PS3 fat kasa kapanıyor

gaslighter

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, ben de PS3 fat kasa bulunuyor ve cihazda dün 40 dakika oyun oynadım ve kendi kendine kapandı. Isınmasından kaynaklı olduğunu düşünerek saatlerce cihaza ellemedim ve bu saatlerde açtım oyuna girmeden menüde bekledim yine kapandı. Kapanırken de yeşil ışık bir süre yanıyor sonra sarı olup kırmızı yanıp sönüyor kapanırken de iki kere dıt dıt yapıyor. Sorun neden olabilir?

Merhaba, ben de PS3 fat kasa bulunuyor ve cihazda dün 40 dakika oyun oynadım ve kendi kendine kapandı. Isınmasından kaynaklı olduğunu düşünerek saatlerce cihaza ellemedim ve bu saatlerde açtım oyuna girmeden menüde bekledim yine kapandı. Kapanırken de yeşil ışık bir süre yanıyor sonra sarı olup kırmızı yanıp sönüyor kapanırken de iki kere dıt dıt yapıyor. Sorun neden olabilir?

Termal macun en son ne zaman değişti. Cihaz gidici gibi :(

Kapandığında şu videodaki gibi mi kapandı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bir de fan sesi çok mu fazlaydı.

@THE_MILLER ısınma sorunu olsaydı, menüde kapanmazdı. Isınmadan kaynaklı kablo zarar görmez. Fat ve Slim kasalarda özellikle termal macunu erimiş cihazlarda dışarı soğuk hava üflüyor havalandırma sistemi. Ancak gene de menüde kapanmaz.

Yok hocam bende 2 sene önce PS3 Slim vardı ısınma sorunu vardı dışarı sıcak üflüyordu hatta bu arkadaşta olduğu gibi bir süre oyun oynadıktan sonra kapanıyordu donuyordu en sonda termal macun değiştireyim derken işlemciyi çizdim çöp oldu.

Son düzenleme:
Tekrardan iyi forumlar, arkadaşlar gelen iletilerin hepsini okudum telefondan mesaj gönderdiğim için alıntılamayı bilmiyorum. Hepinize teşekkür ederim.

@Ünal00 Evet, cihaz o şekilde kapanıyor.

Güncelleme: Cihazı artık açamıyorum. Aynı şekilde ötüp duruyor.

Tekrardan iyi sosyaller, arkadaşlar gelen iletilerin hepsini okudum telefondan mesaj gönderdiğim için alıntılamayı bilmiyorum. Hepinize teşekkür ederim.

@Ünal00 evet, cihaz o şekilde kapanıyor.

Güncelleme: Cihazı artık açamıyorum. Aynı şekilde ötüp duruyor.

Bi hard diski değiştirip deneyin olmazsa çöpe atılma vakti gelmiştir büyük ihtimalle işlemcinin ayakları erimiş bu PS3'lerde çok yaygın bir sorun tamirciye götüreyim dersen düzelir ama 1-2 ay sonra tekrar aynı sorunu yaşarsın bu sorun fat kasalarda kalıcı ve çözümü olmuyor ama Slim veya süper Slim de kalıcı olabiliyor siz yine de hard diski değiştirip deneyin olmazsa o cihazla uğraşmayın bile değmez.

Merhaba, sorun ısınmadan kaynaklıymış temizlik yaptıktan sonra bir havalandırma işini halledince cihaz çalışmaya başladı.

İyi sosyaller.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı