PS4'de oyunlar kasıyor

BilalÇelik

Centipat
Merhaba, yaklaşık 2.5 yıl önce PS4 fat kasa aldım. 1 yıl gibi bir süre kullandım ama son zamanlarda bazı kasmalar yaşıyorum. Mesela Mount and Blade Warband oynarken büyük savaşlarda FPS düşüyor ya da Detroit Become Human oynarken bazı yerlerde FPS düşüşü hissediliyor. GTA 5 oynarken şehir içinde araba ile hız yaptığım zaman hemen kasmalar başlıyor, abartılacak kasmalar değil ama yine de canımı sıkıyor. Ayrıca PS4 biraz fazla ısınıyor ve cihazımın garantisi bitti. Bu kasmaların sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Diyelim ki haklısınız. Peki ben nasıl sistemimin PS4 Pro olmamasına rağmen stabil 60 fps alabiliyorum? Ayrıca tüm yorumlarımı okuyacak olursanız, tamamen olasılıklardan bahsettim, bir kesinlikte belirtmiyor?
Hangi oyundan bahsediyorsunuz onu da söyleyin bari.

Fortnite, Cuisine Royale ve Apex Legends yeterli midir?
Bunlar ağır oyunlar değil ki bu oyunları stabil 60 FPS'de oynarsınız ama Rdr2, Gta 5, Witcher 3, Days Gone, Control gibi oyunları fat kasa PS4 veya Slim de oynayın da görün performans düşüklüğünü.

Son düzenleme:
Bunlar ağır oyunlar değil ki bu oyunları stabil 60 FPS'de oynarsınız ama RDR2, GTA 5, Witcher 3, days gone, Control gibi oyunları fat kasa PS4 veya Slim'de oynayın da görün performans düşüklüğünü.

Ben fat kasa aldıktan 3 ay sonra bir arkadaşım aldı fat kasa PS4 bende GTA 5 ilk başlarda sorun yoktu sonradan hafif kasmalar yaşadım fakat arkadaşımın PS4'ünde GTA 5'de hiçbir sıkıntı olmadı hala da olmuyor.

Ben fat kasa aldıktan 3 ay sonra bir arkadaşım aldı fat kasa PS4 bende GTA 5 ilk başlarda sorun yoktu sonradan hafif kasmalar yaşadım fakat arkadaşımın PS4'ünde GTA 5'de hiçbir sıkıntı olmadı hala da olmuyor.
İzleyin lütfen soldaki fat kasa ps4, gta 5'de akıcılık 24 FPS'e kadar düşüyor özellikle kalabalık alanlarda. 30'un bir tık altında bile zaten oynanılabilir olmaktan çıkıyor oyunlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İzleyin lütfen soldaki fat kasa PS4, GTA 5'de akıcılık 24 FPS'e kadar düşüyor özellikle kalabalık alanlarda. 30'un bir tık altında bile zaten oynanılabilir olmaktan çıkıyor oyunlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Evet PS4 fat kasada GTA 5 oynarken özellikle araba ile şehir içi alanlarda gezerken FPS düşüşü hissediliyor bazen çok hızlı gidip arabaların fazla olduğu yerlerden geçince 5 -10 saniyeliğine hissediliyor FPS düşmesi.

Tamam dostum, sen haklısın.
@William Blazko haklı zaten. Şu an boş yapıyorsun. Oynadığın oyunların CS:GO'dan farkı yok. Ayrıca PS4 PRO ile FAT veya Slim kasanın donanımı aynı mı? Değil. Bende de PS4 Slim var, bayağı güzel kasıyor. Bilgin yok ama fikrin var. Sony'nin kendi yaptığı oyunları kasma yapmıyor. Çünkü optimize yapmaya mecburlar. Sony'den bağımsız olan firmaların oyunları kasabilir. En basit örnek arkadaşların dediği gibi RDR 2. Bu oyunda kasabalarda sabit 30 FPS almak imkansız. Başka bir örnek Days Gone oyunu. Oynadıysan PRO'da bile rahat kasmaları görürsün. Yani sonuç olarak PS4 artık yetersiz. PS4 PRO ile belli bir noktaya kadar gidilir.

@William Blazko haklı zaten. Şu an boş yapıyorsun. Oynadığın oyunların CS:GO'dan farkı yok. Ayrıca PS4 Pro ile fat veya Slim kasanın donanımı aynı mı? Değil. Bende de PS4 Slim var, bayağı güzel kasıyor. Bilgin yok ama fikrin var. Sony'nin kendi yaptığı oyunları kasma yapmıyor. Çünkü optimize yapmaya mecburlar. Sony'den bağımsız olan firmaların oyunları kasabilir. En basit örnek arkadaşların dediği gibi RDR 2. bu oyunda kasabalarda sabit 30 FPS almak imkansız. Başka bir örnek days gone oyunu. Oynadıysan Pro'da bile rahat kasmaları görürsün. Yani sonuç olarak PS4 artık yetersiz. PS4 Pro ile belli bir noktaya kadar gidilir.

PS 4 zamanında FHD oyunları 60 FPS stabil oynatacak diye çıkmıştı ama sonuç fiyasko PS 5 ede 4K 60 FPS oyun oynatacaklar diyorlar PS 5'de 25 30 FPS oynatacak.
Arkadaşımda PS 4 Slim var GT 220 ile GTA V 30 40 FPS alıyorum 720 p de PS 4 Slim 720 p 25 30 kasma cidden hissediliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı