Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
PS3'de dijital oyun ile disk oyunu ayrı. Dijital oyunlar NPEB, NPUB gibi kodlarla, Disk oyunları BLES, BLUS gibi kodlarla belirleniyor. Bir program yardımı ile BLES oyunu NPEB oyuna ve ya tam tersine çevirebiliyoruz. Sürüm çok fark etmiyor. PS3'deki disk üzerindeki oyunu Sabit Diske kopyalayıp disk olmadan oynayabiliyoruz. Yama yapmak basit. PS4 içinde Türkçe Yamalar mevcut. Kırık PS4'lere Türkçe Yama oluyor.Konsol için Türkçe yama demek korsan demek.
Xbox 360 oyunlarına yama yaparken oyunun JTAGRIP olması zorunlu tutuluyor, JTAGRIP de korsanın hası denilebilecek kadar illegal bir sistem. DL DVD'ye kopyalamak yerine sabit diske oyunun çözülmüş halini atıyorsunuz. Yoksa yamalanacak dosyalar şifreli olduğu için değiştirilemiyor.
PS3 kısmında nasıl tam bilmiyorum ama benzer olduğunu düşünüyorum.
Dishonored diye bir oyun var mesela, yama yapana kadar canım çıktı.
JTAGRIP bulmak zaten zor ama bu oyun ille de bilmem ne sürümü olacak diye tutturuyor.
Sonunda yamasını kurmayı başardım ama korsan sürüm aramaktan imanım gevredi.
PS3 oyunlarında dil desteği var fakat o EUR sürümünü bulabilirsen.
God of War Ascension'ın EUR sürümünü bulmakla samanlıktaki iğnenin deliğindeki devenin hörgücündeki bite ilaç sıkmak neredeyse aynı şeyler.
Buralarda insanlar ekmeği ve giysiyi zar zor alıp ölmemeye çalıştığı için 1 Blu-ray diske 400 lira vermek incir tarlası dikiyor. Zaten konsolun esas amacı zararına satıp oyunlardan para kazanmak fakat buralarda oyun alan insan çok az, yemeyip içmeyip almak da pek akıl kârı değil.
Tamam dolar yükseliyor da bu makine 400 Dolar değil mi?
Dolar 18.75 lira da ben mi bilmiyorum?
Öyle ise bile Microsoft, Xbox One X'leri 160 dolara mı satıyor bize özel?
PS2'den beri PS sevmiyorum, sırf Last of Us falan oynamak için de 7500 lira veremem.
AMD ve Intel mevzuunda olanlar burada da oluyor, olacak da.
Ama burada Intel = Sony, AMD = Microsoft.