Teknoloji Kitle
Decapat
Daha fazla
1) Gamepass ile gereksiz para vermek yok.Pardon ne olarak bir adım önde tam olarak açıklar mısın?
1) Game Pass ile gereksiz para vermek yok.
2) Windows bilgisayar ile bağlantılı.
3) Daha optimize.
4) Daha kaliteli oyunlar var.
5) Daha geniş bir oyun kütüphanesinde sahip.
6) Çok güncel ve stabil.
7) 2K desteği mevcut.
8) SSD depolamaya sahip.
Yeterli mi?
Ancak her şey bundan ibaret değil. Mali açıdan düşünürseniz ve PS4 oyunlarının ve PS Plus'ın fiyatını da göz önüne alırsanız Xbox gerçekten avantajlı.Game Pass indie çöplüğü PS'nin yeni spartacus sistemi yeni çıkmasına rağmen çok daha kaliteli oyunlara erişim sağlıyor.
Bilgisayara bağlantılı dediğiniz şey Game Pass sistemi ise doğru ancak buradaki karşılaştırma iki cihaz karşılaştırması.
Daha optimize derken her oyunda Xbox 4K 60 FPS mi veriyor demek istiyorsunuz. Tam anlayamadım.
Hangi oyunlar daha kaliteli Forza ve Halo Gears of War'dan başka hangi oyunu oynamak için Xbox alınır yazar mısınız?
Daha doğrusu Xbox konsolunu sattıran bir oyun söylerimsiniz?
Yine Game Pass'den bahsediyorsanız yeni çıkan PS Plus sisteminde daha çok oyun var.
Güncelden kastınız PS4 güncelleme mi almıyor bir işinizi mi görmüyor.
Sunu diyorsanız daha güncel teknolojiye sahip onda haklısınız.
PS4 Pro da 2 k destek yok mu?
Ya da 4K mı yazmak istediniz?
Evet burada PS4 Pro'dan önde olduğunu kabul ediyorum.
Ben iki cihazıda kullanmış birisi olarak yukarıda en çok Game Pass'e güvenilmiş ama Game Pass çok kötü içinde sadece 428 adet oyun var 100 tanesi bağımsız 71 tanesi EA Play.
Benim kendi PSN kütüphanem Game Pass'den daha çok kaliteli oyun ve daha geniş bir kütüphaneye sahibim.
İki cihaz karşılaştırma konusu bu iki cihaz olarak Xbox performans olarak biraz önde olduğunu kabul ediyorum.
Sadece yeterli mi diyecek kadar bir fark yok konsolun özel bir oyunu yok söyle bir oyun çıkmış Xbox alayım de bu oyunu oynayayım diyeceğimiz bir şey yok.
Ancak her şey bundan ibaret değil. Mali açıdan düşünürseniz ve PS4 oyunlarının ve PS Plus'ın fiyatını da göz önüne alırsanız Xbox gerçekten avantajlı.
Bence siz oyun fiyatlarını hep Media market ve Vatan Bilgisayar gibi yerlerdeki fiyatları baz alınıyor.
Bence siz hiç PS oyun satan yerlere uğramamışsınız.
PS Plus yeni hali spartacus bence Game Pass'den çok daha başarılı.
İkinci el harizon forbidden West aldım 300 liraya oynadıktan sonra 200 liraya geri sat 100 liraya oyunu kiralamış oluyorsunuz.
Bu kadar basit.
İndie çöplüğü diye bir şey yok da (Hollow Knight'ı Far Cry 6'ya tercih ederim çünkü) hadi var diyelim. Şunu diyene kadar halihazırdaki PS Now kütüphanesine baksanız da öyle konuşsanız. Asıl indie çöplüğü neresiymiş o zaman daha rahat anlarsınız. Girmişken oyunların sistemden çıkış sıklığına da bakın. PS, kendi stüdyolarının oyunlarını bile PS Now üzerinde kalıcı olarak tutmuyor. PS diyince akla gelen 5-6 oyun harici kalan üçüncü parti yapımların hiçbirinde Spartacus GP'nin eline su dökemez, dökemeyecek de zaten. Bir RDR2, AC Valhalla eklemekle olay bitmiyor. Forbidden West'e hala 700 papel bayılmak zorunda kaldıktan sonra hiçbir manası yok. Hiç PS oynamamış bir insan için devrim niteliğinde olan exc.'leri oynamak mantıklı, fakat kalan oyunlar açısından hiçbir şey vaat etmiyor. Mesela bu sisteme Kotor remake ne zaman geliyor? Wolverine ne zaman geliyor? MGS Remake ne zaman geliyor?Game Pass indie çöplüğü PS'nin yeni spartacus sistemi yeni çıkmasına rağmen çok daha kaliteli oyunlara erişim sağlıyor.
İndie çöplüğü diye bir şey yok da (Hollow Knight'ı Far Cry 6'ya tercih ederim çünkü) hadi var diyelim. Şunu diyene kadar halihazırdaki PS Now kütüphanesine baksanız da öyle konuşsanız. Asıl indie çöplüğü neresiymiş o zaman daha rahat anlarsınız. Girmişken oyunların sistemden çıkış sıklığına da bakın. PS, kendi stüdyolarının oyunlarını bile PS Now üzerinde kalıcı olarak tutmuyor. PS deyince akla gelen 5-6 oyun harici kalan üçüncü parti yapımların hiçbirinde Spartacus GP'nin eline su dökemez, dökemeyecek de zaten. Bir RDR2, AC Valhalla eklemekle olay bitmiyor. Forbidden West'e hala 700 papel bayılmak zorunda kaldıktan sonra hiçbir manası yok. Hiç PS oynamamış bir insan için devrim niteliğinde olan exc.'leri oynamak mantıklı, fakat kalan oyunlar açısından hiçbir şey vaat etmiyor. Mesela bu sisteme Kotor remake ne zaman geliyor? Wolverine ne zaman geliyor? MGS Remake ne zaman geliyor?
Xbox öne geçmiş olmasa, PS'den böyle bir atak gelmezdi.
Gelişince tabii ki daha iyi olacak da abartıyorsunuz. Spartacus oyunları birincisi daha belli değil. PS Now oyunları belli, onların hepsi gelecektir, üstüne de Sony bir şeyler serpiştirir. PS Now kütüphanesine bakın, sonra konuşalım. Fazla oyun olmasının bir manası yok. Hem indie çöplüğü tabirini kullanıp, hem de ''daha fazla oyunu var bu bile yeterli'' diyorsunuz.Spartacus yeni bir sistem bu kadar kaliteli oyun verdiyse gelişince çok daha iyi olacağına eminim.
Bence siz spartacus oyunlarına bakmamışsınız Game Pass'den fazla bile oyun olması yeterli Ubisoft classic falan da var Game Pass yıllardır var olan bir sistem 400 oyunun üstüne daha yeni çıktı.
Forbidden West'e gelince 700 çok para değil mi? Evet o zaman git kardeşim benim gibi 300 liraya PS4 CD'sini al PS5 tak dilediğince oyna oynaman bitti mi? 300 liraya aldığını git sarı site de ya da kırmızı siteden ikinci el al yok güvenemediniz mi? O zaman İstanbul'da kadıköy'de CD alıp satan mağazalar var ikinci el satıyorlar gidersiniz 350-400 liraya alırsınız. Oynadıktan sonra geri 100 lira düşüğüne satarsınız.
Aslında ikinci el sistemi ile oyunlar çok daha uyguna geliyor.
Game Pass aynı şekilde giderse konsol tarafını kaybedecek PC tarafını bilmem.
Şöyle ülkemizde hala en fazla satılan konsol PS ürünleri bu sistemle çok daha fazla satılacaktır.