PS3 hard diskini bilgisayara takmak

EchoByte

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
intel i5 12500H
RTX 3050 Ti
8 GB 3200 Mhz DDR4 RAM
500 GB M.2 SSD
Merhaba. İnternette 250-300 TL arasında bozuk PlayStation 3'ler satılıyor. Benim de aklıma PlayStation 3'ün hard diskini söküp bunu bilgisayara takıp bootlamak geldi. Bu şekilde PS3 OS'u bilgisayarımda kullanabilir miyim?

Harddiski bilgisayarda kullanabilirsiniz, normal bir harddiskten farkı yok, ama PS3 OS'u bilgisayarda kullanmak gibi bir şey mümkün değil. Basitçe emulator kullanabilirsiniz.

Harddiski bilgisayarda kullanabilirsiniz, normal bir harddiskten farkı yok, ama PS3 OS'u bilgisayarda kullanmak gibi bir şey mümkün değil. Basitçe emulator kullanabilirsiniz.
Ama o da bir işletim sistemi. Bunu kullanmanın bir yolu yok mu? Veya bunu deneyen bir insan var mı?

PS3, tamamen farklı bir donanıma ve mimariye sahip, bunu yapsanız bile çok düşük fps alırsınız ve bu daha arayüzde başlar. Dediğiniz şeye göre veri alabilen her şeyi PS3'e çevirebiliriz ki bu çok mantıksız.

PS3, tamamen farklı bir donanıma ve mimariye sahip, bunu yapsanız bile çok düşük fps alırsınız ve bu daha arayüzde başlar. Dediğiniz şeye göre veri alabilen her şeyi PS3'e çevirebiliriz ki bu çok mantıksız.
MacOS'u bir bilgisayarda kullanırken MacOS'ta desteklenen cihazlar bölümü var oradakileri kendi bilgileriyle değiştirip kullananlar var. Aynı mantık belki çalışır. Bu mümkün mü? Veya bunu deneyen biri var mı?

Android telefonlara iOS kurup iPhone yapamadığınız gibi Playstation işletim sistemini de (kaynak kodu yayınlanmadığı sürece) bilgisayarınızda doğrudan kullanmanız mümkün değil.

HDD kullanılabilir ama işletim sistemi hayır. PS3 zaten PC için neredeyse standart haline gelen X86 mimarisi yerine cell mimarisi kullandığı için tüm parçaların uyumsuz.

HDD kullanılabilir ama işletim sistemi hayır. PS3 zaten PC için neredeyse standart haline gelen X86 mimarisi yerine cell mimarisi kullandığı için tüm parçaların uyumsuz.
Teşekkür ederim. 64 bit 32 biti çalıştırabiliyor. Aynı şey cell mimarisi için de geçerli mi?

Teşekkür ederim. 64 Bit 32 Bit'i çalıştırabiliyor. Aynı şey cell mimarisi için de geçerli mi?

İşletim sistemini sadece destekleyen mimari çalıştırabilir. PS3 işletim sistemi için PS3'ün kendisi gerekiyor. Başka bir cihaz çalıştırmaz.

Çok istiyorsanız SteamOS diye bir işletim sistemi var o PC'deki oyunları kontrolcü arayüzü ile (aynı PS3 gibi) işinizi görür.

Uyarı: Yukarıdaki işletim sistemi bir konsol arayüzünden alındığı için PC'ye yüklemek biraz zahmetli ama ben yüklerken çok eğlenmiştim.

Ve eğer deneyecekseniz nasıl yapılacağı burada var;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı