Çözüldü PS4 ekranı bir süre sonra çöküyor ve kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Çiko1605

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi günler.

Uzun zamandır sıkıntısını yaşadığım ancak hala problemin sebebini anlayamadığım bir sorunum var.

Sahip olduğum PS4 2014 yapımı fat kasa. PS4'ü açtıktan birkaç dakika sonra ekrandaki renklere göre çizgiler oluşuyor ve ardından ekran karıncalanıyor, DualShock kapanıyor ancak PS4 açık kalmaya devam ediyor. Görüntü geri gelmiyor ve fişini çekmediğim sürece düzelmiyor.
Başta ısındığından dolayı olduğunu düşündüm termal macunu değiştirdim ve fan temizliği yaptırdım ancak değişen bir şey olmadı ve artık hiç açılmamaya başladı. HDD de de sıkıntı görünmüyor gerçekten sebebini anlayamadım. Tamirciye götürdüm onlarda tam emin olamadılar anakartta sorun olabilir dediler.

Bilen biri varsa bana yardım ederse çok memnun kalırım Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Varsayalım ki sorun HDMI soketinde. DualShock neden kapanıyor o zaman? Görüntü vermese de sistem sağlam değil mi? Bağlantısının kesilmemesi lazım sistem donmuyor ya da kapanmıyorsa.
Anlaşılan sorun GPU da yakın zamanda Teknik Servise götüreceğim.

Vakit ayırdığın için teşekkür ederim.

Sorun işlemci ve anakarttaymış tamir edildi ve sorunum çözüldü.

Herkese Teşekkürler
Anakart gibi parçalar kolay bozulmaz nemli olmadığı sürece ekran kartıyla oyna sağ sol yaparak tak yuvasından oynamıştır.

• Ekrana giden kabloyu değiştirmeyi denediniz mi?
  • Anlattığınız problem GPU bozulmasına benziyor. (Sorun bu ise çözmek çok zor. Anakart değişimi çözebilir.)
  • Aynı şekilde HDMI soketi bozulması da olabilir ama bu olsa Dual Shock Controller kapanmazdı.
  • Başka bir HDD ya da SSD takmayı da deneyebilirsiniz.

Son düzenleme:
Ekrana giden kablo derken HDMI mı kastediyorsunuz? öyle ise evet başka kablolarda denedim birşey değişmedi.

GPU bozulmuşsa bunu nasıl düzeltebilirim? maliyeti ne olur?

HDD yi kontrol ettiler bozuk olmadığını söylediler.

Anladığım kadarıyla çoğu olasılığı elemişsiniz. Geriye GPU bozulması kalıyor. Anakartı tamir eden bir yer düzeltebilir ama kalıcı olur mu tartışılır? Direkt çıkma anakart ile değişseniz daha mantıklı. PS tamiri yapan yerlere götürün duruma göre net bir şey söylerler size.
Son olarak farklı bir ekranda cihaza yeniden Firmware yükleyip görüntü ayarlarını sıfırlayarak deneyin.

HDMI soketinde bir sorun olabilirmi acaba? Çünkü sık sık HDMI tak çıkar yapıyorum ve sanırım Ps4 ün HDMI soketi çok narin

HDMI soketinde bir sorun olabilir mi acaba? Çünkü sık sık HDMI tak çıkar yapıyorum ve sanırım PS4'ün HDMI soketi çok narin.

Varsayalım ki sorun HDMI soketinde. DualShock neden kapanıyor o zaman? Görüntü vermese de sistem sağlam değil mi? Bağlantısının kesilmemesi lazım sistem donmuyor ya da kapanmıyorsa.

Anlaşılan sorun GPU da yakın zamanda Teknik Servise götüreceğim.

Vakit ayırdığın için teşekkür ederim.

Sorun işlemci ve anakarttaymış tamir edildi ve sorunum çözüldü.

Herkese Teşekkürler

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…