PS5 almaya değer mi?

Bence sırf Xbox'la rekabet hem de RTX ekran kartlarıyla rekabet için PS5 Pro çıkartırlar gibi geliyor.
Bir de arkadaşlar kaç yıl daha PS4 Slim'e pes FIFA çıkar PS4 Pro'ya özel pes FIFA çıkar mı?
Fifa 22'de de çıkar, ondan sonra tamamiyle newgen olarak PS5'e çıkartırlar tahminim. PS5'in tedarik ve satışında dünya çapında problemler var şu an herkese ulaşamıyor.
 
Çıkmaz tahminim, bu newgen ve PS5'e çok önem veriyo piyasadaki herkes. 1-2 sene sonra eski konsollara özel maliyetli işler yapmayacaktır oyun şirketleri.
 
Çıkmaz tahminim, bu newgen ve PS5'e çok önem veriyor piyasadaki herkes. 1-2 sene sonra eski konsollara özel maliyetli işler yapmayacaktır oyun şirketleri.

PS4 Slim ile Pro'nun ömrü ve oyunları aynı olur değil mi? PS5 alayım o zaman 2-3 sene sonra. PS4 Pro'ya gerek yok.
 
Bence Xbox alın hem fiyat hem oyun avantajı var. Güçlüde üstelik.

Ya ben PS3'le büyüdüm PS Cafe ortamıda vardı sonra PS3 aldım 2-3 sene kullanıp 2.el PS4 Slim aldım normalde sıfır alacaktım korona yüzünden 4000 TL olmasaydı Xbox kolu bana garip geliyor bir de PS exculisive oyunlar Xbox'ta yok o yüzden Xbox düşünmüyorum.
 
Kardeşim PS5 kullanmaktayım öncelikle. Diğer arkadaşların dediği gibi bunu bilemeyiz maalesef 3 ay sonra çıkacağını nasıl söyleyemiyorsak bunu da söylemek zor.
Sana tahminimi söyleyeyim.
1-Bakın göz var nizam var PS4 çıktığı yıla göre donanımı orta vasat düzeyde iken PS5 ve Series X'in donanımı ise hayli hayli günümüz döneminde üst düzey sayılabilecek düzeyde.
2-4K standart 60 bazen 120 bazen ise 30 ama doğal 4K artık oturdu diyebiliriz hatta ilerleyen güncellemelerle 8K çıkış desteği de alacak o da var. Zamanında 4 Pro niye çıktı veya One X gibi ara nesil konsollar? Çünkü PS4 donanımı yetmiyordu ve 30FPS gerçekten birçok oyuncu için hayal kırıklığı idi. 2015 yılından sonra ülkemizde olmasa da 4K TV yaygınlaşmaya başladı ve çoğu kişi 4K'da konsol kullanmak istiyordu ne yazık ki PS4 4K çıkışı desteklemiyordu. Bu yüzden de 4K çıkış veren ara nesil konsol ürettiler. Şu an bakın PS5 8K çıkışa kadar limiti dayamış durumda. Daha bizim ülkemizde %40'lık kesim 4K kullanmıyorken dünya geneli 4K'dır herhalde çoğu tarafı şu an için 8K yaygınlaşacak da Pro gelecek maalesef zor bana göre. 4K 120FPS kardeşim kime yetmez şu an konsollar gerçekten çok güçlü RTX SSD vs. Oyuncuların kronik sorunlar hariç şikayet edeceği bir nokta kalmadı sayılır depolama hariç şimdi o konuya giriyorum.
3- Şu an yeni nesil konsollar özelikle PS5 gümbür gümbür satıyor hem de fat ve 825GB model. Xbox Series X de her ne kadar ülkemizde satmasa da o da yurt dışında çok çok satıyor onun için de millet stok takibi yapıyor. Daha bu ilk sürümler satacak da ondan sonra bunun farklı renkleri gelecek daha bitmeyip fat kasanın PS5 tarafında belki 2TB'lık modelleri gelecek ama şu an zaten çok çok satıyor konsollar Sony böyle bir şey yapsa 825GB modeli yurt dışında çoğu insan seçmez bizde mecbur seçeriz 825GB olan modeli yine çünkü o zaman 2TB model fiyatı 10K bandında olur çok yüksek ihtimal çünkü SSD pahalı maalesef hem de PS5 için özel olanı bu sürümün satışları da düşer hayliyle. Daha bu konsollar yoğurulacak da ondan sonra yeni depolama birimleri ondan sonra yok Slim'dir produr. Şimdi o konuya değineyim.
4-Benim tahminim 7 yıl bu fat kasa ile kalacağını zannetmem onu söyleyeyim. PS3'ten hatırlayın ilk kasa da PS5 çıkmadan PS tarihinin en büyük kasasıydı ve süper Slim'e kadar gitti. Bu kasa da kocaman olduğu için 4 sene sonra Slim ondan da 1-2 sene sonra süper Slim gelir diyorum ben tabii bundle dediğimiz kutuları da unutmayalım daha bu fat kasanın belki de kutu içinde 2 kol olanı veya bir oyun veren sürümü de gelir 825GB olan için.

Olası senaryo: Oyunlar artık çok geliştiği için PS5 4 sene sonra yetersiz kalır ve Pro gelir ama bunca anlattığım şeylerden sonra bana bile saçma geliyor gelirse ticari amaçla gelir.
Eğer Pro gelirse belki Lite söylentileri vardı Lite sürüm gelir yanında belki.
Ayrıca hiç Pro, Lite geleceğini sanmasam da dijital sürüm Slim ile satıştan kalkar muhtemelen. PS5 Slim dijital Edition gibi bir şey olur mu olmaz bence. Eğer dijital istiyorsan Slim'lerde umutlanma pek derim ama sonuçta ticaret bu her şeyi yaparlar belli olmaz.

Özetleyecek olursam çok uzun yazdım sıkılmamışsındır umarım :)
1-PS5 çok güçlü, Pro beklentisine girme derim.
2- Bu fat kasanın yeni depolama birimleri ile veya bundle sürümlerle girebilir ama o bile bence 2 sene alır çok ciddi stok sorunu var.
3-Slim gelecektir bana göre hatta süper Slim de gelebilir demedi demeyin.
4- Dijital satıştan kalkabilir Slim gelirse Slim'lerin hepsi diskli olabilir.
5-Derslerine odaklan dilciymişsin geliştir kendini paranı biriktir 2-3 sene al derim üniversite sınavının ödülü yap bunu.
6- Fiyatlar bence 1-2 sene bu civarda kalır çok anormal değişme olmazsa kurda vs.
7-Katılmıyorsan bana belirt lütfen PS5 hakkında merak ettiğin bir şey varsa konularım var beklerim.
 

Geri
Yukarı