PS4 ve PS4 Pro Arasındaki Fark

Merhaba PS4 ve PS4 Pro arasındaki fark çok mu? (Elimde 4K TV yok.)
Almayı düşünyorsan PS4 alman daha iyi olur.

Artık normal PS4 alınmaz diye düşünüyorum. PS5 EXC. hariç bütün oyunlar PS4'e çıkacak ama yeni grafiklerle 30 FPS oynanmaz bildiğin kasar. O yüzden alacaksan PS4 Pro al. Tabii bilgisayarın yoksa XBOX ONE X almanı öneririm.

Artık normal PS4 alınmaz diye düşünüyorum. PS5 EXC. hariç bütün oyunlar PS4'e çıkacak ama yeni grafiklerle 30 FPS oynanmaz bildiğin kasar. O yüzden alacaksan PS4 Pro al. Tabii bilgisayarın yoksa XBOX ONE X almanı öneririm.
Tam aksine şu dönemde alınacaksa PS4 alınmalı PS5 bu kadar yakınlamışken Pro alıp o kadar para vermek saçma olur. PS4 Pro'ya özel oyun olmayacağı konusunda Sony özellikle söyledi. Yani kasma etme derdi olmaz. PS5 çıkınca 2 sene daha PS4'e oyun gelmeye devam eder.

Temel fark şu; PS4 Pro 4K 30 FPS veya 1080p 60 FPS destekler, PS4 çoğu oyunda sadece 1080p 30 FPS destekler. 4K televizyon olmadığı için normal PS4 önereceğim.
Yanlışınız var her oyunda 1080p 60 FPS desteği yok. Sınırlı sayıda oyunlarda var toplasan iki elin parmağını bile geçmez.

PS4 Pro; daha ağır, grafik işlemcisi ( GPU ) ve İşlemcisi ( CPU ) daha yüksek ve dolayısı ile daha çok oyunda 60 FPS değeri veriyor.
Ancak büyük ekranda zaten FPS değerine pek takılmaz. Ayrıca 4K desteği mevcut ancak bunu kullanamazsınız.
Bence normal PS4 alın.

Ek olarak önemli kriterler bu tabloda mevcut:
Optimizasyonu yaparlar hocam. Kasan oyunu neden getirsinler ki ?

Son düzenleme:
Temel fark şu; PS4 Pro 4K 30 FPS veya 1080p 60 FPS destekler, PS4 çoğu oyunda sadece 1080p 30 FPS destekler. 4K televizyon olmadığı için normal PS4 önereceğim.
Hocam zaten PS4 PRO tam bir 4k performansı sağlamıyor ki. Normal PS4'te FPS takıntıları olacağı için PS4 PRO daha iyi bir seçim.

Artık normal PS4 alınmaz diye düşünüyorum. PS5 exc. Hariç bütün oyunlar PS4'e çıkacak ama yeni grafiklerle 30 FPS oynanmaz bildiğin kasar. O yüzden alacaksan PS4 Pro al. Tabii bilgisayarın yoksa Xbox One X almanı öneririm.

Oynayacağım oyunlar exc oyunlar olmaz. FIFA 21 falan oynarım.

PS4 Pro; daha ağır, grafik işlemcisi ( GPU ) ve İşlemcisi ( CPU ) daha yüksek ve dolayısı ile daha çok oyunda 60 FPS değeri veriyor.
Ancak büyük ekranda zaten FPS değerine pek takılmaz. Ayrıca 4K desteği mevcut ancak bunu kullanamazsınız.
Bence normal PS4 alın.

Önemli kriterler bu tabloda mevcut:

Optimizasyonu yaparlar hocam. Kasan oyunu neden getirsinler ki ?
Optimizasyon ile alakası yok. RDR2'de atla gezerken bile kasmalar oluyordu herkeste. Gelecek oyunlarda da teşkil edecek bir sorun.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı