PS5 için 2500-3500 TL 1 TB SSD önerisi

Bütçe
2500-3500
Sorun olmaz 2 günde sıcaklıktan pat diye bozulmaz sıcaklık uzun vade ömrünü belirler.
Tamamdır çok iyi o halde, yeni SSD'yi PS5'ime kurmak için sabırsızlanıyorum çünkü 800 GB yetmiyordu, çok teşekkür ederim tüm güzel desteğiniz için.

KC3000 güzel SSD, Windows'u ona kurmanızda iyi olmuş. İlk slotta takılı olan WD ucuz bir model ise değiştirebilirsiniz yerlerini. Boşta 45 derece iyi sayılır ama yüke girdiği zaman, yani 7GB's ile aktarmaya başladığı zamanki sıcaklığı önemli. Crystaldiskmark veya HDTune gibi programlar ile yüke sokabilirsiniz veya 100GB'lik bir dosya kopyalayın.
Oyunlar veya uygulamalar pek yüke sokmaz. Hızları tam olarak kullanmadıkları için.

Jelatin filan yok, tabut gibi birşey bu. Ortadan ikiye açıp, SSD'yi içine koyuyorsunuz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Diğer 1TB'lik WD SSD'ye bakıyorum: WDS100T3X0C-00SJG0 : 1000,2 GB bu. Normalde Windows bunda kuruluydu ve bunu kullanıyordum, ancak yetmediği için 2TB daha almıştım o Kingston'u işte. Bu WD SSD anakartın ilk SSD slotunda takılı orada anakartın kendi soğutma bloğu vardı onun içinde takılı, 2 TB Kingston ise boşta takılı olan, ikinci SSD yuvasında. Tamamdır desteğiniz için çok teşekkürler, gerekirse bu videoyu izleyeceğim. Bu arada bu 1TB WD SSD de %99 iyi durumda yazıyor ve sıcaklık 46 derece şu anda, hem Kingston hem WD ikisi de 45-46 derecede geziyor boşta. Bu arada evet dediğiniz doğru, bu ekran kartı veya işlemci değil sonuçta oyuna girince yük değil, dosya aktarımı falan yaparken belli olur doğru dediniz. İsterseniz her iki SSD'de de herhangi bir dosya aktarımı yapmayı deneyip bu CrystalDiskInfo programıyla bakayım boşta 45-46 derece, büyük dosya aktarımı sırasında SSD yüke girince ne kadar olduğuna bakıp yazabilirim eğer isterseniz.

Diğer 1TB'lik WD SSD'ye bakıyorum: WDS100T3X0C-00SJG0 : 1000,2 GB bu. Normalde Windows bunda kuruluydu ve bunu kullanıyordum, ancak yetmediği için 2TB daha almıştım o Kingston'u işte. Bu WD SSD anakartın ilk SSD slotunda takılı orada anakartın kendi soğutma bloğu vardı onun içinde takılı, 2 TB Kingston ise boşta takılı olan, ikinci SSD yuvasında. Tamamdır desteğiniz için çok teşekkürler, gerekirse bu videoyu izleyeceğim. Bu arada bu 1TB WD SSD de %99 iyi durumda yazıyor ve sıcaklık 46 derece şu anda, hem Kingston hem WD ikisi de 45-46 derecede geziyor boşta. Bu arada evet dediğiniz doğru, bu ekran kartı veya işlemci değil sonuçta oyuna girince yük değil, dosya aktarımı falan yaparken belli olur doğru dediniz. İsterseniz her iki SSD'de de herhangi bir dosya aktarımı yapmayı deneyip bu CrystalDiskInfo programıyla bakayım boşta 45-46 derece, büyük dosya aktarımı sırasında SSD yüke girince ne kadar olduğuna bakıp yazabilirim eğer isterseniz.
İstiyorsanız yapabilirsiniz. Size kalmış.

Diğer WD modelide SN750 diye geçiyor:
A2000 gibi eski ama sağlam modellerden. Hızları düşük olduğu için pekte soğuk olmasının mânâsı yok kendisinin doğrusu. Zaten 14GB SLC belleği varmış, dolduğu zaman 1.6GB/s'e düşüyor.

İstiyorsanız yapabilirsiniz. Size kalmış.

Diğer WD modelide SN750 diye geçiyor:
A2000 gibi eski ama sağlam modellerden. Hızları düşük olduğu için pekte soğuk olmasının mânâsı yok kendisinin doğrusu. Zaten 14GB SLC belleği varmış, dolduğu zaman 1.6GB/s'e düşüyor.
İşlemci fanı büyük olduğu için ve ekran kartı da büyük olduğu için çok fazla engelliyor SSD yuvalarına ulaşmam çok zor oluyor, bu şekilde kalması sorun olmayacaksa kalmasını tercih ederim. Ama değiştirmem daha iyi olacaksa soğutma bloğu olan tarafa 2TB Kingston'u takmamı öneriyorsanız o zaman uğraşırım bir şekilde, teşekkürler. Bu arada bu 1TB WD hakkında ne düşünüyorsunuz nasıl iyi mi sizce? 2 yıl kadar önce almıştım. Evet bu arada doğru SN750 bu bendeki.

İşlemci fanı büyük olduğu için ve ekran kartı da büyük olduğu için çok fazla engelliyor SSD yuvalarına ulaşmam çok zor oluyor, bu şekilde kalması sorun olmayacaksa kalmasını tercih ederim. Ama değiştirmem daha iyi olacaksa soğutma bloğu olan tarafa 2TB Kingston'u takmamı öneriyorsanız o zaman uğraşırım bir şekilde, teşekkürler.
Kingston'da ısınma kaynaklı hız düşüşü varsa değiştirin, yoksa birşey olmaz.

Bu arada bu 1TB WD hakkında ne düşünüyorsunuz nasıl iyi mi sizce? 2 yıl kadar önce almıştım. Evet bu arada doğru SN750 bu bendeki.
2019 yılına göre güzel olabilir ama günümüzde çok yaşlı bir SSD donanım olarak. DDR4 DRAM'i bir tek güncel sayılır. NAND ve kontrolcüsü piyasada yok artık.
Gene ucuza bulunsa veya hali hazırda duruyorsa kullanır ama 14GB SLC belleği kötü doğrusu. Pekte hızlarını gösteremiyor ama Windows için gayet iş görür.

Kingston'da ısınma kaynaklı hız düşüşü varsa değiştirin, yoksa birşey olmaz.

2019 yılına göre güzel olabilir ama günümüzde çok yaşlı bir SSD donanım olarak. DDR4 DRAM'i bir tek güncel sayılır. NAND ve kontrolcüsü piyasada yok artık.
Gene ucuza bulunsa veya hali hazırda duruyorsa kullanır ama 14GB SLC belleği kötü doğrusu. Pekte hızlarını gösteremiyor ama Windows için gayet iş görür.
Isınma kaynaklı hız problemi yavaşlama falan var mı bilmiyorum, değiştirmeye çalışırım ya, ekran kartını veya işlemci fanını sökmeden ellemeden değiştirebiliyorsam yaparım bugün, olmuyorsa o zaman işlemcinin termal macununu değiştirme zamanı falan geldiğinde değiştireceğim SSD'lerin yerini, teşekkürler. Basit bir oyuncuyum ya bu tarz şeylerde farkı pek anlayamıyorum, iki SSD'de beni memnun ediyor yani ikisi de gayet hızlı oyun yükleme sürelerinde loading falan bahsediyorum, veya bilgisayarın açma kapanma süreleri falan bu tarz şeylerde hoşuma gidiyor. PS5 için de Kioxia aldım bu markayı ilk kez kullanacağım, ama sonuçta sizler önerdiniz ve şansa Amazon'da hızlı teslimat bir ürüne denk geldim üstüne de, çok güzel olacak her şey kısmetse :). Çok teşekkürler. Ben PC'de büyük dosya aktarması yapıp hem WD hem de Kingston için ısı değerlerine falan bakıp size sonucu bildiririm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı