Çözüldü PS3 kırmızı, sarı gibi arıza ışıkları ne anlama gelir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hertzz

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar ikinci el PS3 almayı düşünüyorum ama sarı sitede fiyat bütçem dahilinde baktığım çoğu PS3 kırmızı veya sarı ışık arızalı gözüküyor. İnternetten baktım ağır iş yükü yüzünden vs demişler. Ben bu arızalı PS3'lerden ucuza alsam tamiri vs neye mal olur hani. Kronik bir sorun yaratır mı sonra merak ediyorum. Beni aydınlatırsanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Sarı veya kırmızı ışık arızalı PS3'ler genellikle "YLOD" (sarı ışık hatası) olarak bilinen ciddi donanımsal sorunlardan muzdariptir. Bu genellikle anakart üzerindeki lehimlerin ısınma sonucu çatlamasından kaynaklanır. Geçici çözümlerle (örneğin reflow) cihaz kısa süreli çalıştırılabilir ama kalıcı olmaz. yeniden lehimleme gibi profesyonel bir tamir ise 800-1500 TL arasında olabilir ve yine de uzun vadede garanti vermez. Gene aynı hataları alırsın. Almaya değmez yani.
Sarı veya kırmızı ışık arızalı PS3'ler genellikle "YLOD" (sarı ışık hatası) olarak bilinen ciddi donanımsal sorunlardan muzdariptir. Bu genellikle anakart üzerindeki lehimlerin ısınma sonucu çatlamasından kaynaklanır. Geçici çözümlerle (örneğin reflow) cihaz kısa süreli çalıştırılabilir ama kalıcı olmaz. yeniden lehimleme gibi profesyonel bir tamir ise 800-1500 TL arasında olabilir ve yine de uzun vadede garanti vermez. Gene aynı hataları alırsın. Almaya değmez yani.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı