PS4 mü, PC mi?

PC toplayacağım. Kararımı verdim PS bana göre değil maliyeti çok fazla.
Teşekkürler değerli yorumlarınız için.

PC-Konsol sorunsalında tartışmayı hak eden tek taraf birinin kumandayla birinin ise klavyeyle oynanmasıdır. Diğer özellikler kıyaslandığında zaten PC'nin daha gelişmiş ve özgür bir platform olduğu açıkça görülüyor. Türkiye'de konsol oyunlarının fahiş fiyatları cebini yakabilir ama durum PC'de aynı değil. Steam sayesinde çoğu oyuna ucuz bir şekilde erişim sağlayabilirsin. Ben de zamanında heves edip konsol almıştım fakat hevesim kısa sürdü. Tavsiyem elbette PC toplaman yönünde olacaktır.

Sanırım konsol fanboyusun. Buna böyle bir tepki vermen normaldi
Ben demiyorum ki PC'nin 4K 60 FPS desteği yok. Ama sanırsın ki herkes 4K 60 FPS oynuyor. Çünkü ne zaman böyle bir konu açılsa "aman Allah'ım PC'de 4K 60 FPS desteği var." oluyor. Oysa Steam'da ki oyuncuların sadece %0.10'luk kısmı 4K'da oyun oynuyor. Çoğunluk 1366x768 çözünürlükte oyun oynarken gelip PC'de 4K desteği var da 60 FPS varda demek çok absürt oluyor. Görende sanacak konsollarda 1080P 60 FPS desteği yok. Böyle bütün konsol oyunları 480P 24 FPS sanki. Epey PC fanboyluğu oluyor bu. Doğruları söyleyene de konsol fanboyu denip geçiliyor. Çünkü fanboy olunca başka kim ne derse desin sen sadece internette fanboy olduğun şeyin artı yönlerini görüyorsun ve onun hiçbir eksi yanı olmuyor. Ama azcık düşünebilen insan hemen neyin ne olduğunu kavrıyor. Ölümüne konsola gömünce normal olarak bende tepki veriyorum. Sen benim diğer konularda ki cevaplarımı da oku mesela her şeye fanboy gibi "PS4 al en iyi oyun platformu o" dediğimi görebilecek misin acaba?

Son düzenleme:
İllede 4K'da oynamak gerektirmiyor. Bir sürü neden daha sayabilirim konsol almamak için.

1) Konsolda hiç bir türlü rekabet yoktur. Özellikle FPS oyunlarda. ''Superior Mouse Control'' dediğimiz olayda burda patlıyor.
2) Bir konsolu %90 oyun oynamak için alırsın. Ama bir bilgisayarda istediğin herşeyi yapabilirsin.
3) Grafikler... Ah grafikler... Konsollar ne kadar da yeni nesil. (!)
4) Oyun fiyatları...

Ve daha bir çok neden daha. Ordaki espriyi anlamadın sanırım bu arada.

Konsolu tek alma nedenim exclusive oyunlar olurdu herhalde... (Oda olamazdı, para nasıl yetiştireceğim, bir oyun 150-200TL'den aşağı olmadığı için )

Espriyi anladım zaten. Espride 4K 144 FPS PC'de olup konsolda olmaması ve konsol oyunlarının çoğunun 30 FPS olması. Ama 4K 144 FPS için de 7000-8000 TL bütçe gerekiyor ki konsolun kendisi 1200-1500 TL arası. Neyse işte konsolda rekabet nasıl yok? İyi oynayan kazanıyor işte. FPS oyunları konsolda daha güzel bence. Bir kere Dualshock veya XBox One Controller'a alışınca hele XBox One Controller'a FPS oyunlarında zevk daha bile artıyor. O gamepad ile oynamayı beceremeyip çamur atanların klasik bahanesi. Hani bunu ilk kez duymuyorum ve nedense duyduklarımda ya konsol yok ya da 0/10 oynuyorlar. Triggerlerin titremesi bile ayrı güzel. Ayrıca asıl rekabet konsol da çünkü konsolda herkeste gamepad var. Artık PS4 ise Dualshock 4, XBox One ise Controller. Eşit şartlarda rekabetin daha fazla olması gerekmez mi? Yoksa birinde 5 liralık Everest mouse diğerinde Razer Mamba varken mi rekabet artıyor?

"Oyun konsolu". Tanım gayet açık bence. Zaten konsol almadan önce en azından gündelik işlerini halledebilecek bir PC'in var mı diye soruyoruz genelde. Bunu 40. defa açıklamama ne kadar gerek var bilemiyorum. Yoksa PC alsın zaten buna karşın çıkan da yok.

Grafikler gayet yeni nesil. Sen The Order 1886 grafiklerini gördün mü de konuşuyorsun arkadaşım? Veya benim gibi oynadın mı? Yoksa sadece fanboyluk yapıp okuduklarını birebir geçiriyor musun?

Oyun fiyatlarının farkını neden anlamakta bu kadar zorlanıyorsunuz? Boxed ve dijital oyunların fiyatlarını karşılaştırmak yerine iki platformda da dijital oyun fiyatlarını karşılaştırmaya başlarsan fiyatların eşit, bazen konsolun daha ucuz bazen PC'nin daha ucuz olduğunu görürsün. Bu da klasik fanboy lafıdır. Öncelikle araştırın. Bir şeye çamur atmadan önce onu kullanın. Sadece GTA 5 alıp bu ne kadar da kötüymüş demeyin.

Ayrıca son olarak klasik fanboy laflarından biri de bir oyun 150-200 TL arası. Ah ah bir de fanboy olmaktan çıkıp boxed vs dijital oyun fiyatları yerine iki platform içinde dijital oyunları karşılaştırsanız ya. Aynı şeyi ben yapıyor muyum? Aral'ın 200 TL'ye sattığı Battlefront'u alıp bakın PS4'te 200 TL falan değil diyor muyum ben? Karşılaştırma yaparken öncelikle tarafsız ol. Direk çamur atma. Eksik yönleri elbet var konsolun ama bunları çamur atarak yapmaktansa gerçekten eksik olduğu yönlerden eleştir mesela PSN+ gibi. Rezalet sunucular gibi. Ama gidip sen bir oyun 200 TL diye saçmalayan tiplerden olursan bu fanboyluk oluyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…