PS3 mü Almalıyım Bilgisayar mı?

xtreme

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Arkadaşlar lütfen pc almalısın deyip geçiştirmeyin. Konuya giriş yapmak gerekirse 1660 liraya toplanan bir sistem PS3'e göre kat kat fazla performans verir. Ancak arkadaşlar bilgisayar bakımı zor iş. Sürekli forumdaki arkadaşların şikayetleri beni korkutuyor. Yok işte işlemcim çok ısınıyor, hdd'yi bilgisayarım görmüyor, ekranım mavi ekranda kalıyor, ani fps kayıpları yaşıyorum, öte yandan birde işletim sistemi sorunu var insanın Windows'a vereceği parayı ekran kartına yatırası geliyor. Buda insanı korsana itiyor. E korsan ürünlerde dediğinize göre çok sağlıklı değilmiş. Bunlar bir yana beni PS3 ve PC arasında bırakan en önemli etken 2 sene sonra üniversiteye şehir dışına gidecek olmam. Yani sırf önümdeki 2 yıl için bilgisayar toplamak sizce ne kadar akıl karı bir iş? Hem zaten bu 2 yılın 1 yılı YGS'ye çalışmakla geçecek yani bilgisayar toplarsam tam anlamıyla sadece yazın oynayabileceğim. Geri kalan kısımda o bana bakacak ben ona. Durum böyle arkadaşlar sizce ne yapmalıyım? Bilgisayar mı, PS3 mü?

Hangisi daha güzel geliyorsa onu almanız daha mantıklı. Aklınızda PS3 varken bilgisayar alırsanız zaten oynayacağınız oyundan zevk alamazsınız.
Kolay gelsin.

PS4 önermiyorum ben, PS1 ilk Türkiye'ye geldiği gün kullanmışımdır bu yüzden kimse bana PC Fanboy'luğu yapıyor demesin. Çünkü konsolu öğreneli 14-15 sene oldu. Her neyse, PS4'e dizeceğin paraya 2000 TL'lik bilgisayar dizersin daha iyi. Çünkü PS oyunları her zaman PC'e oranla daha pahalı olmuştur. (PS2'den beri süregelen gelenektir bu.) Şimdi PS4 oyununa vereceğin para 180/200 TL iken PC oyunlarına 5'te 1'i para harcayacaksın. Zaten PS4 oynayacak adam 3 oyun alsa 600 TL ediyor ki bu para ile PC sistem yükseltirsin o yüzden PS4'e en azından fiyatlar hafifleyene kadar hiç bulaşma. (Pek sanmıyorum gerçi.)

En iyisi 2500-3000 TL'e sistem dizip PS4'ün bile hayal edemeyeceği ayarlarda oyunu oynamak ve daha ucuza satın alabilme gücü. Ayrıca PS koluna çok meraklıysan PC'e de takar oynarsın oyununu ve PS oyunlarında en sevmediğim şey FPS oyunudur. Rainbow Six'in ilk PS1 oyununu oynamış olan ben PS'in (2-3-4 fark etmiyor) FPS'sinden hep nefret etmişimdir. (Gerçi oyunu bitirmiştim ama atari'ye tercih ederdin o dönemde o oyunu.)

PS4 önermiyorum ben, PS1 ilk Türkiye'ye geldiği gün kullanmışımdır bu yüzden kimse bana PC Fanboy'luğu yapıyor demesin. Çünkü konsolu öğreneli 14-15 sene oldu. Her neyse, PS4'e dizeceğin paraya 2000 TL'lik bilgisayar dizersin daha iyi. Çünkü PS oyunları her zaman PC'e oranla daha pahalı olmuştur. (PS2'den beri süregelen gelenektir bu.) Şimdi PS4 oyununa vereceğin para 180/200 TL iken PC oyunlarına 5'te 1'i para harcayacaksın. Zaten PS4 oynayacak adam 3 oyun alsa 600 TL ediyor ki bu para ile PC sistem yükseltirsin o yüzden PS4'e en azından fiyatlar hafifleyene kadar hiç bulaşma. (Pek sanmıyorum gerçi.)

En iyisi 2500-3000 TL'e sistem dizip PS4'ün bile hayal edemeyeceği ayarlarda oyunu oynamak ve daha ucuza satın alabilme gücü. Ayrıca PS koluna çok meraklıysan PC'e de takar oynarsın oyununu ve PS oyunlarında en sevmediğim şey FPS oyunudur. Rainbow Six'in ilk PS1 oyununu oynamış olan ben PS4'ün FPS'sinden hep nefret etmişimdir. (Gerçi oyunu bitirmiştim ama atari'ye tercih ederdin o dönemde o oyunu.)
Kolla oynama takıntım yok sadece ileriyi düşünüyorum. 
Neden belirtir misin?

Madem oyun oynamak için çok vaktin olmayacak, PS3 al. Bitirilmesi gereken birçok oyun var, özellikle Ex. oyunlar. Misal, God of War serisi, The Last of US, Beyond, Unchertad, GTA 5 vs. Sınav dönemin de bitince, PS4 yada yeni nesil kartlardan oluşan PC toplarsın.

Madem oyun oynamak için çok vaktin olmayacak, PS3 al. Bitirilmesi gereken birçok oyun var özellikler Ex. oyunlar. Misal, God of War serisi, The Last of US, Beyond, Unchertad, GTA 5 vs. Sınav dönemin de bitince, PS4 yada yeni nesil kartlardan oluşan PC toplarsın.
Teşekkürler. Güzel bir öneri ve büyük ihtimalle böyle olur.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı