PS4 yavaş çalışmaya başladı

SirFarukKara

Femtopat
Katılım
31 Ekim 2020
Mesajlar
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, PS4'ümde arıza var. RDR2 almıştım malumunuz oyun bayağı bir ağır olduğu için indirirken bayağı zaman geçmişti bu süre içinde bulunduğum bölgenin elektrik konusunda sorunu vardı, elektrik sürekli gidiyordu 5 6 kere falan indirirken gitmişti oyunu 2 günde indirdim bu sefer bozuk veriler dedi ve oynayamadım sildim. Bu sefer bir arkadaşımın evinde hızlı internetle 1 gecede indirdim 1 hafta sorunsuz oynadım sonra bir akşam oynarken 3 kere elektrik kesildi, sonrasında oyuna girdiğimde atla giderken kaplamalar geç yükleniyordu ve boşlukta hareket ediyordum, 10 sn sonra bu uygulamanın verileri bozuk deyip atıyordu. Sildim tekrar indirdim gene aynısı oldu, sonra format attım cihaza ve gene kurdum ve sorun çözülmemişti, bu sefer aynı sorum GTA 5'te de başladı. Sonra hiç oyun oynayamaz oldum hatta PS4'ü açarken bile aşırı derecede yavaş açılmaya başladı ve menülerdede öyleydi, en son açtığımda 10 dk civarında açılıyordu. İnternetten biraz araştırdım sorunun HDD olduğunu düşünüyorum sorun HDD midir?
 
Sorun HDD'de güç kesilmeleri en çok onun bozulmasına neden oluyor onun yerine yüksek kapasiteli bir SSD yerleştirin SSD hem hızlı yüklenmesine hem de oyunlarda oluşan hataları önler.
Cihazın kullanımına bağlı olarak senede en az 4 kere bakımını yapmalısınız (örneğin: Termal macun değişimi, toz ve fan temizliği gereksiz programların kaldırılması gibi)
Ve elektrik sorunu yaşıyorsanız muhakkak bir UPS alınız elektronik bileşenlerin en sevmediği şeylerden biriside ani güç dalgalanmaları ve elektrik kesintileri
UPS özelliği olarak sinüs Online UPS almanızı öneririm diğer UPS'ler dalgalanmalardan vs korumayabilir yani kaliteli bir UPS seçin ve evinizdeki tüm elektronik cihazları bu UPS'e aktarın güç hasaplamalarınıda ona göre yapıp o güçte bir UPS kullanın
 

Geri
Yukarı