PS4 Slim grafikler vs PS4 Pro

Sana verebileceğim tek tavsiye Pro'nun altına düşmemeye bakman, ben PS4 alacağım zaman bilgisiz olduğum için senin gibi konu oluşturmuştum bütün herkes 4K TV yoksa Slim al demişti bende bunun üzerine Slim almıştım ama pişman oldum aldığıma, neden mi pişman oldum? Slim ve Pro arasında sadece 600 TL fark vardı. Eğer 4K TV olmadan etkisini göremeyeceksem neden Pro alayım ki demiştim ama durum hiç de öyle değilmiş, 4K olmaya TV'ler için adamlar bu cihaza SSA modu eklemişler ki hadi onu da geçtim ikisinin arasında performans farkı var hani Standart PS4 Control oyununda sürekli takılıp Combat'da FPS düşerken Pro'da takılma yok ve Combat'da FPS düşüşü daha az. Dişini biraz sık 2500-2700 arasında ikinci el Pro al.

Bütçemi zorlayıp bir Pro almayı deneyeceğim. Ama aklımda şöyle bir sorular kaldı. Benim bildiğim kadarı ile konsolda kasma olmaz yani çok ani bir şeydir ve gözümüz algılamaz diyorlar. Bunu bir açıklar mısınız? Bu takılmalar anlık droplar mı oluyor?

Bütçemi zorlayıp bir Pro...
Şehir efsanesi sen inanma onu diyenlere bende o niyetle almıştım konsolu ama alakası yok. Sonuçta bu aletin içinde RAM ve APU var hepsi bu kadar aynı bilgisayar gibi, bilgisayardan tek farkı yazılımı. Konsolu konsol yapan yazılımıdır ve bu yazılama uygun oyunların optimize edilmesidir, örnek veriyorum; Ben TLOU ve TLOU Part 2 oynarken rahatsız edici bir seviyede performans sorunu görmedim bunun sebebi Sony'nin kendi oyunlarında optimizasyon için çaba sarf etmesi adamlar kendi cihazlarında kendi oyunları düzgün çalışsın diye oldukça emek sarf ediyorlar. Ama iş diğer oyun yapımcılarına gelince işler değişiyor artık oyunların ne kadar akıcı olduğu bu firmaların yaptığı optimizasyona bakıyor tamamen, örnek veriyorum; ben Man of Medan oynarken oyun bildiğimiz takılıyordu donuyordu ve çok fazla FPS drop yaşıyordum sorun benim cihazda mı derken çoğu Standart PS4 kullanıcısının aynı sorunu birebir yaşadığını gördüm aynı durum yakın zamanda oynadığım Control içinde geçerliydi, daha birçok örnek sayabilirim ama gerek yok sonuçta hepsi aynı yere çıkıyor . Birde şöyle şöyle anlatayım; bildiğiniz üzere Horizon Zero Down yakın zamanda PC'ye çıkış yaptı ama yorumlarına bakacak olursanız sadece %60 civarı olumluydu geri kalan kişiler hep optimizasyondan şikayet etmişler hani bu PC'de sıkıntılı olan oyun PS4'te çoğu zaman tıkır tıkır çalışıyor kaldı ki PS4 şikayet eden kişilerin bilgisayarlarının yarısı gücünde bir cihaz değil, anlayacağınız üzere her şey oyun firmalarına bakıyor. Yazdıklarımdan anlayacağınız üzere şu söylem tamamen şehir efsanesi "Abi konsolda oyuna kasmaz yea". Size neden Pro öneriyorum onuda söylemek istiyorum, örnek veriyorum; Ben CoD Warzone oynarken FPS'nin gerçekten gözle fark edilir bir şekilde düştüğünü hissediyordum bu yüzden hemen Youtube amcayı açıp Digital Foundry kanalı üzerinden bahsettiğim oyunun performans testlerine baktım ve gördüm ki Standart PS4'te 60 FPS'de çalışan Warzone yer yer bildiğimiz 38 FPS'e düşüyor, bak 5-10 FPS düşmüyor bildiğimiz 22 FPS düşüyor ama aynı oyun PS4 Pro'da genel olarak 54-60 FPS arasında yani gerisini sen düşün. Sana bahsettiğim kanalın linkini bırakıyorum kontrol edersin;

Unutmadan eğer PS4'te özel oyun oynamayı düşünmüyorsan PS4'ten uzak dur bence yani PS4 yerine Xbox One S yada One X tercih et kesinlikle(mümkünse One X), ama özel oyunları oynamak istiyorsan kesinlikle PS4 al mesela ben sırf TLOU için PS4 aldım .

Şimdi fark ettim yazdıklarım bayağı uzun olmuş ama umarım açıklayıcı olmuşumdur.

Son düzenleme:

Cevapların ve yardımın için teşekkür ederim açıkçası bunları bir kullanıcı ağzından dinlemek daha iyi oldu. Aslında benim de konsol isteğim tlou izleyince başladı. Ama izlediğime hem çok pişmanım çünkü böyle bir oyunu kendim oynayamadım, ama bir yandan mutluyum çünkü onun sayesinde bir sürü kaliteli oyunun haberdarı oldum. Özellikle tlou 2'yi kendim oynamayı çok isterdim. Ama dediğim gibi onlar sayesinde birçok kaliteli oyunun adını duydum. Daha önce konsola hiç ilgim yoktu ve de bilgim. Ama YouTube ve forumdaki yorumlar sayesinde birçok şey öğrendim. Özellikle de sizin. Bütçeyi zorlayıp bir Pro almayı deneyeceğim. Ama olmadı parayı bulamadım falan fiyatlar fırladı bir Slim alacağım. Çünkü konsol isteme sebebim Sony oyunları oynamak. Halı hazırda iyi de olmasa bir sistemim var onda en son çıkan oyunları Ultra'da oynayamıyorum ya da en yeni çıkan yüksek grafikli oyunları düşükte bile açamasamda onları açan bir ekran kartı almak zaten 3000 lira. Bu gün gidip giriş seviyesi bir kart alsan 2000 liraya 1-2 yıl içinde gene son çıkan oyunları açamayacak. PS4 ise beni en az 4 yıl götürür diye düşünüyorum. Çünkü her daim oyun oynayan bir kişi değilim. Derseler daha fazla ağırlık veriyorum. Tekrardan teşekkürler.

@0-FuRKaN-0 Öncelikle şunu söylemek istiyorum PS4'te yeni çıkan oyunları hesap kiralayarak oynayabilirsin haberin olsun ben 2 hafta önce TLOU2'yi 7 günlük 28 TL'ye oynamıştım tabii daha sonra daha uygun bir satıcı buldum adam 1 aylığına 40 TL alıyor bence yeni çıkan oyunları bu şekilde oynayabilirsin . Asıl konuya dönersek her şey bütçe ile alakalı ben PS4 Slim alınmaz demiyorum yanlış anlamayın sakın şevkinizi kırmak istemem yanlışlıkla hani ben sadece bütçeniz varsa Pro tercih ederseniz daha memnun olursunuz onu demek istedim . İkisi de oyunları sorunsuz oynatıyor ondan yana sıkıntı yok ama performans bakımından Pro daha iyi üstte de yazdığım gibi yani hem şimdi hemde ileride çıkacak oyunlarda daha az sorun yaşarsınız. Ama olur da Slim alırsanız yine herhangi bir sorun olmaz kafanıza takmayın sakın sonuçta her oyun kötü çalışmıyor bu cihazlarda tamamen oyun yapımcısının kalitesine bağlı. Birde şimdi alakasız olacak belki ama sizin oluşturduğunuz "PS4 Slim 2000 TL'ye alınır mı?" konusu içinde cevap yazmak istiyorum, başlıktan dolayı cevabımı oraya değil buraya yazmak istiyorum geçen gün buna benzer bir konu vardı arkadaşın biri kendi konsolunu satmaya çalışırken kavga başlatmıştı(çaktırmayın aynı arkadaş sizin konuya da yazmış). Öncelikle şunu söylemek istiyorum sakın ama sakın 1TB aşağısına düşmeyin hangi konsolu alıyorsanız alın 1TB aşağısı olmasın ben şuan 1TB kullanıyorum içinde RDR2 ve benzeri bir kaç oyun yüklü buna rağmen hafıza full dolu yani gerisini siz düşünün , ikinci olarak sakın 500 GB olan cihaza 2000 TL biçen bir yerden alışveriş yapmayın eğer Sahibinden.com üzerinden araştırma yaparsınız 1TB Slim cihazı 1700-1900 TL arasında satan birçok satıcı bulabilirsiniz. Son olarak ise size tavsiyem cihazı bir ev kullanıcısından satın almanız yönünde ben dükkanlarda satılan konsolların illa sorunlu olduğunu yada Cafe çıkması olduğunu söylemiyorum ama ev kullanıcısından daha temiz ve daha ucuz cihaz bulabilirsiniz bence özellikle Facebook'ta Playstation gruplarına katılın oralardan bulabilirsiniz bence yada başka forumlardan bakabilirsiniz bu tamamen size kalmış sadece satın alırken dikkatli olun tongaya gelmeyin ve mümkünse satın almaya giderken yanınızda PS4'ten anlayan birini götürün. Eğer tanıdık vb. yoksa bu konuda yardımcı olabilecek kendiniz öğrenmeniz lazım nasıl kontrol edileceğini, ben bunun için @Furkan17TR hocamı taglıyorum kendisi daha iyi biliyor bu tür konuları eğer cevap verirse bu konu hakkında güzel olur(ps alırken dikkat edilmesi gerekenler). Bu yazdıklarıma son bir şey eklemek istiyorum; illa PS4 Slim almak zorunda değilseniz PS4 FAT Mat kasada bakabilirsiniz çünkü fiyatları daha uyguna gelebiliyor çoğunlukla mesela geçen gün bulunduğum grup birisi 1500 TL'ye satıyordu mat kasa cihazını eğer sizde bu fiyata veya daha azına satan birini bulursanız düşünebilirsiniz aman dikkat edin parlak kasa almayın çok sıkıntısı, bazıları parlak kasa PS4'e mat kapak takıyorlar buna karşıda dikkatli olun bunu nasıl anlarım diyecekseniz konsollarda CUH numarası mevcut bu numaranın 1216B olmasına dikkat edin. PS4 Fatler Slim'den daha eski olduğu için daha çok yıpranmış olabilir bu konuda dikkatli olun eğer kullanan adam gözü gibi baktıysa herhangi bir sorun olmaz. Şimdilik aklıma gelen şeyler bunlar eğer aklında bulunan herhangi bir soru varsa çekinmeden yaz .

Aklımda herhangi bir soru kalmadı. Hatta bana daha fazlasını bile verdiniz. Dediğini anladım Pro yazmanın nedeni daha akıcı ve güzel grafikler ile oynamamı istiyorsun. Her insan sizin gibi değil. Geçen konuya yazan arkadaş gibi. Yaptığı yanlış zaten bende pek fazla ilgilenemedim. Çünkü ben hemen almayacağımı belirtiyorum hala ısrar ediyor. Evet belki paraya ihtiyacı olabilir anlıyorum ama kendiside yazmış. Almak isteyenler var. Madem isteyen var sat daha fazla müşteri arayıp ortamı germeye gerek yok. Anladığım kadarı ile daha fazla para almak istiyor açık arttırma tarzında. Fazla müşteri ile daha yüksek fiyata satmak istiyor. Evet bende iyi bir fiyata satmak isterdim ama bence böyle yaparak almaya kesin göz ile bakan kişilerden de olacak gibi.

Hayatımda hiçbir ürünü 2.el almadım konsolu da sıfır ve garantili almayı düşünüyorum. Çünkü insanlara güvenilmez evet iyi bakan olabilir ama belki de içinde ne gibi bir arıza var. Tabi ki alırken test ederdim alacak olsam bile ama belki de uzun kullanımda sorun oluyordur. Maalesef burada ki hiçbir insana güvenmemek lazım herkes paraya bakıyor.

Ben "yanlış anlamazsanız Fat kasa için o fiyat yüksek hocam" yazdım diye ben senle mi konuşuyorum diyor birde şey yazmıştı "yanlış anlamazsanız demen benim için bir şey ifade etmiyor". Benden sonra birkaç arkadaşta söyledi zaten Fat kasa için o fiyat yüksek diye. Ha unutmadan bu konsolları oyunlu satıyorum deyip yüksek fiyat çeken ama verdiği oyunların ucuz olması ayrı bir ironi, sen oyunu filan boş ver sorunsuz bir konsolu en ucuz şekilde almaya bak gerisi boş ver. Dediğim gibi gidip yeni oyunu hesap olarak kiralar 1 hafta oynarsın yada gider ikinci el kutulu alır sonrasında takas edersin sürekli yani oyun bir şekilde çözülüyor. Konsolu aldığın zaman konu oluşturup beni taglarsın hesap kiralama işini ve merak ettiğin her şeyi anlatırım .

Vallahi ne desem bilemedim. Her şey için çok teşekkür ederim. Keşke bir an önce alabilsem ama fiyatlar malum tek umudum ekim başı belki düşer diye ama beklentiyi fazla yükseltmemek lazım.

Vallahi ne desem bilemedim. Her şey için çok teşekkür ederim. Keşke bir an önce alabilsem ama fiyatlar malum tek umudum ekim başı belki düşer diye ama beklentiyi fazla yükseltmemek lazım.
Şuan %50 gümrük vergisi var %20 olduğu zaman az da olsa düşebilir acelesi yoksa sabredeceksin artık(ikinci eli ne kadar etkiler bilmiyorum ama sıfırlar düşer sanırım) sonunda kârlı çıkabilirsin ama dikkat et dolar muhabbetine dönmesin dolar 3 TL olmuş PC alınmaz diyorlardı .

Sesli güldüm vallahi yalan yok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…