PS4 Pro varken Series S almak mantıklı mı?

Hocam elimde atom işlemcili eski bir Windows tablet PC var. Oyun falan oynatmıyor tabii ki ama günlük işleri halledebiliyorum gerektiğinde. PS4 Pro'yu da satmama sebebim desteğinin devam etmesi. PS5 alamam şu an hem fiyat nedeniyle hem de son teknoloji bir televizyona sahip değilim.
PS4 Pro’yu imkanınız varsa bırakıp yeni nesile geçin ama yoksa da pek bir şey kaybetmezsiniz. Daha hiç değilse 2 sene destek alacaktır. Mesela PS3 10 seneyi aşmasına rağmen güncelleme geldi.
 
Her zaman en güncel olan daha iyidir. Emin olun series s’in hızını ve 120 FPS imkanını deneyimleyince bir daha eski nesile dönmeyeceksiniz. Bugün izlediğim bir YouTuber Rainbow Six Siege’de series s ile 1080P’de 160 FPS’yi gördü. Linkini atıyorum hemen.

Hocam eski bir Full HD TV'm var. Yani 1080P 60 FPS üstü alamam şu an.
 
Merhaba arkadaşlar şu an elimde aktif olarak kullandığım PlayStation 4 Pro konsolu var. Çıkan tüm exclusive ve güncel oyunları pahalı olmasına rağmen öyle ya da böyle oynayabiliyorum. (Kardeşlik, indirimde bekleyip alma, takas vs.) şu an Xbox Series S'i ve Gamepass sistemini çok merak ediyorum. Daha önce hiç Xbox kullanmadım ve bilgisayarım da yok. Ayrıca şu an series S'i yurtdışından uygun fiyata alma durumum var. Ama sorun şu ki desteği kesilene kadar PS4 Pro'yu elde tutmak istiyorum. Hem Full HD TV kullanıyorum hem bir süre daha exclusive oyun çıkacak hem de elimde bol oyunlu 1 senelik PSN Plus hesabım var. Hal böyleyken PlayStation 4 Pro'yu en azından 1 yıl daha destek kesilene kadar kullanmak mantıklı geliyor. Bir de evde iki konsol olması bana gereksiz ve fazlalık gibi geliyor. Ama ileride series S'e zam gelir çok pahalanır diye de endişeliyim. Sizce series s alayım mı yoksa bekleyip en azından 1-2 sene gidişatı görüp duruma göre mi hareket edeyim?

PS4 Pro ya destek 2 3 sene daha devam eder diye dusunuyorum sonradan oyun cikmamaya baslayabilir bence gidisata gore degistirirsiniz şu an PS4 Pro saglam bir cihaz.
 
Hocam elinizde 2 konsol bulunsa olmaz mı? Birisi ile Xbox ve 3.parti oyunları oynarsınız PS4 Pro'yu da exclusive oyunları oynamak için bir kenarda tutarsınız.

Hocam maddi açıdan problem değil series s i şu an alabilecek durumum var. PS4 Pro'yu da 1 sene sonra da satabilirim tabii ki ama işte 1 sene boşta kalınca batıyor bana vicdanım rahat etmiyor boşa dursun kenarda istemiyorum. Bir de nesil farkı var şimdi series s alınca ben PS4 Pro'da oynamam yani exclusive dışında. Evde Nintendo Switch'te var Zelda'dan beri doğru düzgün oynamıyorum bile. Allah'tan küçük kardeşim var evde o oynuyor sürekli onun sayıyorum aleti artık yoksa onu bile gönderirdim. Fazla eşya sevmiyorum ben her iş için tek bir ürün olmalı.
Bir de şu da aklıma takılıyor. Şimdi series S'te hafıza çok az malum. Şimdi alırım ama 1 sene sonra belki 1 TB'lik modeli çıkarsa pişman olma durumum olabilir. Çünkü series S'i eğer alırsam harici HDD ile ekle çıkart yaparak kullanacağım 365 GB hafıza yetmez gibi geliyor.
 
Son düzenleme:
Hocam eski bir Full HD TV'm var. Yani 1080P 60 FPS üstü alamam şu an.
Tercih sizin hocam. Zora girecekseniz acele etmenize gerek yok. Yeni nesil konsol almazsanız ölmezsiniz. Ayrıca ben Ray Tracing ve Yüksek hız dışında şuan pek fark göremiyorum. 4K 120FPS şuan ki oyunlar da pek mümkün değil. Belki ilerleyen dönemlerde optimizasyonlar ile mümkün kılınabilir ama henüz daha var o günlere. Keza aynı şekilde Series S’de geçerli. Bir kaç oyun dışında 120 FPS yok.
 
Series S'i satın aldım arkadaşlar. Amazon.de üzerinden vergi, kargo dahil 3800 TL'ye geldi. Aslında Amazon.uk'ta 3600 TL'ydi ama garanti 1 yıl, priz için dönüştürücü lazım ve İngilizce müşteri hizmetleri nedeniyle oradan almadım. Amazon.de'de 2 yıl Microsoft garantisi, Amazon.de Türkçe müşteri hizmeti ve Türkiye uyumlu priz var.
 
Series S'i satın aldım arkadaşlar. Amazon.de üzerinden vergi, kargo dahil 3800 TL'ye geldi. Aslında Amazon.uk'ta 3600 TL'ydi ama garanti 1 yıl, priz için dönüştürücü lazım ve İngilizce müşteri hizmetleri nedeniyle oradan almadım. Amazon.de'de 2 yıl Microsoft garantisi, Amazon.de Türkçe müşteri hizmeti ve Türkiye uyumlu priz var.

Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın :).
 
Hem 1 yıllık Plus üyeliğiniz var, hem Exclusive ile keyfinize bakıyorsunuz. Ben PS4 Pro ile takılmanız taraftarıyım. Exclusive oyunları tattıktan sonra Xbox oyunları tat vermeyecektir. Pişmanlık duygusu yaşayabilirsiniz. PS5 alma gibi bir durumunuz yoksa Xbox konsolu almanızı önermem.

Değişikliğe gerek yok. Böyle rahat bir şekilde keyif yapmaya devam etmenizi öneriyorum.

Not: Şimdi konuyu tamamen okuyunca ürünü satın aldığınızı görüyorum. Hayırlı olsun demek düşer bize. Fakat PS4 Pro'yu kenara atmayın. Canınız ister Exclusive oyunlara dalarsınız PS4 Pro ile, canınız ister Xbox geçersiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı