PS4 internet hızı düşüklüğü

yalcingney

Decapat
Yer
Antalya
Öncelikle iyi forumlar, bulunduğum bölge Antalya-Merkez, Netmaster firmasını kullanmaktayım ve bilgisayar ile test yaptığımda 30 MB internet hızını alabiliyor, 3.2MB/s kadar upload hızı alabiliyorum fakat PS4'ü kablosuz olarak bağladığımda (modem ile konsolun arasında en fazla 4 metre kadar var ve arada engel bulunmamakta) internet seçeneklerinde ayarları otomatiğe aldığımda internete bağlanmamakta ve Google güncel DNS adreslerini kullanarak manuel atadığımda da bana 14MB kadar bir hız vermekte ve saniyede 1 MB'a kadar indirme hızı düşmekte. İnternet paylaşımı açtığım zaman telefonda 5MB üstü indirme hızına ulaşabilmekteyim(otomatik modda), Türk Telekom'a ait başka bir internete bağlandığımda da 900 KB/s kadar değer almaktayım. (Normal aldığım hız bu ve yine otomatik modda)
Kısaca demek istediğim sanıyorum ki kullandığım firma sıkıntı yaratıyor ama emin değilim, normal internet hızını 30 MB olarak alabilmemin yolu var mıdır? DNS olmadan bağlanamıyorum ve firmayı aradığımda da bundan ötürü sıkıntı olmayacağını söylediler ki otomatik ile hiçbir türlü bağlanmamakta.

Son düzenleyen: Moderatör:
En mantıklı çözüm Sony teknik servisiyle iletişime geçip durumu belirtmek bence. Sonuçta eğer farklı cihazlardan İSS'nin size vaat ettiği hızı alabiliyorsanız onlarla alakalı bir sorun yok demektir. Aynı şekilde eğer farklı cihazlardan Wi-Fi ile de vaat edilen hıza yakın hız alıyorsanız modemden kaynaklı bir sorun da olduğunu düşünmüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı