Çok da bir ihtiyaç yok, GTA 6 vb beklentin yoksa biraz boşa masraf oluyor. Çünkü PC gibi seni bağlayacak türde oyunları yok ve kütüphanesi Steam'e göre zayıf bence.
Ben PC ve konsol arasında kalıp konsol tercih etmiş birisiyim hayatımda ilk kez bir konsol sahibi oldum diyebilirim daha önce hep PC kullandım. Hikayeli oyun açısından mükemmel bir deneyim sunuyor, ama mesela her akşam bir CS gireyim Valorant gireyim gibi bir oyunları yok. MMO olarak da çok zayıf. Yani öyle arkadaşlarla oyun oynayayım takılıyım rank kasıyımlık oyun az. FIFA NBA falan oynuyorsan kesin al, Fortnite oynuyorsan gamepad ile okey ama hikayeli oyun dışında bence elinde başka bir opsiyon yok.
Çok da bir ihtiyaç yok, GTA 6 vb beklentin yoksa biraz boşa masraf oluyor. Çünkü PC gibi seni bağlayacak türde oyunları yok ve kütüphanesi Steam'e göre zayıf bence
En iyi oyunlar her zaman ve ilk önce PlayStation platformu için çıkar.
Bende üst seviye bilgisayarlar oldu. Bu zamana kadar Half-Life 1, Half-Life 2 ve CS dışında bena PlayStation'ımı kapattıracak bir oyun hiç yapılmadı.
Diğer tüm oyunlar zaten ilk önce PS için yapılmıştı. Siz NVIDIA fanboyları bu oyunları hep 1 yıl gecikmeli oynuyordunuz.
Bencede benim de durumum aynı öncesinde LoL'ü çok oynardım ama şu an LoL'e yakın bir oyun bile bulamıyorum ayrıca arkadaşlarla oynanan feing gibi oyunlarda PS5 de olmuyor.
Kral 5 aydır PS5 kullanıyorum. Başlarda çok iyiydi hatta dediğin gibi hikayeli oyun konusunda rakibi yok ama PC kadar da dolu bir kütüphaneye sahip değil.
Valorant'lar CS'ler MMO'lar gibi topluluk oyunları konusunda sıfır. Sandbox türevi simülasyon oyunlari zayıf, strateji oyunları zayıf, FPS rekabetçi oyunlar zayif...
Herhangi bir oyunu PC'de 3 5 ay geçte olsa oynarsın ama PS tarafında hiç oynamama ihtimalin var bunu bilerek alması lazım. PC benim gözümde oyunculuğun merkez noktasıdır, konsolda hikayeli oyun dışı kafa dağıtmalık bir şey bulamıyorum, en basitinden geçen gün Project Zomboid oynamak istiyorum ama yok... Gamepad olmasın direk klavye mouse bile bağlarım ama yok yani...
Yok abi kafa dağıtmalık hikayeli oyun dışında bir şey bulmak çok zor mağazaya giriyorsun sürekli aynı öneriler, iyi oyunları Store'da adam gibi göstermiyorlar bile.
Fortnite'la CoD ile kafayı yemişler başka oyun bildikleri yok.
Bencede ayrıca oyunlar pahalı PC de LoL CS Valorant gibi başka ücretsiz alternatifler var ama PS de yok böyle oyunlar ayrıca PC de sık sık Epic Games Steam gibi yerler ücretsiz oyunlarda dağıtıyor ama PS de böyle bir durum yok.
Sadece onlar bile değil, MMO sektörü yok. Strateji oyunları yok. Simülasyonlar eksik yok. İndie oyunlar Steam'e göre yok. Ne var ki burada bir GTA 6 falan diyeceğiz işte...
Neymiş efendim oyun buraya 6 ay önce geliyormuş, zaten seni bu servise bağlamak için yapılıyor. Ayrıcalıklı oldukları için değil.
Yıl olmuş 2025 hala konsolun krizlerini çözemediler.
PS'de oyunlar indirim günlerinde Steam'e göre çok daha uygun fiyatlı oluyor. Yeni çıkan oyunların PS'de pahalı olması gayet normal çünkü bu oyunlar PC'de yok.
Hikayeli oyunlardan tutun yarış ve dövüş oyunlarına kadar tüm oyunlar konsolda daha stabil çalışırlar. Bende 4070 Ti bilgisayar var yüzüne bile bakmıyorum. PS5 Pro'da 4K 60FPS kilitli modda oyun oynamak varken hilecilerle dolu bir platform olan PC'de neden 4K 40FPS'de oyun oynayayım ki?
Sırf her ekran kartı güncellemesinden sonra oluşan FPS droplar ve oyunları zehir eden hilecilerin olmaması bile konsolların alınma sebebidir. Tabii ayrıca 65 inch OLED TV'de PS5 Pro keyfi emsalsiz bir şey. Bunu deneyimleyen bir oyuncunun tekrar PC'ye dönmesi imkansızdır.
PS'de oyunlar indirim günlerinde Steam'e göre çok daha uygun fiyatlı oluyor. Yeni çıkan oyunların PS'de pahalı olması gayet normal çünkü bu oyunlar PC'de yok.
Hikayeli oyunlardan tutun yarış ve dövüş oyunlarına kadar tüm oyunlar konsolda daha stabil çalışırlar. Bende 4070 Ti bilgisayar var yüzüne bile bakmıyorum. PS5 Pro'da 4K 60FPS kilitli modda oyun oynamak varken hilecilerle dolu bir platform olan PC'de neden 4K 40FPS'de oyun oynayayım ki?
Sırf her ekran kartı güncellemesinden sonra oluşan FPS droplar ve oyunları zehir eden hilecilerin olmaması bile konsolların alınma sebebidir. Tabii ayrıca 65 inch OLED TV'de PS5 Pro keyfi emsalsiz bir şey. Bunu deneyimleyen bir oyuncunun tekrar PC'ye dönmesi imkansızdır.