Fark yok demiyorum zaten. İlk mesajınız PS4 Pro ile Slim arasında çok büyük farklar içeriyormuş gibi içerikli bir mesaj içeriyordu.Devrimsel bir fark önceki nesile nazaran PS5'te var denilebilir ancak grafiksel farktan bahsettim zaten dikkatli okursanız. İki cihazın aynı FPS vermesiyle aynı grafiksel kaliteyi vermesi bir değil. 40 FPS medium ile 40 FPS High aynı şey mi FPS değerleri aynı diye? Siz de öyle bir yazmışsınız ki sanki ikisi aynı donanım gücünde. Yazımın bir yerinde bile FPS budur dememişim. Ekrandaki görüntü daha detaylı, daha yüksek çözünürlükte demişim. 4K ekran olsun olmasın bu cihazların gücünü kıyaslarken konuşulacak bir unsur değil.
Şöyle bir baktığım zaman neredeyse fark yok denilecek kadar az. Olayı sadece teknik açıdan ele almamak gerekiyor. Ufak bir görüntü kalitesi farkı için daha fazla para ekleyip Pro almaya değecek mi? Cihazların gücünü kıyaslarken konuşulacak şey değil tabii ki 4K ekran fakat biz şu an konu sahibi için konuşuyoruz. 4K bir ekran olmadığı sürece Pro'nun grafik iyileştirmesinden yararlanamayacak. Cihaz 4K çalıştırsa bile 1080p bir ekran kullanıyorsa 1080p renderlanmış şekilde oynayacak.
Bir daha söyleyeyim. Ben Slim ile Pro'nun eşit olduğunu savunmuyorum. Slim'in üstüne para ekleyip Pro'ya masraf yapmayı gereksiz buluyorum.