PS2 nasıl kullanılabilir?

Devolve

Hectopat
Selam, elimde eski bir adet orijinal PlayStation 2 konsolu var. Ben bu konsolu kullanmak istiyorum fakat birkaç sorum var:
  1. Maalesef PlayStation 2'nin görüntü kablosu av model. Benim monitörüm ise VGA ve HDMI destekliyor. PlayStation 2'yi bu monitörde nasıl kullanabilirim?
  2. Monitörümde hoparlör özelliği bulunmamakta. Elimde 4 sene önce aldığım sesini AUX ile, ışığını USB ile veren bir hoparlör var. Bu hoparlörü nasıl ses almak için kullanabilirim? Aynı şekilde PlayStation 3 üzerinde de kullanacağım.
  3. İnternetten ikinci el oyunlara baktığımda "çipli cihazlarda çalışır" yazıyor. Cihazımın çipli ya da çipsiz olduğunu nasıl anlayacağım? Şu an kablodan dolayı görüntü alamamaktayım. İçini de açamam.
  4. İnternette ucuza (40-50TL) fiyatına kutusuz oyunlar var. Bu oyunlar orijinal midir? Cihazımda çalışır mı?
  5. Elimde bir adet Memory Card bulunmakta. Boyutu ise sanırım 8MB'ye yakın. 8MB GTA Vice City, GTA San Andreas tarzı oyunlar için yeterli olur mu? Bir tane daha almama gerek var mı?
  6. Önerebileceğiniz PS2 oyunları var mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Selam, elimde eski bir adet orijinal PlayStation 2 konsolu var. Ben bu konsolu kullanmak istiyorum fakat birkaç sorum var:
  1. Maalesef PlayStation 2'nin görüntü kablosu av model. Benim monitörüm ise VGA ve HDMI destekliyor. PlayStation 2'yi bu monitörde nasıl kullanabilirim?
  2. Monitörümde hoparlör özelliği bulunmamakta. Elimde 4 sene önce aldığım sesini AUX ile, ışığını USB ile veren bir hoparlör var. Bu hoparlörü nasıl ses almak için kullanabilirim? Aynı şekilde PlayStation 3 üzerinde de kullanacağım.
  3. İnternetten ikinci el oyunlara baktığımda "çipli cihazlarda çalışır" yazıyor. Cihazımın çipli ya da çipsiz olduğunu nasıl anlayacağım? Şu an kablodan dolayı görüntü alamamaktayım. İçini de açamam.
  4. İnternette ucuza (40-50TL) fiyatına kutusuz oyunlar var. Bu oyunlar orijinal midir? Cihazımda çalışır mı?
  5. Elimde bir adet Memory Card bulunmakta. Boyutu ise sanırım 8MB'ye yakın. 8MB GTA Vice City, GTA San Andreas tarzı oyunlar için yeterli olur mu? Bir tane daha almama gerek var mı?
uyumsuz kablo girişlerini ucuza dönüşütrücü alarak kullanılabilir hale getirebilirsiniz mesela AV to hdmı kablosu satın alarak monitorunuze bağlayabilirsiniz

Bu dönüştürücü ile HDMI'a dönüştür. Dönüştürücüdeki AUX girişini de hoparlöre bağla.

Direkt PS2'den çevireceksen yaramaz. Arada ayri bir dönüştürücü olması lazım.
Hocam deneyeceğim önce olmazsa attığınız parçayı alacağım. Kargoyu bekliyorum şu an 🙁

@A1peren Hocam satın aldığım dönüştürücü ile tek başına çalıştı, fakat şu an cihazın çipli mi çipsiz mi olduğunu bilmiyorum. Nasıl anlayabilirim? Ona göre oyun alacağım.

Son düzenleme:
Hocam deneyeceğim önce olmazsa attığınız parçayı alacağım. Kargoyu bekliyorum şu an 🙁

@A1peren Hocam satın aldığım dönüştürücü ile tek başına çalıştı, fakat şu an cihazın çipli mi çipsiz mi olduğunu bilmiyorum. Nasıl anlayabilirim? Ona göre oyun alacağım.
Hocam onu içini açmadan anlaman zor. Şu konu yardımcı olabilir belki:

Hocam çipe veya oyun almanıza gerek yok hafıza kartınıza fmcb yükleyin. Hafıza kartınız dolacak ama fmcb'deki bir program sayesinde USB'yi memory card olarak kullanabilirsiniz.

Hocam çipe veya oyun almanıza gerek yok hafıza kartınıza fmcb yükleyin. Hafıza kartınız dolacak ama Fmcb'deki bir program sayesinde USB'yi Memory Card olarak kullanabilirsiniz.
Hocam onu nasıl yapacağımı hiç bilmiyorum maalesef.

Hocam onu içini açmadan anlaman zor. Şu konu yardımcı olabilir belki:
Hocam o konudan baktım fakat pek anlayamadım. Cihaz bir sesli çalışıyor, bir sessiz. CD'nin arkası siyah değil ama emin olamadım ondan da. Açılış ekranı da kısa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı