- Makaleler
- 11
Daha fazla
Merhaba. rehbere geçmeden önce yapılan tüm işlemler HFW ile kırık hen yüklü cihaz üzerinde anlatılmaktadır. Eger konsolunuz kırık degilse bu konu üzerinden uygun şekilde kırabilirsiniz.
www.technopat.net
Konudaki bahsedilen dosyaları buradan güncel (4.92 HFW dosyası) şekilde indirebilirsiniz.
İsterseniz PC ile uğrasmadan PS3 icine magaza indirip oyunları içine kurabılırsınız. Magaza indirmek için bu rehber e bakabılırsınız.
www.technopat.net
Biz bugün PC üzerınden ilerleceğiz öncellikle oyunları 3 farklı formatta indirebilirsiniz. ISO, pkg ve klasör seklınde. Bu indirdiginiz oyunları ise PC'den PS3'e 2 farklı yontem ile atabilirsiniz.
FAT32 formatlı flash bellek;
Ya da.
FileZilla programı; FileZilla
Benim önerim flash bellekle yapmanız ama flash belleginiz yoksa FileZilla ile de yapabilirsiniz ama aktarım süresi uzun olur haberiniz olsun.
İlk olarak sizlerle denemek amaçlı bu siteden bir oyun indirdim.
romsfun.com
İstediginiz oyunu istediginiz formatta indirebilirsiniz. Ama size tavsiyem pkg olarak indirin böylece oyunlarınız xmb (ana ekran) ekranına yuklenecektir.
1-) flash bellek
Oyunu indirdikten sonra ISO pkg klasör fark etmez RAR'dan cıkardıktan sonra.
FAT32 formatlı flash bellege atıyorsunuz.
Eğer FAT32 değilse sistem görmez o yuzden USB'ye sağ tık yapıp biçimlendir deyin ayarlar böyle olsun.
Baslat dedikten sonra FAT32 olur yalnız önemli: Flashdaki tüm veriler kalıcı olarak silinir.
Ek bilgi: Eğer OTG cihazınız varsa aynı islemlerı mobil cihazınızdan "ZArchiver" programı ile de yapabilirsiniz.
USB'ye attıgımız oyunda lisans dosyasıda olabilir eger varsa onu da atın. "rap" dosyası olarak görünür.
Gördügünüz gibi dosyaların boyutu bayağı düsük ama eger 4 GB üstü ISO'ya da pkg formatlı bir oyun atarsanız bellek FAT32 oldugu için hata verecektir. Bu hata yı bu rehbere bakarak çözebilirsiniz.
www.technopat.net
USB islemleri bu kadardı artık oyunumuzun oldugu belleği PS3 sistemimize takabiliriz.
FileZilla ile atma yontemini sonda görebilirsiniz.
simdi flash bellekdekı dosyaları PS3 sistemimize atmak içi multiMAN programımızı açıyoruz.
Bilgi: Eğer sizde multiMAN programı yoksa ki büyük ihtimalle vardır. Bu rehberimde nasıl indirebiliceginizi ögrenebilirsiniz.
www.technopat.net
Dosya yoneticisi kısmını "start - select" tuslarına aynı anda basarak açabilirsiniz. Açtıktan sonra PS3 root kısmına girin.
Flash belleginiz USB_000 ya da USB_001 olarak gorunur X tusu ıle acıyoruz.
Sonra tekrardan PS3 root kısmına tıklayın.
Oradan "dev_hdd0" a giriyoruz.
Simdi eger pkg oyununuz varsa buradan "packages" klasörune atıyoruz.
Oyun klasor halınde ise "Games" yerine atıyoruz. Lisans dosyanız varsa "exdata" klasörüne atıyorsunuz.
ISO ise "PS3ISO".
Atmak için USB sekmesınde dosyaya yuvarlak deyip kopyala dıyoruz.
Sagdanda dosyayı oyununuza göre yukarıda dedıgım yerlere atıyorsunuz. Ben pkg indirdim. "packages" yerine atıyorum.
Eger "Games" ve "PS3ISO" yerine attıysanız. MultiMAN'ın içindeki game yerine gelir oyun X deyip girebilirsiniz.
Eger "packages" yerıne attıysanız. Xmb ekranı (ana menüye) gelıp packages menagar> install packages files> PS3 System storge yerınden kuruyorsunuz oyununuz ana menuye gelir.
2-) FileZilla
Programı kurun açın ardından PS3'ten multiMAN programına girin. Program otomatik sekilde FTP sunucusu baslatacaktır bizim uzaktan baglanabilmemiz için. FTP sunucusu normalde açık olur ancak açık degilse multiMAN ayarlarından açın;
NOT: PS3 ile PC aynı Wi-Fi agına baglı olması gerekir. Ethernet kablosu ile baglantı gerçeklestirirseniz aktarım hızı daha yüksek olur.
PS3'ten IP adresimizi ogrenmek için gene aynı sekilde multiMAN ayarlarında "System ınformation" yerıne girin.
Ve IP adresinizi bir yere not edin.
Ardından FileZilla programımızı açıp IP adresi yerıne not aldıgımız IP adresıni yazıyoruz.
Baska bir şeye elemenıze gerek yok direk "hızlı bağlan " deyin.
Guvenli olmayabilir falan der tamam deyip geçin.
Ve gördugunuz gibi PS3 depolaması artık karsınızda.
İstediginiz gibi bir şeyler ekleyıp silebilirsniz. Sol taraf PC depolaması oradan istediginiz formatlı dosyayı sürükle bırak mantıgıyla sag tarafda oyunun formatına göre istedigınız yere bırakın.
ISO "PS3ISO", klasör "Games", pkg "packages".
buraya kadar okudugunuz için tesekürler. ekstra sorunuz yada takıldıgınız bir nokta olursa yazmaktan çekinmeyin.
diğer ps3 rehberlerim;
www.technopat.net
iyi sosyaller. (emeğe karşılık bir beğeni atarsanız mutlu olurum)
Rehber: PS3 Nasıl Kırılır?
Konuyu 4.90 sürümüne uygun olacak şekilde güncelledim, yöntemler aynı ancak linkleri güncellemem gerekti. 1 Ağustos 2023 itibarıyla başka sürüm çıkmadıysa kullanabilirsiniz. Herkese selam. Bu yazımda sizlere tüm PS3 modellerini nasıl kırabileceğinizi göstereceğim. 2019 yazında çıkan HEN isimli...
İsterseniz PC ile uğrasmadan PS3 icine magaza indirip oyunları içine kurabılırsınız. Magaza indirmek için bu rehber e bakabılırsınız.
Rehber: PS3 ücretsiz mağaza indirme
Bu konuda sizlere benim de kullandığım 2 adet ücretsiz mağazadan bahsetmek istiyorum. Mağazaların direkt indirme linkini en aşığıda bulabilirsiniz. İlk mağaza Thanos Store bu mağazada EU ve us olarak çoğu oyunu( PS3, PS2, PS1 ve PSP oyunları) bulabilirsiniz. Ve direkt mağaza içinden...
FAT32 formatlı flash bellek;
Ya da.
FileZilla programı; FileZilla
Benim önerim flash bellekle yapmanız ama flash belleginiz yoksa FileZilla ile de yapabilirsiniz ama aktarım süresi uzun olur haberiniz olsun.
İlk olarak sizlerle denemek amaçlı bu siteden bir oyun indirdim.
PS3 ROMs & ISO - Playstation 3 Decryption Game Download
PS3 ROMs game verified by Redump, ISO format Decryption, download and play right on RPCS3.
1-) flash bellek
Oyunu indirdikten sonra ISO pkg klasör fark etmez RAR'dan cıkardıktan sonra.
FAT32 formatlı flash bellege atıyorsunuz.
Eğer FAT32 değilse sistem görmez o yuzden USB'ye sağ tık yapıp biçimlendir deyin ayarlar böyle olsun.
Baslat dedikten sonra FAT32 olur yalnız önemli: Flashdaki tüm veriler kalıcı olarak silinir.
Ek bilgi: Eğer OTG cihazınız varsa aynı islemlerı mobil cihazınızdan "ZArchiver" programı ile de yapabilirsiniz.
USB'ye attıgımız oyunda lisans dosyasıda olabilir eger varsa onu da atın. "rap" dosyası olarak görünür.
Gördügünüz gibi dosyaların boyutu bayağı düsük ama eger 4 GB üstü ISO'ya da pkg formatlı bir oyun atarsanız bellek FAT32 oldugu için hata verecektir. Bu hata yı bu rehbere bakarak çözebilirsiniz.
Rehber: PS3'e 4 GB üstü oyun USB ile nasıl atılır?
Merhabalar. Rehbere geçmeden önce kısa bir bilgilendirme: PS3 sadece FAT32 formatlı flash bellekleri görüyor yani algılıyor. Ve bizde FAT32 formatlı bir flash belleğe 4 GB üstü ISO'ya da pkg dosyalarını atamıyoruz. Evet bugün flash bellek ile isteğiniz boyuttaki oyunu PS3'e atmayı gösteriyorum...
FileZilla ile atma yontemini sonda görebilirsiniz.
simdi flash bellekdekı dosyaları PS3 sistemimize atmak içi multiMAN programımızı açıyoruz.
Bilgi: Eğer sizde multiMAN programı yoksa ki büyük ihtimalle vardır. Bu rehberimde nasıl indirebiliceginizi ögrenebilirsiniz.
Rehber: PS3'e 4 GB üstü oyun USB ile nasıl atılır?
Merhabalar. Rehbere geçmeden önce kısa bir bilgilendirme: PS3 sadece FAT32 formatlı flash bellekleri görüyor yani algılıyor. Ve bizde FAT32 formatlı bir flash belleğe 4 GB üstü ISO'ya da pkg dosyalarını atamıyoruz. Evet bugün flash bellek ile isteğiniz boyuttaki oyunu PS3'e atmayı gösteriyorum...
Flash belleginiz USB_000 ya da USB_001 olarak gorunur X tusu ıle acıyoruz.
Sonra tekrardan PS3 root kısmına tıklayın.
Oradan "dev_hdd0" a giriyoruz.
Simdi eger pkg oyununuz varsa buradan "packages" klasörune atıyoruz.
Oyun klasor halınde ise "Games" yerine atıyoruz. Lisans dosyanız varsa "exdata" klasörüne atıyorsunuz.
ISO ise "PS3ISO".
Atmak için USB sekmesınde dosyaya yuvarlak deyip kopyala dıyoruz.
Sagdanda dosyayı oyununuza göre yukarıda dedıgım yerlere atıyorsunuz. Ben pkg indirdim. "packages" yerine atıyorum.
Eger "Games" ve "PS3ISO" yerine attıysanız. MultiMAN'ın içindeki game yerine gelir oyun X deyip girebilirsiniz.
Eger "packages" yerıne attıysanız. Xmb ekranı (ana menüye) gelıp packages menagar> install packages files> PS3 System storge yerınden kuruyorsunuz oyununuz ana menuye gelir.
2-) FileZilla
Programı kurun açın ardından PS3'ten multiMAN programına girin. Program otomatik sekilde FTP sunucusu baslatacaktır bizim uzaktan baglanabilmemiz için. FTP sunucusu normalde açık olur ancak açık degilse multiMAN ayarlarından açın;
NOT: PS3 ile PC aynı Wi-Fi agına baglı olması gerekir. Ethernet kablosu ile baglantı gerçeklestirirseniz aktarım hızı daha yüksek olur.
PS3'ten IP adresimizi ogrenmek için gene aynı sekilde multiMAN ayarlarında "System ınformation" yerıne girin.
Ve IP adresinizi bir yere not edin.
Ardından FileZilla programımızı açıp IP adresi yerıne not aldıgımız IP adresıni yazıyoruz.
Baska bir şeye elemenıze gerek yok direk "hızlı bağlan " deyin.
Guvenli olmayabilir falan der tamam deyip geçin.
Ve gördugunuz gibi PS3 depolaması artık karsınızda.
İstediginiz gibi bir şeyler ekleyıp silebilirsniz. Sol taraf PC depolaması oradan istediginiz formatlı dosyayı sürükle bırak mantıgıyla sag tarafda oyunun formatına göre istedigınız yere bırakın.
ISO "PS3ISO", klasör "Games", pkg "packages".
buraya kadar okudugunuz için tesekürler. ekstra sorunuz yada takıldıgınız bir nokta olursa yazmaktan çekinmeyin.
diğer ps3 rehberlerim;
PS rehberlerim
PS3'de Online kapandı mı? PS3 ücretsiz mağaza indirme PS3 Türkçe yama yapma PS3 Beyond Two Souls Türkçe yama yapma
Son düzenleme: