PS4 için SSD tavsiyesi

Bütçe
4500-5000

yigiterylmz08

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, PS4'ümün HDD'si sizlere ömür. Sistem verilerle ilgili hatalar vermeye başladı, sağlığı de çok kötü durumdaydı. PS4'üme SSD bakıyorum mümkünse 2TB yeterli olur diye düşünüyorum. Forumlarda konularda baktığım, incelediğim SATA SSD'lerin neredeyse hepsine bir olumsuz yorum yapılmış ve haliyle kafam çok karışık. Ayrıca hep Samsung EVO'ya da QVO önermişler ama emsal SSD'lerden çok daha pahalı dolayısıyla bütçeme uygun değil. Samsung dışında 2TB SATA SSD önerebilir misiniz? Aklıma yatan Crucial BX500 var ama emin değilim. Bütçem 4.5 bilemediniz 5 bin TL. Üstüne maalesef çıkamam.

BX500 alabilirsiniz. PS4 düz modeli zaten SATA 2 arayüzünü kullandığı için çok iyi bir şey almanıza gerek yok, BX500 gayet yeterli olacaktır.

Isınma sorunu var artı olarak DRAM önbelleği olmayan bir SSD.
SA510'da da DRAM yok ki?

870 EVO'da var sadece bildiğim kadarıyla. PS4'e bu kadar masraf bence gereksiz, attığınız SSD veya BX500 alıp geçebilir.

Yani Dram ne demek pek bilmiyorum ama ps4 evet sata 2 kullanıyor olması lazım ssd tam performans çalışmayacak zaten. Benim amacım az da olsa hantallığından kurtulsun. Sabit diskini mecbur değiştireceğim, değiştirmişken de ssd alayım diyorum. İki üç yıl sonra yine aynı bozuk veri hatalarını almayayım yeter aslında.
- düzeltme olarak wdnin hdd işinde başarılı fakat ssd işinde de bir o kadar çuvalladığını okudum ne kadar doğru bilemiyorum.
-düzeltme 2, ps4 slim’in ısınma sorununu da göz önünde bulundurursak bx500 çok problem yaratır mı?
Bu sorularımı yanıtlayabilirseniz çok sevinirim :)

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı