PS5 İçin güç kablosu önerisi

loneytunes

Megapat
Daha fazla  
Merhaba, iyi günler, 2 hafta önce PS5 Slim almıştım sorunsuz bir şekilde kullanıyorum hiçbir sorun yok çok şükür ama konsola kabloyu takınca ve diğer ucunu prize takarken hep bir anda elektrik güç patlaması bir şey oluyordu ilk günden beri. Ben anlamıyordum sebebi, bir tek bu cihazda yaşıyorum böyle bir sorunu. Bugün fark ettim güç kablosunun prize takılan iletken kısmında 2 iletkenden birinin ucu ezilmiş ve içindeki malzeme dışarı çıkmış hafif. Sorunda tam olarak burada başlıyor, fişi prize değdirdiğim anda daha prize bile takmadan anında elektrik Ark'ı oluşuyor ve birden patlama sesi geliyor ve elektrik çıkıyor ortaya, tam olarak nasıl anlatacağımı bilemedim ama beni anlamışsınızdır. Bu, ürünle beraber gelen kabloydu oysaki ama durum böyle. Ben yeni bir güç kablosu almak istiyorum PS5 uyumlu sorunsuz çalışacak. Çok para vermek istemiyorum alt tarafı güç kablosu 100 150 liraya bir sürü kablo buldum ama hepsi aynı mı yoksa farkları var mı acaba öğrenmek istiyorum, şimdiden teşekkür ederim yardımlarınız için.

Volt değeri gibi gerekli bilgileri öğrenip gittiğiniz çoğu yerde aradığınızı ucuza bulabilirsiniz. Eski PS sürümlerinin güç kabloları da uyumlu çalışabiliyor diye biliyorum ama ne kadar sağlıklı bilmiyorum.

Volt değeri inanın hiç anlamam, ki bu PS5 kutusunda verilen güç. kablosunun orijinal olduğunu bile düşünmüyorum çünkü ucu falan hep eskimiş bir yaşanmışlıklar var kabloda çok bariz. İnternetten sipariş vereceğim çünkü evden çıkabilme şansım yok bu yüzden Amazon, Hepsiburada gibi sitelerden sipariş vereceğim öneri gelince.

Sahip olduğum AC güç kablosuna baktım uç kısmında 250V yazıyordu, internetten baktım bayağı ama Türkiye'de satılan bütün kablolar sanırım 250V bir çok markaya baktım hepsi birbirinin aynı görünüyor sadece farklı markalar ve hepsinin uç kısmında 250V yazıyor konsola takılan giriş kısmından bahsediyorum, orada yazıyor. O yüzden 100 liraya yine 250V bir kablo satın aldım. İnternetten söylediğiniz üzere araştırdım PS5 için 110-150V falan yazıyor ama o volt değerine sahip bir kablo bulamadım, direkt olarak PS5 orijinal güç kablosu aynı böyle midir yoksa farklı mıdır bilmiyorum ama bayağı araştırdım fakat net bir sonuç bulamadım, sadece bu şekilde evrensel güç kabloları var PS3-4-5 Xbox vb. yurtdışı kaynaklarına baktım orada farklı tip girişler var Türkiye'de olmayan priz türü, sanırım Japonya ve Çin gibi ülkelerde kullanılan fiş türü bu, onlardan alırsam o zaman dönüştürücü kullanmam gerekiyormuş sanırım, ama dönüştürücü kullanmak da %100 sağlıklı değilmiş sanırım çünkü onu da araştırdım. En ufak bir oynamada falan komple kısa-devre yapıp yanabilirmiş onun yerine direkt olarak uyumlu bir güç kablosu önerenler de var yine forumda bugüne kadar açılmış olan konulara bakmıştım, dönüştürücü eğer kaliteli değilse sorun olur onun riski falan var diye çok fazla konu gördüğüm için hiç uğraşmadım direkt kendi PS5'mde gelen kabloya bakarak aynısından aldım rastgele 1 ürün fiyatı ve kullanıcı yorumlarına göre değerlendirerek aldım. Bir sorun olmaz diye umuyorum inşallah.

Son düzenleme:
Hocam hortlatıyorum kusura bakmayın ben de aynı ikilemdeyim şuan aldığınız kablodan memnun musunuz?

Hocam hortlatıyorum kusura bakmayın ben de aynı ikilemdeyim şuan aldığınız kablodan memnun musunuz?
Merhaba estağfurullah önemli değil, evet memnunum ama şöyle bir şey var. PS5 için volt değeri 110V falan yazıyordu zannedersem en fazla 150 gibi bir şey, ancak Türkiye girişli olan tüm AC güç kabloları sanırsam sadece 250V sabit. Bunun çözümü olarak çevirici var bayağı araştırdım, yani şöyle sizin kullandığınız 250V standart kabloyu PS5'e göre ayarlayarak daha düşük volt ile güç veriyor yani dönüştürücü amacı buymuş. Ama bu durumdaki kullanıcılar ikiye ayrılmış durumda, kimisi dönüştürücü kullanıyor tam volt değeri alabilmek için, kimisi bunun en ufak bir durumda kazaya kısa-devre yapmasına sebep olabileceğini söylüyorlardı, işte eğer AC güç kablosu ve dönüştürücü arasında biraz bile gevşeme kopma oynama olursa o zaman bunun direkt olarak konsola zarar vereceğini söylüyorlar, yani dönüştürücü kullanmanın da riskleri varmış. Ben yeni aldığım kabloyu kullanıyorum ama bu da orijinal PS5 kutusunun içinde gelen AC güç kablosuyla aynı durumu yaşıyor, ben bu sorunun kutu içinde gelen kabloyla alakalı olduğunu sanmıştım ama değilmiş aslında. Çünkü bu yeni kablo da önce PS5'e sonra prize takmaya çalışırken bir anda patlıyor elektrik arkı oluşuyor ve bu durum bu AC güç kablosunun ucunda yani iletken kısmında oyuk oluşmasına neden oldu, her zaman olmuyor ama bazen prize takarken dediğim gibi bir anda çarpıyor ve bu durum kablonun iletken kısmında yüzeysel zedelenmeye neden oluyor. Bu durumun bir zararını görmedim şimdiye kadar ve umarım da böyle sorunsuz bir şekilde devam eder. Her zaman fişe takılı bırakmak aklıma geldi aslında ama yine de yapmadım nedense. Konsolu kullanmadığım zaman fişten çekiyorum her zaman. Ama belki de her zaman iki taraflı fişe takılı bırakmak bir çözüm olabilir bu sayede her prize takarken bu çarpma korkusu olmaz, ama o zamanda da elektrikler kesilip bir anda gelirse aşırı güç yüklenmesi olmasından korkuyorum. Yapacak bir şey yok sanırım, dönüştürücü risklerinden dolayı onu tercih etmiyorum . Umarım yardımcı olabilmişimdir. Ama sorun yok ya, yani her zaman olmuyor bu prize takarken bir anda çarpma olayı, iletken kısımda çatlaklar oluşuyor bu çarpma her olduğu zaman ucu delindi ama yine de bir sorun olmadı. Bu arada bu konuda fikri olan varsa ben de yardımlara açığım, çok teşekkürler. Belki çok pahalı bir kablo alırsam Türkiye girişli 250V olsa bile kaliteli bir ürün olursa bu sorun düzelecekse o zaman onu alırım, eğer varsa böyle bir şey.

Desenize C4 ile oyun oynuyoruz. Ben de araştırdım biraz ama o değerlere uygun kablo pek yok anladığım kadarıyla. Dediğiniz gibi TR'de genelde kablolar 250 V. Amper değeri de varmış da ondan pek anlamadım biraz şansa bırakcağım. Arkadaşlara sordum elektrikten anlayan bu bizim kablolardaki değerler sanırsam pek önemli değilmiş. Zaten gelen gücü konsol ayarladığı için uyumlu kablo olsa yeter. Sadece dönüştürücü olayından pek emin değilim ama ona da sorun olmaz diyorlar. Bana en mantıklısı normal kablo gibi geldi. Zaten denildiği gibi elektriği konsol ayarlıyor. Kutudan gelen güç kablosu da zaten bizim kullandığımız gibi 250 V. Bu arada size de akım korumalı priz öneririm. Elektrik kesintisi gibi durumlarda etkili olabiliyorlar. Böylece sürekli tak çıkar yapıp kabloyu yıpratmaz risk almazsınız. Ama tabii o da %100 bir çözüm olamayabilir yapıp yapmamak sizin tercihiniz. Ben öyle kullanıcam elektrikten pek çekmeyeceğim konsolu. Şaka gibi arkadaş 20 bin TL para veriyoruz bir tane kablo peşinde koşuyoruz sonra.

Benimkinde asya tipi kablo ve prize takılan dönüştürücü var hep fişe takılı bırakıyorum 1 yıl oldu alalı sorun yok

Evet aynen öyle, keşke bu tür küçük gibi görünen ama çok önemli ayrıntılara daha fazla önem verilse, ömürlük şeyler alıyoruz dünya kadar para veriyoruz ama en basitinden 1 tane şarj kablosu veya güç kablosu gibi sorunlardan kurtulamıyoruz, bence o kadar da zor olmamalı diye düşünüyorum böyle teknolojik cihazlara ait tamamen uyumlu parçalar geliştirmek, ürünü zaten yapan yapıyor ne bileyim ülkemizdeki priz giriş tipine uygun ve bu cihazlarla uyumlu güç tüketimine sahip kablolar üretmek falan. Elbette her işin zorluğu vardır ama sonuçta 1 kere alıp çok uzun zaman kullandığımız pahalı cihazlar, her insan kendi malına sahip çıkar değer verir, böyle 20 bin TL ürün kullanırken çok basit bir kablo güç sorunuyla uğraşmak üzüyor. Akım korumalı priz dediniz, bu normal bildiğimiz uzatma kablolu çoklu prizler gibi mi? Yoksa eve mi bir şey yaptırıyoruz acaba? Teşekkürler öneriniz için.

Benimkinde asya tipi kablo ve prize takılan dönüştürücü var hep fişe takılı bırakıyorum 1 yıl oldu alalı sorun yok
Anladım umarım da böyle sorunsuz bir şekilde devam eder, bu dönüştürücü nasıl bir şey acaba? Daha önce hiç kullanmadım bilmiyorum nasıl kullanılacağını, bir zorluğu var mı? Örneğin elektrikçi falan çağırmak gerekiyor mu yoksa direkt prize takılan fiş mantığında kendim de yapabilir miyim acaba? Hiç bilmediğim bir şey olduğu için emin olamıyorum.

Dediğiniz gibi keşke böyle şeylere önem verseler. Hayır işin saçma yanı bize ürünü satan adamlar kablo ya da dönüştürücü yollamıyorlar. Yarın birgün kullandığımız kablo yüzünden alete birşey olsa kullanıcı hatası diyip garantiyi de sallamayacaklar. Sanki ben dedim adamlara yanına sakın kablo koymayın diye. Akım korumalı priz şöyle hocam benim bildiğim direkt satın alıp takıp kullanabiliyorsunuz. Mesela TV'nizi taktığınız prizi düşünün onun gibi bir priz alıyorsunuz ama bu priz akıma dayanıklı oluyor. Elektrik kesintilerinde falan daha güvenilir. Ekstra bir işlem yapmanıza gerek yok diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…