PS3'te CFW ve HFW nedir?

Masterguard

Femtopat
Daha fazla  
@Furkan17TR
Hocam bu PS3'lerde CFW ve HFW diye birşey varmış bunlar nedir, PS'in bunlardan biri olduğunu nasıl anlarız?
Bir de bunların farkları nedir?
Avantajları ve dezavantajları nelerdir?
Şimdiden teşekkürler.

@Furkan17TR
Hocam bu PS3'lerde CFW ve HFW diye birşey varmış bunlar nedir, PS'in bunlardan biri olduğunu nasıl anlarız?
Şimdiden teşekkürler.
CFW ve HFW kırılmış PS3 oluyor diye biliyorum. HFW ile hem kırılmış hem orijinal oyun oynanabiliyorken CFW ile sadece kırılmış bir PS3 sahibi olursunuz.

En azından benim bildiğim kadarıyla böyle. Yanlış ise düzeltin.
CFW= Custom Firmware.
HFW= Hybrid Firmware. (?)
HEN= Homebrew ENabler.
HFW ile HEN kırılmanın farkı ne?

@Furkan17TR
Hocam bu PS3'lerde CFW ve HFW diye bir şey varmış bunlar nedir, Ps'in bunlardan biri olduğunu nasıl anlarız?
Şimdiden teşekkürler.

1-)CFW=Custom Firmware 3.36'daki bir açık ile yükleniyor ve PS3'e tam erişim sağlıyabiliyosunuz.

2-)HFW=tüm PS3 cihazlarla uyumlu bazı homebrew uygulamaları çalışmayabilir ve daha az erişim sağlarsınız.

3-)Farkları=CFW sistemdeki dosyaların neredeyse tamamını değiştirdiği için rahatça PSN sunucularında yakalınıyorlar ve perma ban yiyor ama cihaza tam erişim sağlıyabiliyorsunuz.

4-)Farkları=HFW çok fazla kişileştiremezsiniz sadece belirli toollar CFW için yapılmış tooları kullanırsanız bildiğiniz çöker yeniden yazılım atmanız gerek ve PSN sunucularına neredeyse hiç yakalanmazlar ve ikiside korsana müsayitler (önermiyorum sadece tool için kullanın).

29635_550x250.jpg

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı