PS4 diskin arkasındaki garip lekeler

AhmetT61

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,
Yaklaşık 1 yıldır kullanmadığım Uncharted 4 diskini dün kullanmak istedim. Diski taktığımda disk okunamadı hatası aldım. Diski çıkarıp arka tatafına baktığımda garip lekeler fark ettim. PlayStation resmi sitesindeki yönergelere göre diski temizledim fakat lekeler diskin içinde gibi gözüktüğünden bir şey değişmedi. Fotoğrafları buraya bırakıyorum. Lekeler kırmızı ile işaretlediğim bölgenin arkasında bulunmaktadır.

Sizce bu neden oldu ve çaresi var mıdır?
20220619_153501.jpg
20220619_152659.jpg

Senin disk çöp olmuş. İçindeki asıl okunan kısım çürümüş yada dökülmüş ama sonuç olarak bundan sonra ne yaparsan yap çalışmaz çalışsa bile verinin bir kısmı okunmaz.

Merhaba,
Yaklaşık 1 yıldır kullanmadığım Uncharted 4 diskini dün kullanmak istedim. Diski taktığımda disk okunamadı hatası aldım. Diski çıkarıp arka tatafına baktığımda garip lekeler fark ettim. PlayStation resmi sitesindeki yönergelere göre diski temizledim fakat lekeler diskin içinde gibi gözüktüğünden bir şey değişmedi. Fotoğrafları buraya bırakıyorum. Lekeler kırmızı ile işaretlediğim bölgenin arkasında bulunmaktadır.

Sizce bu neden oldu ve çaresi var mıdır?Eki Görüntüle 1425501Eki Görüntüle 1425502

Dezanfektan falan üzerine geldiyse olmuş olabilir. Seneler önce CD koleksiyonumun üzerine izopropil alkol dökülmüştü, hepsi böyle olmuptu.

Dezanfektan falan üzerine geldiyse olmuş olabilir. Seneler önce CD koleksiyonumun üzerine izopropil alkol dökülmüştü, hepsi böyle olmuptu.
Hayır hiçbirşey dökmedim geçen yaz çalışıyordu. Ardından kutusu ile birlikte dolaba kaldırdım. Neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.

Senin disk çöp olmuş. İçindeki asıl okunan kısım çürümüş yada dökülmüş ama sonuç olarak bundan sonra ne yaparsan yap çalışmaz çalışsa bile verinin bir kısmı okunmaz.
Peki bunun sebebi ne olabilir ona göre önlem alayım ki diğer disklerim böyle olmasın.

Diskin üstündeki baskı gösterdiğiniz yerden soyulmuş. Oradan hasar almış.
Sizin demek istediğiniz pek anlayamadım. Baskı uyguladığım için mi oldu ?

Hayır hiçbir şey dökmedim geçen yaz çalışıyordu. Ardından kutusu ile birlikte dolaba kaldırdım. Neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.

Peki bunun sebebi ne olabilir ona göre önlem alayım ki diğer disklerim böyle olmasın.

Sizin demek istediğiniz pek anlayamadım. Baskı uyguladığım için mi oldu?

Nemden kaynaklı olmuş o zaman. Geçmiş olsun diyelim.

Hayır hiçbirşey dökmedim geçen yaz çalışıyordu. Ardından kutusu ile birlikte dolaba kaldırdım. Neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.

Sizin demek istediğiniz pek anlayamadım. Baskı uyguladığım için mi oldu ?
Sebebi zaman içinde çürümesi kim bilir kaç yıllık. Üstüne nem de etkili faktör. Zaman içinde iyice hassaslaşmış olabilir.

Hayır hiçbir şey dökmedim geçen yaz çalışıyordu. Ardından kutusu ile birlikte dolaba kaldırdım. Neden olduğu hakkında hiçbir fikrim yok.

Sizin demek istediğiniz pek anlayamadım. Baskı uyguladığım için mi oldu?

Diskin üzerindeki baskı soyulmuş. Siz baskı uyguladığınız için değil.

Aynısı bende de oldu. Hemde aynı oyunda. 7-8 yıl önce 4 oyun almıştım. Üçü sağlam duruyor ama Uncharted 4 aynı bu şekilde kararmıştı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı