PS4'te aşırı ısınma

Mansion

Kilopat
Makaleler
12
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İ5 10400
MSI H410-PRO-VH
32GB G.Skill Ripjaws V
GTX1660S MSI Ventus
A2000 500GB&PNY CS900 480GB&KİOXİA Exceria 480GB
ID-Cooling SE-224XT
Sharkoon SHP650 650W
XIGMATEK Galaxy RGB
Rampage Racer (Modifiyeli)

---------------------------------------------

İ3 5005U
4GB RAM
APACER AS350 240GB
Meslek
Lojistik
Merhabalar. Arkadaşlar arkadaşımın PS4'ü ellenmeyecek derecede ısındığını söyledi ve kendi kendine kapandığını ve bir yanık kokusu geldiğini söyledi. Fakat çalışıyormuş. Yanık kokusu ondan gelip gelmediğine emin değil. Sizce sorun nedir?

Plastik çok ısınınca kokar. Elektrikli aletler uzun süre çalışınca çok ısınabilir herhangi bir laptopa da 3 -4 saat oyun oynadıktan sonra elleyemezsin. Yani herhangi bir sorun yok.

PS4 fan temizliği ve termal macun yenilemesi yapmalısın. Termal macun değiştirmeden fana ulaşamıyorsun. Çok zor bir işlem değil sesinde ve ısınmasında gözle görülür fark oluyor. Yılda bir kere yapıyorum. Termal macun olarak MX4 kullanıyorum. Tornavidası özel bir tornavida ortası delik T8 tornavida onu da temin etmen gerekiyor. Youtube'da bolca video mevcut.

Bu işlemi ben yaptım yaptıktan sonra tekrar ısınma yapıyor. Makineyi 10'dan fazla söküp takmışımdır her parçasını ezberledim. MX4 macun var onu kullandım. İlk işlemci macun değiştirmem de serçe parmağı kadar az bir macun koyulduğunu fark ettim onu temizledim biraz daha çok macun koydum sonrasında ses azaldı bayağı bayağı farkedilir oldu. Sonrası süreçte tekrar artmaya başladı. Sonra yine macunu ekledim biraz daha. İşlemciyi sıkan çapraz vidalı parçayı çok sıkmadım macunu taşırmasın diye. Sonra yine ses artmaya başladı. En son galiba parçaları serip öyle çalıştıracağım. Makine arkasına ek fan aparatı da aldım makinenin yerini de değiştirdim fön de tuttum macunda değiştirdim mazgallı anakartı kaldırdım temizledim ama yine de bana mısın demeden ses yapıyor.
Bence bu işlemler çok kalıcı değil ama yine de sesten kurtarıyor bir süre. Isınmaya engel olamayacağız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı