PS5 almak için sebepler nedir?

Bütün konsolu olan herkes bu posttan sonra konsolları satıp PC ile devam edeceğiz, sen de rahat et artık.
Sadece konsolculardan bir tane mantıklı argüman duymaya çalışıyorum kimin ne yaptığı ile hiç ilgilenmiyorum. Tavsiye isteyene zaten sebepleriyle neden PC daha iyi söylerim ama konsolcuların mantıklı bir sebep sunabildiğini görmedim. Son zamanlarda çok negatifim konsola karşı, biraz daha pozitif olmak istiyorum ama yok, kendi kullanıcısı bile mantıklı bir övgü yapamıyor.

Tek bir sebebi olduğunu söyleyemem sanırım. Bu biraz da konsol ve PC'deki 30 FPS'nin aynı olup olmadığı tartışması gibi. İkisini de deneyen aradaki farkı çok net hissedeceği gibi burada da durum biraz öyle. İşletim sistemi rahatlığı bunda büyük bir etmen sanırım.

Hocam ben PC'de Mafia 2 oynarken FPS'i 30'da unuttum ve sadece oyunun başında biraz rahatsızdım ki bu birkaç dakika büyük ihtimal siz saatlerce 30 FPS görüyorsunuz.

Tek bir sebebi olduğunu söyleyemem sanırım. Bu biraz da konsol ve PC'deki 30 FPS'nin aynı olup olmadığı tartışması gibi. İkisini de deneyen aradaki farkı çok net hissedeceği gibi burada da durum biraz öyle. İşletim sistemi rahatlığı bunda büyük bir etmen sanırım.
İlginç, bana öyle gelmiyor 30 fps PC olsun, PS olsun 5 dakika sonra gözüm ağrımaya başlıyor kalkıyorum başından.

Sadece konsolculardan bir tane mantıklı argüman duymaya çalışıyorum kimin ne yaptığı ile hiç ilgilenmiyorum. Tavsiye isteyene zaten sebepleriyle neden PC daha iyi söylerim ama konsolcuların mantıklı bir sebep sunabildiğini görmedim. Son zamanlarda çok negatifim konsola karşı, biraz daha pozitif olmak istiyorum ama yok, kendi kullanıcısı bile mantıklı bir övgü yapamıyor.
Biz mantıklı şeyler söylüyoruz ama sen hala daha iyisi diyorsun, yetmiyor bide karşıdakine zorla empoze ediyorsun. Elindeki sistemi bilmiyorum ama RTX 4090'ın olmadığı sürece 4K Ultra da oynamadığın sürece kimse bana PC daha iyi muamelesi çekemez, ben açarım oyunumu paşalar gibi oynarım, siz de FSR, DLSS, Lossless Scaling, gölgeyi low'a al falan. Ne dropu biter, ne optimizasyon sorunu biter. 500 dolar karta verirsin ölçeklendirme kullanırsın. Orta-üst ekran kartı alırsın seneye giriş seviyesine düşersin. PC bir master race'dir, konsol ise adı üstünde oyun makinesidir. Bunu kavramak lazım. Şu söylediklerin ile RTX 4090 kullanan Mesut Çevik'in konsol devri bitti demesine benziyor, güldürüyor beni.

Biz mantıklı şeyler söylüyoruz ama sen hala daha iyisi diyorsun, yetmiyor bir de karşıdakine zorla empoze ediyorsun. Elindeki sistemi bilmiyorum ama RTX 4090'ın olmadığı sürece 4K Ultra da oynamadığın sürece kimse bana PC daha iyi muamelesi çekemez, ben açarım oyunumu paşalar gibi oynarım, siz de FSR, DLSS, Lossless Scaling, gölgeyi Low'a al falan. Ne dropu biter, ne optimizasyon sorunu biter. 500 dolar karta verirsin ölçeklendirme kullanırsın. Orta-üst ekran kartı alırsın seneye giriş seviyesine düşersin. PC bir Master Race'dir, konsol ise adı üstünde oyun makinesidir. Bunu kavramak lazım.

RTX 4060'a sahibim dediğiniz dertleri çekmek için bayağı kötü bir sisteme sahip olmak lazım GT 730'la bile oyun oynuyordum ayrıca Online oynamak için para verecek kadar zengin değil herkes.

RTX 4060'a sahibim dediğiniz dertleri çekmek için bayağı kötü bir sisteme sahip olmak lazım GT 730'la bile oyun oynuyordum ayrıca Online oynamak için para verecek kadar zengin değil herkes.
Bende GT740M ile çok oyun oynadım merak etme zamanla anlıyorsun bunları. Online oyun oynuyorsan da konsol daha mantıklı 30K veriyorsun ve oyunu alıyorsun. Elindeki PC zaten ekipmanlarla birlikte bu fiyatı geçmiyor mu?

Bende GT740M ile çok oyun oynadım merak etme zamanla anlıyorsun bunları. Online oyun oynuyorsan da konsol daha mantıklı 30k veriyorsun ve oyunu alıyorsun. Elindeki PC zaten ekipmanlarla birlikte bu fiyatı geçmiyor mu?

Hayır hocam benim öyle ekipmanlarım yok daha da büyük sıkıntı oyun konsolları size demo sunamıyor demodan kastığım artık en kısa oyun olmuş 50 saat bu oyunun 2 saatinden çok bir şey anlamazsınız koran yüklemek burada devreye giriyor 2 değil 5 saat oynarsınız beğenmezsiniz silersiniz bir daha da oynamazsınız ayrıca ekipman demişken oyun konsallarının ekipmanları aşırı pahalı değil mi yeter ki tuşlu herhangi bir şey olsun ama oynayayım diyemiyorsunuz (klavye falan bağlanılabiliyor ama demek istediğim her kol bağlanmıyor) bilgisayarda öyle değil benden yaşlı bilgisayarımda da aynı şeyleri kullanıyorum şu anda aynı şeyleri kullanıyorum.

Biz mantıklı şeyler söylüyoruz ama sen hala daha iyisi diyorsun, yetmiyor bide karşıdakine zorla empoze ediyorsun. Elindeki sistemi bilmiyorum ama RTX 4090'ın olmadığı sürece 4K Ultra da oynamadığın sürece kimse bana PC daha iyi muamelesi çekemez, ben açarım oyunumu paşalar gibi oynarım, siz de FSR, DLSS, Lossless Scaling, gölgeyi low'a al falan. Ne dropu biter, ne optimizasyon sorunu biter. 500 dolar karta verirsin ölçeklendirme kullanırsın. Orta-üst ekran kartı alırsın seneye giriş seviyesine düşersin. PC bir master race'dir, konsol ise adı üstünde oyun makinesidir. Bunu kavramak lazım. Şu söylediklerin ile RTX 4090 kullanan Mesut Çevik'in konsol devri bitti demesine benziyor, güldürüyor beni.
Zorla empoze olayı nerede abicim seviyeli bir şekilde sohbet ediyoruz burada. 4090 ne alaka şimdi? Aynı fiyata konsoldan daha iyisini toplayabilirsin ve güncellemek zorunda falan da değilsin. Konsol eskimiyor sanıyorsun, her yeni oyunda grafiklerin düşüyor senin de bir fark yok yani ekran kartları da eskisi kadar hızlı raster artışı yok artık yazılım tabanlı şu anda. FSR, DLSS, LS ya da gölgeyi kısmak, hepsi PC'nin özgürlüğüdür ve artısıdır çünkü fark edemeyeceğin gölge detayı sana 20 fps kaybettiriyorsa lowa alırsın direkt. Konsolda da böyle yapıyorlar ya da ucuza kaçıp 30 fps'ye kitliyorlar. Bunu yaparken sana göstermemesinin nesi artı anlayamadım. 1 dakika bile sürmeyecek bir grafik ayarı zor geliyorsa konsol al bir şey demedim zaten. Senin PC'ye önyargılı olman da belirttiğim gibi bozuk sistem kullanmandan geliyor, drop sorunu yaşayan bir PC kullanarak genelleme yapıyorsun. Mesut Çevik'in söylediğinde komik bir şey yok, konsolda artık özel oyunlar olmadığı için ve en ucuz PC'ler bile çok daha iyi grafiklerle çok daha akıcı bir oyun deneyimi sunduğu için konsol devri bitti demişti. Bir şeyin bittiği yok tabii ki herkes konsol almaya devam edecek ama eskisi gibi artık konsol almak mantıklı değil PC daha mantıklı benim fikrim bak bu empoze falan yok anlaşalım.

PC varken artık PS5 çok mantıksız. Konsol satışları düşüşte. Tartışmaya bile gerek yok ki. PC zaten her şekil daha iyi. Oyun anlamında daha iyi. Erişilebilirlik anlamında daha iyi. En geneli ile özgürlüğü var. İstediğin her şeyi PC'den yapabiliyorken ben neden kendi mi kısıtlayayım? PS oyunlarınında PC de yapılıyor olması her şeyi kanıtlıyor. Oyun oynamak içinde para vermek zorunda değilsin. Kol mu istiyorsun gamepad var yani böylede yatarak uzanarak oynayabilirsin. Grafik anlamında PC çok daha iyi. Oyun sayısı? PS de aşırı az PC'ye bakıldığı zaman. Modlamak? PS de böyle bir şey doğru düzgün yok bile. Bir örnek vereyim ilk PS5'i satmadan önce teardown girdim ne yapacağım ki modsuz? Yapımcılar mecbur mod paketleri yapıyorlar bunun için hatta. Ama oda yeterli olamaz binlerce mod var çünkü. FPS anlamında? PC kesinlikle önde tartışmaya gerek yok. Ya zaten PS5 almakla kalmıyorsun ki zaman geçtikçe bir o kadarıda oyunlara gidecek. Zaten bu fiyatlada üst seviye PC alınabilecek seviyeye geliniyor.

Bu yaz PS5 Slim almayı düşünüyorum ancak ekran kartımı satıp 5070 de alabilirim. PS seçmem için hangi nedenler var? Kendi dilim olmayan ekstra pahalı bir oyuna daha az FPS alarak para veriyorum ancak sonucunda ne alıyorum? PS kullanıcıları neden PS alıyor?
İlk olarak PS, Xbox birer oyuncaktır. PC ise her şeyi yapabileceğin bir makinedir. PS almamızın sebepleri:
1- GTA 6. Elinde en kral PC de olsa 1 belki 2 sene konsol denilen oyuncaklarda çalışacak bu oyun.
2- Özel oyunlar. Evet PC’ye çıksa da halen daha 1-2 sene boyunca konsola özel time exclusive kalıyor.
3- Rahatlık. Launcher muhabbetleri, grafik ayarı, çökme vs yaşamadan( çok nadir olabiliyor çökme) oyun oynama rahatlığı bir başka. Ayrıca konsol 60FPS hissiyatı gayet yeterli. 4080 laptop kullanıcısı olarak da diyorum bunu inanın üstünü aramıyorsunuz. 30FPS belası artık bu nesilde bitti nihayet.
4- Bu herkesi ilgilendirmiyor ben ve ben gibi azınlık için CD ile oyun takas imkanı var. Bu şekilde oyunları ya 2.el al sat ya da takas ile çevirerek çok cüzi tutara getirebiliyorsunuz. Açıkçası 4 senedir PS5 kullanıyorum şimdi de Prosunu aldım. Konsol camiasını bu sebepten seviyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı