Ps4 mü ? yoksa masaüstü bilgisayar mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sandığın kadar basit bir olaysa sende yap bir oyun 2 milyar dolar kazan.
Bu işler o kadar basit değil. 3-5 kişi 3-5 günde yapmıyor böyle oyunları.
Korsan oynayan korsanını oynasın orjinal alan adama da enayi muamelesi yapmasın.

Enayi mi? Orjinal oyun oynayanlara sonsuz saygım olduğunu kaç kez tekrarlamam gerekiyor.

Yav konu nerelere gitti korsan vs orjinal
Salih bende senin gibi ikilemdeyim şuanda. Bu soruna cevap vermek için biraz erken olduğunu düşünüyorum. Ps4 ve Xbox one incelemerini bekliyorum. Ayrıca Ps4 ile gelen dd4 ram'lerde kafamı karıştırıyor. Aynı teknoloji pc'ye de gelecek şu anki ddr3 ramler tarihe karışacak. Pc teknolojisine yetişmek çok zor. Konsollar bi çıksın artılarına eksilerine göre sende kararını verirsin.

Arkadaşlar konuyu çok derinleştirmek istemiyorum ama.

- - - Güncellendi - - -

Önerim pc toplaman hadi herkese iyi akşamlar.

Beyler oynamayın kısacası bukadar basit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu çığrından çıkmaya başladı. Burada yıllardan beri sorulan "konsol mu PC mi?" sorusunu konu ediyoruz orijinal mi korsan mı tartışmasını değil.

Cevat Yerli'nin de dediği gibi yeni nesil konsollar çok geç çıktılar ve işlem güçleri çok düşük. Eskiden bir konsol çıktığında high-end bir PC'ye denk olarak çıkardı ve optimizasyon avantajları da olurdu ancak konsol teknolojisi yerinde sayarken PC büyük bir hızla gelişir yeni çıkan konsolun gücünü tam olarak kullanan oyunlar yeni yeni piyasaya sürülürken PC oyunları grafiksel olarak konsol oyunlarını döverdi. Şimdi PS4 ve X-Box One'ın oyunları hemen piyasaya çıkıyor. Ancak paragrafın ilk cümlesinde belirttiğim gibi yeni nesil konsollar çok güçsüz.

Bahsettiğimiz PS4'e bakalım:1.8 Teraflopsluk bir Gpuya sahip. Bugün ise Radeon R9 290X'de bu oran yaklaşık 3 katı. Önümüzdeki yıl üretim teknolojisindeki gelişmelerle(sanırım 20nm) aynı watt değerine sahip daha hızlı ekran kartları göreceğiz. Elbette donanımların oyunlardaki performansını teorik kayar nokta işleme performansına indirgeyemeyiz. Ancak ortada herkesin görebileceği bir gerçek var: Bu kadar büyük fark iyi optimizasyonla kapatılmaz ve grafiksel olarak PC'nin ezici üstünlüğü olacaktır.

Mesele oyunlardan alacağımız zevk ise: Ben şahsen son yıllarda oynadığım hiçbir oyundan büyük keyif almadım. Bilgisayarla tanışmam sektöre yenilik getiren oyunların tükeniş anlarına denk gelse de gene orijinal bir şeylerin çıktığı dönemdi. Ve ben oyunlardaki ruh kaybının en büyük sebebinin başta konsollar, daha sonra multi-player oyunların yaygınlaşması daha sonrasında da -her ne kadar başka noktalarda ciddi yararları da olsa- müthiş grafik motorlarının gücünü gösteren süper grafikli FPSler olduğunu düşünüyorum. Konsol oyunlarının sanki yaratıcılık konusunda sınırlamaları var gibi duruyor. Myst, Riven, Grim Fandango, Starcraft, Half-Life, Civilization, Deus Ex, Diablolar, Falloutlar, Baldur's Gateler. Hepsi 90ların ikinci yarısında çıktı ve hepsi PC oyunu. Şu oyunlara kaç tane konsol oyunu söyleyebilirsiniz? Ha tabi günümüzde konsol da kullansan PC de kullansan hemen hemen aynı oyunları(konsol ya da PC exclusivelerini kaçırmak ban göre kayıp değil) oynayacağınız için bu noktada sorun yok.

PS4 'ün bir özelliği var. Aldığında garanti 7 yıl oyunlar 'da sorun çıkarmadan, 30 fps üstü oynuyorsun, bence sadece bu yönden avantajlı aksi halde, pc her yönden iyidir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…