Asya sürümlerde priz ucu farklı oluyor. Dönüştürücü kullanmanız gerekiyor. O yüzden Avrupa sürümü tavsiye ediyorum. Bu arada Playstation'larda Fat, Slim ve Pro Olmak üzere üç tane kasa var. Pro bütçenizi aşıyor sanırım. Bu yüzden Slim cihazlara yönelin. Fat serisinden uzak durun. Her ne kadar yeniyse o kadar uzun vadeli olacaktır. Görsellerini ekliyorum.

Yani benim önerim bir Playstation almanız yönünde olur. Zaten yazdıklarımdan da anlamışsınızdır.

(İlk attığım Fat, diğer attığım ise Slim, yani almanız gereken kasadır.)

Dosya Ekleri

• images.jpg
    images.jpg
    2,7 KB · Görüntüleme: 16
  • 51CXJ8Rl7UL.jpg
    51CXJ8Rl7UL.jpg
    52,8 KB · Görüntüleme: 17
Oynayacağınız oyunlara ve tercihinize bağlı olarak bu tercihi yapmalısınız. Bize soruyorsanız ben yanıtlayayım.

Xbox Series X'in kontrolcüsü DualSense'den daha ergonomik. DualSense ise haptic feedback ve adaptive trigger gibi özellikleriyle Xbox'a fark atıyor. Ben 1 seneye yakındır PlayStation kullanıyorum ve çok memnunum. Hatta kontrolcünün içinde bir mikrofon dahi var. Bu arada ben de birkaç ay önce DualSense'de drift sorunu çıktı. Maalesef günümüzde bu sorun hala kronik. Her iki kontrolcüde de illaki bu sorunu sizde yaşayacaksınız.

Oyun servisleri ve fiyatlar konusunda Xbox daha fazla kendini öne çıkarmayı başarıyor. Game Pass sayesinde kendi alt stüdyolarının her yeni çıkardığı oyun bu servise genellikle ekleniyor. Fiyatları PlayStation'la neredeyse aynı. PlayStation tarafında ise Plus extra, Essential ve Deluxe üyelikleri bulunuyor. Buraya da tabii güzel oyunlar geliyor, gelmiyor değil. Mesela daha geçenlerde God of War: Ragnarok bile bu servise eklendi. Ayrıca kendi özel oyunlarının çoğunu servise er geç koyuyorlar. Xbox, fiyat ve indirimler konusunda gerçekten çok iyi. PlayStation'da 1000 TL olan oyun bazen orada 100 TL'lere kadar da düşebiliyor yani.

Oyun, ve oyun kalitesi anlamında PlayStation hep daha iyi olmuştur. Xbox oyunlara PlayStation kadar fazla bütçe ayırmıyor. Yani genel oyun kalitesi anlamında PlayStation 5 önerimdir.

Genel tasarım konusunda Xbox, çok kaba ve çirkin bir tasarıma sahip bence. PlayStation daha zarif ve güzel duruyor.

Fiyatlar konusunda ithalatçı garantili ürünleri karşılaştırdığımızda PlayStation 4-5 bin TL daha ucuz. Fakat benim önerim bir 10k daha ekleyip 30K'ya Bilkom'dan resmi distribütör garantili PlayStation 5 almanız yönünde olur. Konsolda veya kontrolcüde herhangi bir sorun çıktığı zaman anında yenisiyle değiştiriyorlar. Bazı satış sitelerinde direkt olarak kullanılmış, teşhir ürünleri sıfır diye gönderebiliyorlar. Bu konuda dikkatli olup, bilindik ve popüler satıcılardan alışveriş yapmanızı öneririm.

Ve son olarak PlayStation'larda Asya ve Avrupa olmak üzere iki sürüm bulunuyor. Asya sürümlerde priz ucu farklı oluyor. Dönüştürücü kullanmanız gerekiyor. O yüzden Avrupa sürümü tavsiye ediyorum. Bu arada PlayStation'larda fat, Slim ve Pro olmak üzere üç tane kasa var. Pro bütçenizi aşıyor sanırım. Bu yüzden Slim cihazlara yönelin. Fat serisinden uzak durun. Her ne kadar yeniyse o kadar uzun vadeli olacaktır. Görsellerini ekliyorum.

Yani benim önerim bir PlayStation almanız yönünde olur. Zaten yazdıklarımdan da anlamışsınızdır.

(İlk attığım fat, diğer attığım ise Slim, yani almanız gereken kasadır.)

Teşekkür ederim üşenmemissiniz yazmaya.

Merhaba, bende ve kardeşimde ASUS TUF'un PC'si var, ben diyorum benimkini satalım PS5 alalım; sizce mantıklı mı, yapılır mı?

En mantıklısı PC (öznel) elimde PS4 var ama PS4 yeni PC'yi daha çok tercih ediyorum genelde.

Xbox Series X'in kontrolcüsü DualSense'den daha ergonomik. DualSense ise haptic feedback ve adaptive trigger gibi özellikleriyle Xbox'a fark atıyor. Ben 1 seneye yakındır PlayStation kullanıyorum ve çok memnunum. Hatta kontrolcünün içinde bir mikrofon dahi var. Bu arada ben de birkaç ay önce DualSense'de drift sorunu çıktı. Maalesef günümüzde bu sorun hala kronik. Her iki kontrolcüde de illaki bu sorunu sizde yaşayacaksınız.

Oyun servisleri ve fiyatlar konusunda Xbox daha fazla kendini öne çıkarmayı başarıyor. Game Pass sayesinde kendi alt stüdyolarının her yeni çıkardığı oyun bu servise genellikle ekleniyor. Fiyatları PlayStation'la neredeyse aynı. PlayStation tarafında ise Plus extra, Essential ve Deluxe üyelikleri bulunuyor. Buraya da tabii güzel oyunlar geliyor, gelmiyor değil. Mesela daha geçenlerde God of War: Ragnarok bile bu servise eklendi. Ayrıca kendi özel oyunlarının çoğunu servise er geç koyuyorlar. Xbox, fiyat ve indirimler konusunda gerçekten çok iyi. PlayStation'da 1000 TL olan oyun bazen orada 100 TL'lere kadar da düşebiliyor yani.

Oyun, ve oyun kalitesi anlamında PlayStation hep daha iyi olmuştur. Xbox oyunlara PlayStation kadar fazla bütçe ayırmıyor. Yani genel oyun kalitesi anlamında PlayStation 5 önerimdir.

Genel tasarım konusunda Xbox, çok kaba ve çirkin bir tasarıma sahip bence. PlayStation daha zarif ve güzel duruyor.

Fiyatlar konusunda ithalatçı garantili ürünleri karşılaştırdığımızda PlayStation 4-5 bin TL daha ucuz. Fakat benim önerim bir 10k daha ekleyip 30K'ya Bilkom'dan resmi distribütör garantili PlayStation 5 almanız yönünde olur. Konsolda veya kontrolcüde herhangi bir sorun çıktığı zaman anında yenisiyle değiştiriyorlar. Bazı satış sitelerinde direkt olarak kullanılmış, teşhir ürünleri sıfır diye gönderebiliyorlar. Bu konuda dikkatli olup, bilindik ve popüler satıcılardan alışveriş yapmanızı öneririm.

Ve son olarak PlayStation'larda Asya ve Avrupa olmak üzere iki sürüm bulunuyor. Asya sürümlerde priz ucu farklı oluyor. Dönüştürücü kullanmanız gerekiyor. O yüzden Avrupa sürümü tavsiye ediyorum. Bu arada PlayStation'larda fat, Slim ve Pro olmak üzere üç tane kasa var. Pro bütçenizi aşıyor sanırım. Bu yüzden Slim cihazlara yönelin. Fat serisinden uzak durun. Her ne kadar yeniyse o kadar uzun vadeli olacaktır. Görsellerini ekliyorum.

Yani benim önerim bir PlayStation almanız yönünde olur. Zaten yazdıklarımdan da anlamışsınızdır.

(İlk attığım fat, diğer attığım ise Slim, yani almanız gereken kasadır.)

Konsol alacaksanız ingilizceniz iyi sanırım PlayStation 5 Slim alın hem en güncel hem de daha küçük ve fat kasadan hiçbir farkı yok güç ve size vereceği FPS açısından.
Fat kasalarda 2020 ve 2021 de büyük kronik sorun var o yüzden fat kasaya bulaşmayın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı