Ps4 mü ? yoksa masaüstü bilgisayar mı ?

• Konuyu başlatan Oduncu Salih
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 10.804
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Orijinal oyuna para vermem diyen herkes hırsızdır. Para olmamasını anlarım. Maddi durum yoksa korsan kullanılmasını da anlarım ama insanların emeğini çalmaya kılıf bulmak hırsızlıktır, adiliktir.

Sonra da elhamdülillah müslümanım demeyeceksiniz dimi?

Bildiğim kadarıyla korsan oyunda çözünürlük vb. şeyler daha düşük oluyo. Örneğin asc3 ü ben hıght açarken. Sadece HDD i değişik olan arkadaşım medıum da açıyor. Onun aldı CD korsan benimki orijinal. Yanlışım varsa düzeltin?

Bildiğim kadarıyla korsan oyunda çözünürlük vb. şeyler daha düşük oluyo. Örneğin asc3 ü ben hıght açarken. Sadece HDD i değişik olan arkadaşım medıum da açıyor. Onun aldı CD korsan benimki orijinal. Yanlışım varsa düzeltin?

Normalde bir fark olmaması gerekirdi. Arkadaşınız daha yüksek fps alabilmek için medium'da açıyordur.

Evet korsan oyunla normal oyunun herhangi bir çözünürlük farkı yok.
Asıl konuya gelecek olursak 2 sini de almak mantıklı tabi. Ama her zaman pc seven birisi olarak pc derim. Yani bu kişiden kişiye göre değişir. Sen ps seversin, ben pc. Zevkler ve renkler tartışılmaz gibi bir şey oluyor.
Çok amaçlı kullanmak için pc daha mantıklı bir çözüm.

Ps4 ilk başlarda harika performans verebilir ama ilerleyen yıllarda donanımsal olarak düşecek. Ps3'de Battlefield 3 oynayanlar 24 kişi oynarken Pc oyuncuları 64 kişi oynuyor. Aradaki performans farkı ortada. Aynı olay 5 yıl sonra Ps4'ünde başına gelecek. Ayrıca Ps4 ayarında bi sistemi 2500 lira civarına toplarsın. Oyun kısmında orjinal alsak bile konsol oyunları daima pahalı.

Konsol oyunları pahalı lafım yok. Donanımsal olarak zaman geçtikçe geriye düşecek ona da eyvallah. Şuraya dikkat çekmek istiyorum, konsoldaki online oyun ortamı ne yazıkki PC'de yok. Ben PS^3 ve PC kullanıyorum. İkisi farklı ortamlar. Single oyunlar için PC tartışmasız daha iyi. Ama sadece PS için yapılan bir dolu oyun var. Uncharted, Heavy Rain, GT5, GT6, God Of War serisi vs. Bu oyunlar, oyun piyasasına damgasını vurmuş ve gerçekten iyi bir oyuncunun oynamadığında üzüleceği oyunlar. Bu oyunları en kral PC'de bile oynayamassınız.

PS'teki online ortamı asla PC'de yaşayamassınız. BF3'ten örnek vereceğim. BF3'ün grafikleri PS3'te gerçekten berbat. Ben PC alınca farkına vardım bu durumun. Ama istediğim konfigrasyonlarda server bulmakta güçlük çekiyorum PC'de oynarken. Oyun akıcı, mouse klavye farklı tamam ama mesela ben PS3 koluyla da FPS oynayabiliyorum. Online ortam açısından asla bir PS, XBOX olamaz PC.

Konsolun bir artısıda bir oyunu aldığınızda acaba çalışacak mı çalışmayacak mı derdiniz olmamasıdır. Bluray'i tak update varsa yap oyna. Durum bundan ibarettir. Yada storedan alırsanız, indirip oynarsınız. Bu duruma da şöyle bir örnek vereyim. Şuan kullandığım PC sistemi güncel birçok oyunu ultra düzeyde açacak bir sistem. Gel görki, BF3 ve BF4'te DirectX hatası alıp, oyundan atılıyorum. Bu benim oyun zevkimi baltalıyor. BF4'ün single hikayesin de bölümün yarısını oynayıp hatayı alıp oyun kapanınca oyunu bir daha açasım gelmiyor. Konsolda böyle bir sıkıntınız olmaz.

Eğer evinizde iyi kötü bir sistem(PC, Laptop, Mac veya Tablet) varsa sırf oyun oynamak için PS almak bence daha mantıklıdır. PC alırsanız, oyunları orjinal alacağınızı varsayarak söylüyorum bunu. Şuan iyi bir PC toplasanız bile konsolun geride kaldığı noktada PC'nizi upgrade etmesseniz PC'de geri kalacaktır. Bu upgrade, o günün iyi bir ekran kartıdır. Belki anakart, işlemci yada RAM'dir. İyi bir ekran kartı ve RAM = bir konsol parası. Hani PC ucuzdu. Konsol oyunlarına para vereceksiniz, ama PC'yede orjinal alırsanız oyun başı konsolda 25-30 lira gibi bir fark olur. Fakat konsolda da kardeşlik gibi seçenekler vardır. Yani 120-130 liralık bir oyunu kardeşlik yaparak 120/2 fiyata alırsınız ki bir çok oyunun PC'de bu paraya orjinalini oynayamassınız. Konsolu kullanmayı bilen biri, her zaman durumu lehine çevirebilir.

Şöyle bir durumda mevcuttur. PC'de oynayıp, konsolda oynayamadığınız oyunlar da vardır. Mesela iRacing diye bir yarış simülasyonu var arkadaşım bana bir sardırdı oyunu belli bir süre oynadım oyunu. Ama bilgisayarım olmasaydı oynayamayacaktım.

Yani bana göre uzun lafın kısası, eğer evinizde internette dolaşmanızı, ödev iş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir bilgisayar varsa konsol almak daha mantıklıdır. Birçok oyun artık konsol için yapılıyor. Bazı oyunlar PC'ye port ediliyor. Oyun piyasasını belirleyen cihazlar artık konsollar. İki platformu da kullanan biri olarak, şahsi fikrim bu yöndedir.

Evet korsan almak hırsızlık ama ülkemizde bin liraya ev geçindiren bir baba oğluna oyun için 200lira veremez bunu biliyorsunuz. Bir avrupalı oyunun orjinalini alabilir, çünkü o bin dolar bile alsa sonuçta herşey dolara göre dönüyor. Bizim ülkemizde satışa sunulana kadar devlet dağıtımcı satıcı döviz ve 200TL ye çıkıyor. Bende TTnet satmaya başlayana kadar hiç oyun satın almadım çünkü malesef benim babam fabrikatör değildi yada 4bin tl maaş ta almıyordum. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Valla ben sorunsuz korsan oyun oynuyorum hatta bazen serial numaraları ile orjinali bedava serverden indiriyorum.
Yani bu tıpkı windows 7 ultimate serialini girip online onay bekliyorsun onaylanıyor tertemiz bedava windows 7 ultimateye sahip oluyorum.
Buna server aldatması kurnazlığı denilebilir yani Microsoftu serialimle kandırıyorum galiba yani girdiğim seri numarasını onaylıyor.

Bizim bütçemiz 60000-70000 TL

Ben de konsollarda server bulma ve girme kolaylığını seviyorum ama bu konsol a. demek değil benim fikrim yoksa bilgisayarda geride kalır ps4'de.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı