PS5 Beklenmeli mi?

CemalPelit

Hectopat
Daha fazla  
2013'e kadar hiçbir zaman bir konsollara hiç ilgim yoktu fakat 2013'de nedense birden konsol edinesim geldi ve cahil gibi Playstation 4 çıkmadan 3-4 ay önce Playstation 3 aldım. İlk 1, 1.5 sene gayet güzel oynadım ama sonra ilgimi çeken her oyunun bende bulunan konsola çıkmadığını fark edip sıkılmaya başladım. Şuan ise televizyona veya monitöre bağlı bile değil. Rafımda duruyor. Neyse bu konuyu geçelim. Bu sene tekrar konsol edinme isteğim geldi. Açıkçası bilgisayardan sıkıldım. Bilgisayarım yeni oyunları oynatmama izin vermiyor zaten. Mesela Kingdom Come Deliviriance'da çok ısındığı için oynatmıyor. Bu sadece bir örnek ve ben bundan çok sıkıldım. Yeni bilgisayar toplayacak halim yok. Bu yüzden Playstation almayı düşünmeye başladım. Şimdi ise geçmişten kalan bir travma var ki bu beni en çok korkutan şey bu. Zaten Playstation 4 çıkalı 6.5 sene oldu ve Sony her 7 senede bir değiştirmiş konsolunu. Playstation 5 çok uzakta değil gibi görünüyor. Her yerde söylentiler dolanıyor. İşte bu yüzden bu konsolu almaktan korkuyorum ve usulca Playstation 5'i beklemeyi düşünüyorum ve her yazın başında yenileyeceğim 1 yıllık Playstation Plus üyeliyi satın almayı düşünüyorum Size sorularımsa:
1- Sizce konsol oyunculuğuna geçme düşüncem (bilgisayarım doğrultusunda) mantıklı mı?
2- Playstation 5'i beklemeli miyim ve yeni konsol çıkar endişem gereksiz mi?
3- Hangi konsolu alırsam alayım Playstation Plus'ın her ay verdiği 2 oyun yeterli mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Playstation 4 çıkalı daha 5 sene olmadı bu sonbaharda 5.senesi olucak
  2. Playstation 5'e nereden baksanız 2-3 sene var. Yeni oyunların oturması falan derken 4 senede anca oturur.
  3. PS Plus'un verdiği oyunlar fena değil.
  4. Konsol oyunculuğuna geçiş mantıklı bence sonuçta daha uygun.

PS4 PRO 4k gibi oyun oynattığı için grafikler de gayet makul şuan. Kolay kolay çıkmaz 2 yıldan önce. Bence gerek yok 2 yıl için PS 4 gayet yeterli gibi. Hem Jim keller daha yeni intele geçti. Konsol APU işini intel alırsa 2 yıl sonra çıkabilir. Hem GTA 6 duyrulmadı daha. :)

Bekleyin yakın bir zaman da çıkacaktır. Sony'nin konsolları için belirlediği bu zaman algısı yıkılacak. Mecbur, istese de istemesede... Bakınız oyun bilgisayarlarının yüksek performans göstermesi sonucunda PS4'den daha iyi performans sunmaları yüzünden god of war ps4'te cayır cayır oluyor. Beklenilecek gibi değil. Yapmak zorunda olacakları bir hareketle erken bir tarih de çıkacaktır.
Kısaca, bekleyin.

Sadece özel oyunlar için bile PS4 Pro alınmalı diye düşünüyorum. Bazı oyunlar ;
image.jpg

Dosya boyutu fazla olduğu için oynanması gereken(bana göre) oyunların tamamını atamadım. PS5 2019 sonu çıkacak gibi görünüyor. Bence iki konsoluda almalısın.

Son düzenleme:
Sadece özel oyunlar için bile PS4 Pro alınmalı diye düşünüyorum. Bazı oyunlar ;
Eki Görüntüle 297362

Dosya boyutu fazla olduğu için oynanması gereken(bana göre) oyunların tamamını atamadım. PS5 2019 sonu çıkacak gibi görünüyor. Bence iki konsoluda almalısın.
İki konsolu da alıcak bütçem olsa bu konuyu açmazdım.

Sizin yerinizde olsan 2.el garantili ps4 slim ya da one s alırım. Psn+ son aylarda güzel oyunlar vermeye başladı. Diğer tarafta çok daha uygun fiyata Ea access var. Psn+ üyeliğin bittiğinde ücretsiz gelen aylık oyunları oynayamazsın. Gold üyelikte böyle bir kısıtlama yok.
Online oynayacaksanız arkadaşlarınıza göre seçim yapın. Ben xbox360'tan sonra arkadaş ortamı olmadığı için xbox yerine ps4'e geçiş yaptım. Bu hepsinden çok daha önemli bir kriter.

İki konsolu da alıcak bütçem olsa bu konuyu açmazdım.

PS4'e çıkacağı bilinen 2019 oyunları var, sen şuan ki oyunları oynayıp bitirene kadar ve bunlardan bıkana kadar PS5 çıkar 2-3 sene piyasada olur. İlk çıkan PS5 oyunları büyük ihtimalle PS4'e de çıkacağı için sıkıntı yaşamazsın PS5'i çıktığı zaman almakta mantıklı değil zaten düşünsene konsol var oyun yok. O yüzden The Last of Us II geçiş oyunlarından biri olabilir. Şuan 4 alınır. PS5'i çıktıktan uzun bi süre sonra alırsın. TABİ SEN BİLİRSİN...

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı
09:05:00