PS4 vs GTX 1080 - i7 7700K sistem

Bütçenizle rahatlıkla AM4 tabanlı bir sistem alabilirsiniz. Mesela hiç araştırmadan Ryzen 5 3600 + RX 6600'lü bir sistemin toplanılabileceğini düşünüyorum. Dikkatlice araştırılır, pazarlık yapılırsa daha iyisi bile alınabilir.

Onu denedim ama sehirimde o bilesenleri satan fazla kisiler yok.

Hocam RX 6600 biraz zor bulur ama RTX 2060'lı sistem bulur bence.

1080 daha iyi degil mi?

Hocam 2000 TL'ye giriş seviye sıfır A520 anakart bulabilirsiniz. Aynı şekilde 1200-1300 TL bandında 2x8GB sıfır RAM alabilirsiniz. Bunlar dışında ikinci elde 1700-1800 TL bandında Ryzen 5 3600 alınabiliyor. Ekran kartı konusunda da 5800-6000 TL bandında RX 6600, 6500 TL bandında da RX 6600 XT alınabiliyor.

Buraya kadar 11.000 TL civarı bir şey tutuyor. Kalan 3.000 TL bütçe ile de yeterli seviyede bir PSU ve SSD alabilirsiniz.

Şehrinizde bu ürünleri satan yoksa kargo ile alışveriş yapmayı deneyebilirsiniz.

I7 7700K da GTX 1080 de oldukça eski bileşenler ve ölü bir sokete yatırım yapmak pek mantıklı değil. Gerçi AM4'e 5700x3D'den sonra yeni CPU gelip gelmeyeceği de muamma ama demek istediğimi anladınız siz.

1080 daha iyi degil mi?

İkisi neredeyse aynı ama RTX 2060 hem daha iyi hem daha güncel ve DLSS gibi özelliklerden faydalanırsınız en azından öyle bir sistem alıp diğer parçalar çok daha güncel olacağı için ileride sadece ekran kartını değiştirebilirsiniz.

Bütçeniz 12.000 TL'ymiş, 14.000 gibi gördüm benim hatam. Yine de birkaç değişiklikle durumu kurtarabilirsiniz. Mesela bir süreliğine 8 GB RAM kullanabilir veya düşük boyutlu bir SSD alabilirsiniz.

Sence alayim mi 1080'li sistem i zaten elimdeki monitör vb seylerde kötü monitörüm 60 Hz 10k ya satiyor adam videolarini izledim 60 FPS civari cogu oyunu oynatiyor.

Sence alayim mi 1080'li sistem i zaten elimdeki monitör vb seylerde kötü monitörüm 60 Hz 10k ya satiyor adam videolarini izledim 60 FPS civari cogu oyunu oynatiyor.

Hocam şu an güncel olarak öyledir fakat ileride işlemciyi değiştiremeyeceğiniz için anakartıda değiştirmeniz gerekecek ve bundan dolayı masraf açacak bundan dolayı 1 ya da 2K daha ekleyip 1700 ya da AM4 sistem almanız en sağlıklısı olacaktır ama sizin gönlünüz varsa alın siz bilirsiniz.

Hocam şu an güncel olarak öyledir fakat ileride işlemciyi değiştiremeyeceğiniz için anakartıda değiştirmeniz gerekecek ve bundan dolayı masraf açacak bundan dolayı 1 ya da 2K daha ekleyip 1700 ya da AM4 sistem almanız en sağlıklısı olacaktır ama sizin gönlünüz varsa alın siz bilirsiniz.

Anakarti Z270.

Evet LGA 1151 anakart yani siz bu anakarta günümüzde 14.nesil işlemciler varken sadece 9.nesil bir işlemci takabileceksiniz artık 9.nesil işlemciler 7 yıllık ve artık miladını dolduruyor bundan dolayı ileride işlemci değişimi yapmak için anakartıda değiştirmeniz gerekecek bu da masraf açıcaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı