Konsol oyunları pahalı lafım yok. Donanımsal olarak zaman geçtikçe geriye düşecek ona da eyvallah. Şuraya dikkat çekmek istiyorum, konsoldaki online oyun ortamı ne yazıkki PC'de yok. Ben PS^3 ve PC kullanıyorum. İkisi farklı ortamlar. Single oyunlar için PC tartışmasız daha iyi. Ama sadece PS için yapılan bir dolu oyun var. Uncharted, Heavy Rain, GT5, GT6, God Of War serisi vs. Bu oyunlar, oyun piyasasına damgasını vurmuş ve gerçekten iyi bir oyuncunun oynamadığında üzüleceği oyunlar. Bu oyunları en kral PC'de bile oynayamassınız.
PS'teki online ortamı asla PC'de yaşayamassınız. BF3'ten örnek vereceğim. BF3'ün grafikleri PS3'te gerçekten berbat. Ben PC alınca farkına vardım bu durumun. Ama istediğim konfigrasyonlarda server bulmakta güçlük çekiyorum PC'de oynarken. Oyun akıcı, mouse klavye farklı tamam ama mesela ben PS3 koluyla da FPS oynayabiliyorum. Online ortam açısından asla bir PS, XBOX olamaz PC.
Konsolun bir artısıda bir oyunu aldığınızda acaba çalışacak mı çalışmayacak mı derdiniz olmamasıdır. Bluray'i tak update varsa yap oyna. Durum bundan ibarettir. Yada storedan alırsanız, indirip oynarsınız. Bu duruma da şöyle bir örnek vereyim. Şuan kullandığım PC sistemi güncel birçok oyunu ultra düzeyde açacak bir sistem. Gel görki, BF3 ve BF4'te DirectX hatası alıp, oyundan atılıyorum. Bu benim oyun zevkimi baltalıyor. BF4'ün single hikayesin de bölümün yarısını oynayıp hatayı alıp oyun kapanınca oyunu bir daha açasım gelmiyor. Konsolda böyle bir sıkıntınız olmaz.
Eğer evinizde iyi kötü bir sistem(PC, Laptop, Mac veya Tablet) varsa sırf oyun oynamak için PS almak bence daha mantıklıdır. PC alırsanız, oyunları orjinal alacağınızı varsayarak söylüyorum bunu. Şuan iyi bir PC toplasanız bile konsolun geride kaldığı noktada PC'nizi upgrade etmesseniz PC'de geri kalacaktır. Bu upgrade, o günün iyi bir ekran kartıdır. Belki anakart, işlemci yada RAM'dir. İyi bir ekran kartı ve RAM = bir konsol parası. Hani PC ucuzdu. Konsol oyunlarına para vereceksiniz, ama PC'yede orjinal alırsanız oyun başı konsolda 25-30 lira gibi bir fark olur. Fakat konsolda da kardeşlik gibi seçenekler vardır. Yani 120-130 liralık bir oyunu kardeşlik yaparak 120/2 fiyata alırsınız ki bir çok oyunun PC'de bu paraya orjinalini oynayamassınız. Konsolu kullanmayı bilen biri, her zaman durumu lehine çevirebilir.
Şöyle bir durumda mevcuttur. PC'de oynayıp, konsolda oynayamadığınız oyunlar da vardır. Mesela iRacing diye bir yarış simülasyonu var arkadaşım bana bir sardırdı oyunu belli bir süre oynadım oyunu. Ama bilgisayarım olmasaydı oynayamayacaktım.
Yani bana göre uzun lafın kısası, eğer evinizde internette dolaşmanızı, ödev iş gibi ihtiyaçlarınızı karşılayacak bir bilgisayar varsa konsol almak daha mantıklıdır. Birçok oyun artık konsol için yapılıyor. Bazı oyunlar PC'ye port ediliyor. Oyun piyasasını belirleyen cihazlar artık konsollar. İki platformu da kullanan biri olarak, şahsi fikrim bu yöndedir.