PS3 ve PS4 nasıl oyunları stabil oynatabiliyor?

Berkay9

Kilopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD ryzen 5 7640HS
SAMSUNG DDR5 16GB 5600MHZ RAM
NVİDİA GeForce RTX4050
1TB SSD
Dediğim gibi bu kadar sistem özellikleri düşük olan konsollar nasıl RDR 2 GTA 5 gibi oyunları sorunsuz oynatabiliyor bunun sırrı ne?

Çeşitli grafik ayarları PC'ye göre kısılmış durumda ve belli bir ayarda olduğu söylenemez. Mesela, gölgeler low ayardadır diyemiyoruz medium da diyemiyoruz ikisinin arasında oluyor. Bu tarz ayarlar ve oyunun geliştirildiği zaman bu konsol için geliştirilmesi bir port olmaması gibi şeyler oyunun daha performanslı çalışmasını sağlıyor.

Geliştiricinin marifeti. Optimizasyon ile alakalı.

Mafia 2 Definitive Edition PS4 Pro'da zar zor 30FPS çekiyor mesela 😒 Kötü optimizasyon örneği.

RDR2. İyi optimizasyon örneği.

Düz PS4'ün GPU'su GTX 750 Ti'a eşit. Pek güçlü değil.
750 Ti bence biraz iyi oldu. Maxwell çekirdeği daha performanslı. PS4 tam olarak HD 7850 :)

Biz buna optimizasyon diyoruz. Tamamen Sony için yapılmış özel tek 1 donanım.

Tüm oyunlar da o donanıma göre şekilleniyor.

Bir şef düşün. 1 yemeği 100 milyon sağlıklı insana yapıyor. 1 yemegi herkes yiyebiliyor.

Ama bir şef düşün, 1 yemek yapıyor, ama o yemeğe tuzu çok koyarsa (Grafik) bilmem ne hastaları yiyemiyor (Düşük GPU), tuzu az koyarsa (düşük grafik) çok tuzlu (Ultra Grafik Fetisitleri) memnun olmuyor.

Sanırım karnım acıktı :/

Hocam oyunlar zaten konsola göre yapılıyor. Güçleri belli. Bir de konsollarda bulunan işletim sistemi farklı olduğundan PC kadar fazla işlem yapmıyorlar. Belleğin aslan payı GPU'da kalıyor.

Arkadaşların dediklerini söyleyecektim fakat, benim yerime şairane bir şekilde anlatmışlar bile :D.
750 Ti bence biraz iyi oldu. Maxwell çekirdeği daha performanslı. PS4 tam olarak HD 7850 :)

Biz buna optimizasyon diyoruz. Tamamen Sony için yapılmış özel tek 1 donanım.

Tüm oyunlar da o donanıma göre şekilleniyor.

Bir şef düşün. 1 yemeği 100 milyon sağlıklı insana yapıyor. 1 yemegi herkes yiyebiliyor.

Ama bir şef düşün, 1 yemek yapıyor, ama o yemeğe tuzu çok koyarsa (Grafik) bilmem ne hastaları yiyemiyor (Düşük GPU), tuzu az koyarsa (düşük grafik) çok tuzlu (Ultra Grafik Fetisitleri) memnun olmuyor.

Sanırım karnım acıktı :/
Hocam eskiden bir konu açmıştım. ''Bu devirde Ps4 mü PC mi alınmalı?''. Siz cevap vermiştiniz.
Şimdi aklıma geldi de yazayim dedim PC aldım. Sizinkine benzer bir sistem, ve önerileriniz de yol gösterdi teşekkürler.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı