Fark yok demiyorum zaten. İlk mesajınız PS4 Pro ile Slim arasında çok büyük farklar içeriyormuş gibi içerikli bir mesaj içeriyordu.Devrimsel bir fark önceki nesile nazaran PS5'te var denilebilir ancak grafiksel farktan bahsettim zaten dikkatli okursanız. İki cihazın aynı FPS vermesiyle aynı grafiksel kaliteyi vermesi bir değil. 40 FPS medium ile 40 FPS High aynı şey mi FPS değerleri aynı diye? Siz de öyle bir yazmışsınız ki sanki ikisi aynı donanım gücünde. Yazımın bir yerinde bile FPS budur dememişim. Ekrandaki görüntü daha detaylı, daha yüksek çözünürlükte demişim. 4K ekran olsun olmasın bu cihazların gücünü kıyaslarken konuşulacak bir unsur değil.
Fark yok demiyorum zaten. İlk mesajınız PS4 Pro ile Slim arasında çok büyük farklar içeriyormuş gibi içerikli bir mesaj içeriyordu.
Şöyle bir baktığım zaman neredeyse fark yok denilecek kadar az. Olayı sadece teknik açıdan ele almamak gerekiyor. Ufak bir görüntü kalitesi farkı için daha fazla para ekleyip Pro almaya değecek mi? Cihazların gücünü kıyaslarken konuşulacak şey değil tabii ki 4K ekran fakat biz şu an konu sahibi için konuşuyoruz. 4K bir ekran olmadığı sürece Pro'nun grafik iyileştirmesinden yararlanamayacak. Cihaz 4K çalıştırsa bile 1080P bir ekran kullanıyorsa 1080P renderlanmış şekilde oynayacak.
Bir daha söyleyeyim. Ben Slim ile Pro'nun eşit olduğunu savunmuyorum. Slim'in üstüne para ekleyip Pro'ya masraf yapmayı gereksiz buluyorum.
Pro'nun sıfır fiyatı pahalıysa tabii Slim'in çok pahalı ona laf yok zaten. Fakat PS4 Pro kişinin ekranı yüzünden kendi gücünü gösteremiyorsa tamamıyla anlamsız para. Ayrıca Slim ile Pro arasında nereden baksak 1000 TL fark var. Alıcının gücünü de hesaba katmak lazım. Grafik kalitesi daha yüksek dediğiniz gibi fakat arada 2 kat gibi büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. Çözünürlüğün yüksek olması genel kaliteyi her ne kadar kaliteyi büyük oranda arttırsa bile ekranın çözünürlüğü o çözünürlüğü sunabilecek mi? Bu önemli. PS4 Pro ve Slim arasında fazla fark olduğunu hala düşünmüyorum. Bana kalırsa can alıcı noktası bazı yeni nesil oyunları 60 FPS sunabilmesi Pro'nun. Ayırt edilebilir bir fark gözüküyor fakat "Ben kesinlikle Slim yerine Pro almalıyım" denilecek bir fark olduğunu kesinlikle düşünmüyorum grafiksel açıdan.Video'da çözünürlük ve az da olsa çizim mesafesi farkı var. Uzaktaki cisimler daha anlaşılır, daha detaylı. Yakındaki detaylar daha fazla. Slim varsa Pro mantıksız ama sıfırdan alınacaksa eğer Slim almak mantıksız. Ufak bir fark da değil yani ama abartılacak bir fark yok tabii. Oyunda en basitinden PC'de deneyimlediğim kadarıyla söyleyeyim, su fiziğini orta ayardan yüksek ayara almak bile bayağı bir fark. Pro bu yüzden mantıklı. Şu an sıfır fiyatlarına yine bir şey diyemem ama Pro'nun sıfır fiyatı nasıl pahalıysa Slim'de öyle. Grafik gücü 2 katı fazla Pro'nun, çözünürlüğün yüksek olması bile zaten genel kaliteyi ve beraberinde detayı arttırıyor. Tabii sizin fikriniz öyledir ona bir şey diyemem ama kısaca fazla fark yok dediğiniz için yazdım ilk başta. Bu arada ilk mesajım hala aynı ve sizin ilk cevabınızda abartarak dediğiniz gibi devrimsel farklar olduğu açıkça yazmıyor. Gayet anlaşılabilir ve ayırt edilebilir grafiksel ve çözünürlük farkı olduğunu söylemişim ki öyle zaten, attığınız videoda da gözüküyor.
Pro'nun sıfır fiyatı pahalıysa tabii Slim'in çok pahalı ona laf yok zaten. Fakat PS4 Pro kişinin ekranı yüzünden kendi gücünü gösteremiyorsa tamamıyla anlamsız para. Ayrıca Slim ile Pro arasında nereden baksak 1000 TL fark var. Alıcının gücünü de hesaba katmak lazım. Grafik kalitesi daha yüksek dediğiniz gibi fakat arada 2 kat gibi büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. Çözünürlüğün yüksek olması genel kaliteyi her ne kadar kaliteyi büyük oranda arttırsa bile ekranın çözünürlüğü o çözünürlüğü sunabilecek mi? Bu önemli. PS4 Pro ve Slim arasında fazla fark olduğunu hala düşünmüyorum. Bana kalırsa can alıcı noktası bazı yeni nesil oyunları 60 FPS sunabilmesi Pro'nun. Ayırt edilebilir bir fark gözüküyor fakat "Ben kesinlikle Slim yerine Pro almalıyım" denilecek bir fark olduğunu kesinlikle düşünmüyorum grafiksel açıdan.
Stabilite olayı zaten çok derin. PS4'ün 7 sene önce çıkan ilk kasası ile sabit 30 FPS The Last of Us Part II oynayabiliyorsan bu zaten stabilitedir mesela. Dediğiniz gibi Pro yine 1080p ekranda stabil çalışacaktır fakat stabiliteden kasıt oyunların FPS değerleri ise hiçbir fark olmayacaktır. Tabii Pro'nun bazı yenil nesil oyunları 60 FPS çalıştırdığı için birkaç oyun hariç diyelim. 4K desteleyen bir cihazı 1080P ekranda oynarken ne kadar farklı bir görüntü sunacağı cidden çok tartışılır ama gerek yok dediğiniz gibi uzatmaya. Mantık olarak bütçe sıkıntısı yoksa tabii Pro cihaz alınmalı. Sonuçta o daha iyisi. Fakat kişi kendini Pro için 1000 TL sıkıştıracaksa Pro'ya gerek olduğunu hiç düşünmüyorum. Ayrıca daha fazla uzatmadan şunu ekleyeyim. Sızıntı videoların gerçeği yansıttığını hiç düşünmüyorum. O Cyberpunk mevzusu oyun çıktıktan sonra konuşulur. Bir sızıntı videosu varsa mesela elimizde de taş gibi bir TLoU 2 örneği var stabilite olarak. PS4 Slim tabii ki ileride daha çok zorlanacak fakat PS4 Pro'da aynı vakitlerde zorlanmaya başlayacak. Belki görmüşsünüzdür. Artık PS5 Pro'nun üzerine çalışılmaya başlandı. Teknoloji fazlasıyla hızlı ilerliyor. Konu uzadıkça uzar. Dediğiniz gibi uzatmaya gerek yok. İyi akşamlar.Hocam 4K televizyonlar fazlasıyla yaygın. Ortalama ekran yüksek HZ monitörler aynı fiyat neredeyse o yüzden 4K ekran varmış, yokmuş demeye gerek yok bence. Doğru düzgün satan yerler yok zaten ama 1000₺ olsa bile bu fark gayet iyi. Ayrıca 4K ekran yoksa 1080P'de daha stabil ve yine daha yüksek detaylarda çalışır, mantıken bile bu sonuca varmak basit. Cyberpunk 2077'nin PS4 sızan videosunu gördünüz mü mesela, felaket derecede. Cihaz donanımsal olarak yeni nesil oyunlarda yetersiz kalıyor. Bir şişe düşünün, Pro 2 litreyse Slim 1 litre bile değil tam olarak. Ne kadar detay, çözünürlük gibi ekstraları arttırmak isterseniz o kadar litreye ihtiyacınız var. PC değil bu cihazlar sonuçta ama 1000₺ 4K ve en azından Slim'den daha stabil ve yüksek detaylı bir cihaz. Gerçekten daha fazla tartışmayalım bence, hararetlenip bu konu için kırıcı olmaya da gerek yok zaten. Benim fikrim sıfır alınacaksa 1080P bile olsa (daha stabil çalışır normal olarak) Pro almak bu fiyat farkına fazlasıyla değer ki Slim ileride daha da zorlanacak.