Merhaba estağfurullah önemli değil, evet memnunum ama şöyle bir şey var. PS5 için volt değeri 110V falan yazıyordu zannedersem en fazla 150 gibi bir şey, ancak Türkiye girişli olan tüm AC güç kabloları sanırsam sadece 250V sabit. Bunun çözümü olarak çevirici var bayağı araştırdım, yani şöyle sizin kullandığınız 250V standart kabloyu PS5'e göre ayarlayarak daha düşük volt ile güç veriyor yani dönüştürücü amacı buymuş. Ama bu durumdaki kullanıcılar ikiye ayrılmış durumda, kimisi dönüştürücü kullanıyor tam volt değeri alabilmek için, kimisi bunun en ufak bir durumda kazaya kısa-devre yapmasına sebep olabileceğini söylüyorlardı, işte eğer AC güç kablosu ve dönüştürücü arasında biraz bile gevşeme kopma oynama olursa o zaman bunun direkt olarak konsola zarar vereceğini söylüyorlar, yani dönüştürücü kullanmanın da riskleri varmış. Ben yeni aldığım kabloyu kullanıyorum ama bu da orijinal PS5 kutusunun içinde gelen AC güç kablosuyla aynı durumu yaşıyor, ben bu sorunun kutu içinde gelen kabloyla alakalı olduğunu sanmıştım ama değilmiş aslında. Çünkü bu yeni kablo da önce PS5'e sonra prize takmaya çalışırken bir anda patlıyor elektrik arkı oluşuyor ve bu durum bu AC güç kablosunun ucunda yani iletken kısmında oyuk oluşmasına neden oldu, her zaman olmuyor ama bazen prize takarken dediğim gibi bir anda çarpıyor ve bu durum kablonun iletken kısmında yüzeysel zedelenmeye neden oluyor. Bu durumun bir zararını görmedim şimdiye kadar ve umarım da böyle sorunsuz bir şekilde devam eder. Her zaman fişe takılı bırakmak aklıma geldi aslında ama yine de yapmadım nedense. Konsolu kullanmadığım zaman fişten çekiyorum her zaman. Ama belki de her zaman iki taraflı fişe takılı bırakmak bir çözüm olabilir bu sayede her prize takarken bu çarpma korkusu olmaz, ama o zamanda da elektrikler kesilip bir anda gelirse aşırı güç yüklenmesi olmasından korkuyorum. Yapacak bir şey yok sanırım, dönüştürücü risklerinden dolayı onu tercih etmiyorum
. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ama sorun yok ya, yani her zaman olmuyor bu prize takarken bir anda çarpma olayı, iletken kısımda çatlaklar oluşuyor bu çarpma her olduğu zaman ucu delindi ama yine de bir sorun olmadı. Bu arada bu konuda fikri olan varsa ben de yardımlara açığım, çok teşekkürler. Belki çok pahalı bir kablo alırsam Türkiye girişli 250V olsa bile kaliteli bir ürün olursa bu sorun düzelecekse o zaman onu alırım, eğer varsa böyle bir şey.