Selamlar dostlarım, elime bir PlayStation 3 geçti ve çocukluğumun kahramanıdır kendisi. Ancak cihazda kapanma sorunu var. İlk aklıma gelen eski olduğundan ve hiç içi açılmadığından dolayı termal macununun kuruması ve içinin kirlenmesi geldi aklıma. Bütün temizliğini yaptım, kaliteli güzel bir macun kullandım, tekrar çalıştırdım ancak kapanma sorunu çözülmedi. 15 dakika öylesine açık bırakıyorum bir oyuna girmeden (Maalesef oyun da yok, Jailbreak yapma peşindeyim.) sanki gücü aniden kesiliyor ve kapanıyor ayrıca kapandıktan sonra açılmıyor. İllaki elektrik bağlantısını 3-4 saniye kadar kesmem gerekiyor yoksa tekrar başlatmıyor kendisini. Sizce ne olmuş olabilir? Bence CPU ve GPU'nun tekrardan reballing yapılması gerektiriyor. Şimdiden PS3 uzmanı arkadaşlarıma teşekkür ederim
Ve Emre sorunu çözer
sorun tamamıyla PSU içerisindeki eskimiş olan potansiyometrelerden kaynaklıymış. Sadece belirli bir yöne doğru ikisini eşit şekilde aynı yöne getirdim ve cihaz sorunsuz çalışmaya devam etti.
Üzerlerinde fabrikada işaret bırakılmış hangi yönde olduğuna dair.
Potansiyometreleri siyah mosfet soğutucusuna doğru birazcık çevirmek gerek ve sorun çözülmüş oluyor.
Veeee Emre sorunu çözerr
sorun tamamıyla PSU içerisindeki eskimiş olan potansiyometrelerden kaynaklıymış sadece belirli bir yöne doğru ikisini eşit şekilde aynı yöne getirdim ve cihaz sorunsuz çalışmaya devam etti.
Üzerlerinde fabrikda işaret bırakılmış hangi yönde olduğuna dair.
Potansiyometreleri siyah mosfet soğutucusuna doğru birazcık çevirmek gerek ve sorun çözülmüş oluyor.
Çok ilginç bir çözüm olmuş . O zaman bunun bozulması için yönünün çevrilmiş olması lazım. Kendiliğinden çevirilmiyorsa, biri bunu çevirmiş olmalı değil mi?
Çok ilginç bir çözüm olmuş . O zaman bunun bozulması için yönünün çevrilmiş olması lazım. Kendiliğinden çevirilmiyorsa, biri bunu çevirmiş olmalı değil mi?
Hayır tabii ki kullanılan elektronik elemanlar eskidikçe çalışma töleransları değişiyor bu iki potansiyometre zamanın etkisiyle vermeleri gereken direnç değerini veremiyor cihaz tahminimce 10 yıllık gayet doğal buluyorum.
Hayır tabii ki kullanılan elektronik elemanlar eskidikçe çalışma töleransları değişiyor bu iki potansiyometre zamanın etkisiyle vermeleri gereken direnç değerini veremiyor cihaz tahminimce 10 yıllık gayet doğal buluyorum.
Tabii ki değiştirebiliriz ancak hangi değerlerde olduğunu bilmemiz lazım, oyun oynama isteğinin heyecanıyla direkt topladım cihazı, söküp detaylıca inceleyeceğim.