PS5 kaç yıl götürür?

Dostum bu resmi garantili mi? İthalatçı garantili ürünün daha ucuz olması normal adam sana resmi garanti sunmuyor çünkü. Garanti benim kardeşim sorun oldu mu bana gel diyor. Yani satıcıya güvenmek durumunda kalıyorsun.
İdefixte satılıyor oluşu resmi garantili olduğu anlamına gelmiyor. Orası tıpkı Trendyol, Hepsiburada gibi bir satış platformu.

O konuda haklısın yurt dışında konsollar daha ucuz bilgisayarlara göre.
1-Sen Türkiye fiyatı ile karşılaştırıyorsun ki bilkon orada neredeyse 2 kat fiyat istiyor sen bu fiyatı göre bakarsan tabi ki 40 bin tl kabul edersin ki bilkonda öyle mükemmel bir garanti sunmuyor.
2-Coğu ithalatçı firma düzgün destek sunuyor piyasada uzun yıllar bu işlemleri yapan insanlar var.
3-Sen ps5 tarafını tutsan kesinlikle o fiyatı buraya yansıtmazdın şimdi bana onun fiyatı 40 bin tl deme bana o yüzden.
4-Ben yurt dışından aldım. Almanya Media Marktan 375 Euro + 50 Euro kampanyası vardı o zaman bu fiyata bir bilgisayar topla o zaman konuşalım bence.

Şunu unutmayın
PS5 2020 yılında çıktı neredeyse 6 yılını dolduracak attığın pcnın ekran kartı çıkalı 3 ay oldu. 5060ti karşılaştırmak kolay çıktığı zaman ki 2060 super ile karşılaştır o zaman görelim.

ithalatçı garanti.
Distribütör garantili olmuyor mu yani bilcom garantili oluyor diye biliyorum yanlış biliyorsam düzeltin.

Yanlış biliyormuşum.

www.akakce.com/r/?c=17130&vi=32&z=0&u=ref%3Dakakce&yz=77880&v=1.82.1&pr=760463233&vd=2333&pg=1016740066

Ama üstüne 6 k koyup prosunu alabiliyorsun zaten bilcom garantili.

www.akakce.com/r/?c=15663&vi=63&z=0&u=utm_source%3Dcomp_akakce%26utm_medium%3Dcpc%26utm_campaign%3Dakakce_genel&yz=77880&v=1.34.7&pr=321437397&vd=11070&pg=1129023016
Veya normal versiyon 11k ucuz.

İthlatçı garantili düzgün bir yerden aldığın sürece sorun yaşamazsın 23 k ya aldığın PS ile 44K aldığın PC arasında uçurum olması zaten normal değil mi?

Ben PS 5 CD'li 2 kollu 20 bin TL aldım şu anlık herhangi bir sorunda yaşamadım.

Alın güvenilir satıcılar.

Olay güvenilir olup olmaması değil. Eğer fiyat karşılaştırması yapıyorsan ikisini de eşit şartlarda karşılaştırman gerekiyor. Birini resmi garantili diğerini ithalatçı garantili kıyaslayamazsın. Ki hadi senin dediğin gibi olsun ithalatçı garantili alalım yine de 25 bin liraya alacağın bir hazır sistem PS5'ten daha fazla performans sunuyor. Yani iki türlü de bilgisayar kara geçiyor. Benim amacım burada bilgisayar PS5'ten daha iyi demek değil hangisi fiyat açısından kullanıcıya daha fazla performans sunabiliyor o. PS5 fiyat açısından bilgisayara göre daha iyi performans sunsaydı PS5 daha iyi derdim. Sizde biraz fanboyluk var ama.

1-sen Türkiye fiyatı ile karşılaştırıyorsun ki bilkon orada neredeyse 2 kat fiyat istiyor sen bu fiyatı göre bakarsan tabii ki 40 bin TL kabul edersin ki bilkonda öyle mükemmel bir garanti sunmuyor.
2-coğu ithalatçı firma düzgün destek sunuyor piyasada uzun yıllar bu işlemleri yapan insanlar var.
3-sen PS5 tarafını tutsan kesinlikle o fiyatı buraya yansıtmazdın şimdi bana onun fiyatı 40 bin TL deme bana o yüzden.
4-ben yurt dışından aldım. Almanya Media marktan 375 euro + 50 euro kampanyası vardı o zaman bu fiyata bir bilgisayar topla o zaman konuşalım bence.

şunu unutmayın PS5 2020 yılında çıktı neredeyse 6 yılını dolduracak attığın PC'nın ekran kartı çıkalı 3 ay oldu. 5060 Ti karşılaştırmak kolay çıktığı zaman ki 2060 Super ile karşılaştır o zaman görelim.

O zaman görelim şu zaman görelim gibi bir şey yok. Biz Türkiye'de yaşıyoruz herkes senin gibi Almanya'dan PS5 satın alamıyor dostum. Kendi şartlarınla insanları kıyaslama o yüzden. PS5 2020 yılında çıktı attığın ekran kartı 3 ay önce çıktı diyorsun PS5 2020 yılındaki fiyatıyla aynı mı peki? PS5'e sahipsiniz diye ölümüne savunuyorsunuz. Hadi senin istediğin gibi ithalatçı garantili olsun 25 bin liraya yine PS5'ten daha fazla performans veren bilgisayar alabiliyorsun. Al linki burada.

Olay güvenilir olup olmaması değil. Eğer fiyat karşılaştırması yapıyorsan ikisini de eşit şartlarda karşılaştırman gerekiyor. Birini resmi garantili diğerini ithalatçı garantili kıyaslayamazsın. Ki hadi senin dediğin gibi olsun ithalatçı garantili alalım yine de 25 bin liraya alacağın bir hazır sistem PS5'ten daha fazla performans sunuyor. Yani iki türlü de bilgisayar kara geçiyor. Benim amacım burada bilgisayar PS5'ten daha iyi demek değil hangisi fiyat açısından kullanıcıya daha fazla performans sunabiliyor o. PS5 fiyat açısından bilgisayara göre daha iyi performans sunsaydı PS5 daha iyi derdim. Sizde biraz fanboyluk var ama.

O zaman görelim şu zaman görelim gibi bir şey yok. Biz Türkiye'de yaşıyoruz herkes senin gibi Almanya'dan PS5 satın alamıyor dostum. Kendi şartlarınla insanları kıyaslama o yüzden. PS5 2020 yılında çıktı attığın ekran kartı 3 ay önce çıktı diyorsun PS5 2020 yılındaki fiyatıyla aynı mı peki? PS5'e sahipsiniz diye ölümüne savunuyorsunuz. Hadi senin istediğin gibi ithalatçı garantili olsun 25 bin liraya yine PS5'ten daha fazla performans veren bilgisayar alabiliyorsun. Al linki burada.

Eğer attığın kasanın VRAM'i yetersiz, DDR5 değil falan diyorsanız aynı fiyata bu da var.
Aynı ekran kartını bende kullanıyorum 12 GB VRAM ve o işlemci ile tüm oyunları 2K da rahatlıkla oynatır. PS5dende daha iyi grafiklerde oynarsın. Yani Türkiye açısından bakarsan PS5 kazık fiyata satılıyor. Yurt dışı açısından bakarsan PS5 almak elbette daha mantıklı.

Son düzenleme:

Eğer attığın kasanın VRAM'i yetersiz, DDR5 değil falan diyorsanız aynı fiyata bu da var.
Aynı ekran kartını bende kullanıyorum 12 GB VRAM ve o işlemci ile tüm oyunları 2K da rahatlıkla oynatır. PS5dende daha iyi grafiklerde oynarsın. Yani Türkiye açısından bakarsan PS5 kazık fiyata satılıyor. Yurt dışı açısından bakarsan PS5 almak elbette daha mantıklı.
Yeni oyunların 4060 performansına bak istersen. Bende 4060 var. ☹️

Yeni oyunların 4060 performansına bak istersen. Bende 4060 var. ☹️

O zaman Arc B580'li DDR5 sistem alınabilir. B580 i5 14400F ile darboğazda yaşamıyor ve 2K çözünürlük için tasarlanmış bir ekran kartı. Ülkemizde PS5 17-18 bandında olsaydı ithalatçı garantili olanı haklısın PS5 almak mantıklı olabilirdi ama üstünden 5 sene geçmiş bir cihaza bence 25 bin lira verilmez.

Bende PS 5 de var iyi bir PC de ailem sağ olsun durumum iyi bu yüzden PS fanboyluğu yapmamı gerektirecek hiçbir gerekliliğim yok istersem oyunları PC dende oynayabilirim.

Hayır 2 tane ürünü eşit karşılaştırmak zorunda değiliz ikisinin amacı ve doğrultusu tamamen farklı sen bir konsol ile diğer bir konsolu karşılaştırmıyorsan eşit şartlara gitmek saçmalık olur 2 ürününde satış şekilleri farklı.

25 bin TL alacağın hiçbir PC bu neslin tamamında seni götüremez ki PS 5 bırak bu nesli diğer nesilin yarısına kadar bile seni götürebilecek seviyede bir cihaz çünkü konsollarda optimizasyon var yani PC'ler ne kadar güçlü olsa da konsollar kadar uzun ömürlü değiller 20 bin TL konsol alıp 7-8 sene kullanabiliyorsun.

Ben konsolu daha bu sene 20 bin TL aldım Almanya'dan falan da getirtme değil.

Konsollar zaten 120-200 FPS almak için yapılmış aletler değiller asıl amaçları bulunduğu nesil boyunca oyunları 60 FPS oynatabilmek ve PS 5 şu ana kadar bunu gayet iyi başarıyor.

Sence 4060'lı bir PC şu anda çıksa Death Stranding 2'yi sabit 60 FPS oynayabilir mi?

60 FPS yerine 120 FPS oynamak için bir oyunun çıkmasını 2 sene beklemem bundan 3 ay sonra ghost of yōtei çıkacak oyun PC'ye gelene kadar zaten bütün hype bitecek.

PS4 nesli dediklerime çok iyi bir örnek PS 4 çıktığından bu yana PS 5 neslinin ilk yarısı dahil 7 seneye yakın yeni nesil oyunları oynattı peki senin 2013 de alacağın herhangi bir PC 7 sene boyunca oynatabilir miydi?

O zaman Arc B580'li DDR5 sistem alınabilir. B580 i5 14400F ile darboğazda yaşamıyor ve 2K çözünürlük için tasarlanmış bir ekran kartı. Ülkemizde PS5 17-18 bandında olsaydı ithalatçı garantili olanı haklısın PS5 almak mantıklı olabilirdi ama üstünden 5 sene geçmiş bir cihaza bence 25 bin lira verilmez.

4060 en fazla RTX 3060 veya RX 6700 seviyesi bir ekran kartı bu nesilde çıkacak oyunların çoğunu 2K oynatamaz.

Son düzenleme:
Bende PS 5 de var iyi bir PC de ailem sağ olsun durumum iyi bu yüzden PS fanboyluğu yapmamı gerektirecek hiçbir gerekliliğim yok istersem oyunları PC dende oynayabilirim.

Hayır 2 tane ürünü eşit karşılaştırmak zorunda değiliz ikisinin amacı ve doğrultusu tamamen farklı sen bir konsol ile diğer bir konsolu karşılaştırmıyorsan eşit şartlara gitmek saçmalık olur 2 ürününde satış şekilleri farklı.

25 bin TL alacağın hiçbir PC bu neslin tamamında seni götüremez ki PS 5 bırak bu nesli diğer nesilin yarısına kadar bile seni götürebilecek seviyede bir cihaz çünkü konsollarda optimizasyon var yani PC'ler ne kadar güçlü olsa da konsollar kadar uzun ömürlü değiller 20 bin TL konsol alıp 7-8 sene kullanabiliyorsun.

Konsollar zaten 120-200 FPS almak için yapılmış aletler değiller asıl amaçları bulunduğu nesil boyunca oyunları 60 FPS oynatabilmek ve PS 5 şu ana kadar bunu gayet iyi başarıyor.

Sence 4060'lı bir PC şu anda çıksa Death Stranding 2'yi sabit 60 FPS oynayabilir mi?

60 FPS yerine 120 FPS oynamak için bir oyunun çıkmasını 2 sene beklemem bundan 3 ay sonra ghost of yōtei çıkacak oyun PC'ye gelene kadar zaten bütün hype bitecek.

PS4 nesli dediklerime çok iyi bir örnek PS 4 çıktığından bu yana PS 5 neslinin ilk yarısı dahil 7 seneye yakın yeni nesil oyunları oynattı peki senin 2013 de alacağın herhangi bir PC 7 sene boyunca oynatabilir miydi?

Arc B580 şu an çıksa Death Stranding 2'yi 60FPS üstü çok rahat oynatır. 4060 ile aynı fiyattalar.

Ghost of yōtei çıkacak fiyatı 2800 lira olacak sence zar zor PS5 almış öğrenci bir adam 2800 liraya yeni çıkmış bir oyunu alabilir mi?

Geçmişten bahsetmeye gerek yok. Biz şu an geleceğe odaklanıyoruz ki benim bahsettiğim her şeyde geleceğe yönelik. 2013te Frame Gen, DLSS, Super Resolution gibi teknolojilerin hiçbirisi yoktu. Yani artık kartlar daha uzun ömürlü.

PS5 çıkalı 5 sene oldu ve şu an bile Pro mu alınır düz mü alınır diye tartışılıyor. Bu sorunun ortaya çıkmasının sebebi de PS5'in ömrünü artık doldurmaya başlaması. Şu an bilgisayarda olmayan sadece PS5'te olan özel oyunları saysan bir elin parmağını geçmeyecek. Sırf bu yüzden gidip 25 bin lira vermek saçma. Paran bolsa ver ama öğrenci adam bunu veremez.

PS4 konusunda haklısın. PS4 gerçekten çok uzun ömürlü bir cihaz oldu ancak PS5 bunu başaramadı. PS5 Pro ise bekleneni veremedi bana göre.

PS5 dönemine bakarsan PS5 döneminde RTX 3080 çıktı. Şu an hala çatır çatır her oyunu PS5'ten daha yüksek FPS'lerde oynatır. Fiyatı da kartın 22 bin lira. Yani uzun ömür açısından bakıyorsan o devir artık kapanıyor.

4060 en fazla RTX 3060 veya RX 6700 seviyesi bir ekran kartı bu nesilde çıkacak oyunların çoğunu 2K oynatamaz.

O zaman Arc B580'li sistemi satın alabilir demişim ya zaten. B580 şu an her oyunu 2K da oynatır. Attığım kasada i5 14400F olmasa darboğaz yaşanırdı ancak o işlemci ile darboğazda yaşanmıyor. Yani baktığın zaman fiyat performans açısından hala önde. Ama 4060 da haklısın 2K'da oynatamaz. NVIDIA olduğu için pahalıdan satılıyor zaten.

Arc B580 şu an çıksa Death Stranding 2'yi 60FPS üstü çok rahat oynatır. 4060 ile aynı fiyattalar.

Ghost of yōtei çıkacak fiyatı 2800 lira olacak sence zar zor PS5 almış öğrenci bir adam 2800 liraya yeni çıkmış bir oyunu alabilir mi?

Geçmişten bahsetmeye gerek yok. Biz şu an geleceğe odaklanıyoruz ki benim bahsettiğim her şeyde geleceğe yönelik. 2013T'e Frame Gen, DLSS, Super Resolution gibi teknolojilerin hiçbirisi yoktu. Yani artık kartlar daha uzun ömürlü.

PS5 çıkalı 5 sene oldu ve şu an bile Pro mu alınır düz mü alınır diye tartışılıyor. Bu sorunun ortaya çıkmasının sebebi de PS5'in ömrünü artık doldurmaya başlaması. Şu an bilgisayarda olmayan sadece PS5'te olan özel oyunları saysan bir elin parmağını geçmeyecek. Sırf bu yüzden gidip 25 bin lira vermek saçma. Paran bolsa ver ama öğrenci adam bunu veremez.

PS4 konusunda haklısın. PS4 gerçekten çok uzun ömürlü bir cihaz oldu ancak PS5 bunu başaramadı. PS5 Pro ise bekleneni veremedi bana göre.

PS5 dönemine bakarsan PS5 döneminde RTX 3080 çıktı. Şu an hala çatır çatır her oyunu PS5'ten daha yüksek FPS'lerde oynatır. Fiyatı da kartın 22 bin lira. Yani uzun ömür açısından bakıyorsan o devir artık kapanıyor.

O zaman Arc B580'li sistemi satın alabilir demişim ya zaten. B580 şu an her oyunu 2K da oynatır. Attığım kasada i5 14400F olmasa darboğaz yaşanırdı ancak o işlemci ile darboğazda yaşanmıyor. Yani baktığın zaman fiyat performans açısından hala önde. Ama 4060 da haklısın 2K'da oynatamaz. NVIDIA olduğu için pahalıdan satılıyor zaten.

Bu arada yanlış söylemişim Ghost of Yōtei 3500 liradan çıkıyormuş :).

Geçmişten bahsetmeye gerek yok. Biz şu an geleceğe odaklanıyoruz ki benim bahsettiğim her şeyde geleceğe yönelik. 2013T'e Frame Gen, DLSS, Super Resolution gibi teknolojilerin hiçbirisi yoktu. Yani artık kartlar daha uzun ömürlü. Örneğin PS5 ile aynı senede çıkm.

60 FPS sabit oynatması zor optimizasyonu iyice ayarlanmadığı sürece şu an Silent Hill 2 bile 60 oynanmıyor Intel Arc B580 ile önemli olan kartın gücü olsa da çok büyük bir etkende oyun optimizasyonu.

Oynatsa bile zaten PS 5 de oynatıyor.

Öğrenci olduğunu ben nereden bilebilirim konuda öğrenci dostu sistem tavsiyesi dememiş.

Sana 3.yazışım DLSS teklonojisi yüzünden oyun optimizasyonları azaldı tunca arslanın bununla ilgili bir konuşması var dı sanırsam bulursam atarım bulamazsamda zaten aynısını ben yukarıda 2 defa yazdım.

PS 5 20 bin TL 20 bin TL verip kafan rahat bir şekilde bu nesil boyunca hatta bir sonraki nesilin yarısı boyunca 60 FPS oyun oynayacaksın 20 bin TL bunun için zaten çok ucuz.

Eğer Online oyun oynamıyorsan zaten senin için 60 FPS ile 300 FPS arasında bir fark yok.

Aynı fiyata alacağım PC de garantisiz 60 FPS oyunu 2 seneye oynayacağıma PS 5 de şimdi garantili 60 FPS oynarım.

Sadece RTX 3080 zaten PS 5 fiyatında.

Bu tartışma çok uzadı herkes istediğini alsın. Bir yere çıkmayacak çünkü. Masraf üstüne masraf diyorsunuz kasa atıyorsun üstüne fare mouse unutuyorsunuz bunlar girecek o kadar mikro hesaplamaya gerek yok. Siz hangisini istiyorsanız en iyisi o olsun.

60 FPS sabit oynatması zor optimizasyonu iyice ayarlanmadığı sürece şu an Silent Hill 2 bile 60 oynanmıyor Intel Arc B580 ile önemli olan kartın gücü olsa da çok büyük bir etkende oyun optimizasyonu.

Oynatsa bile zaten PS 5 de oynatıyor.

Öğrenci olduğunu ben nereden bilebilirim konuda öğrenci dostu sistem tavsiyesi dememiş.

Sana 3.yazışım DLSS teklonojisi yüzünden oyun optimizasyonları azaldı tunca arslanın bununla ilgili bir konuşması var dı sanırsam bulursam atarım bulamazsamda zaten aynısını ben yukarıda 2 defa yazdım.

PS 5 20 bin TL 20 bin TL verip kafan rahat bir şekilde bu nesil boyunca hatta bir sonraki nesilin yarısı boyunca 60 FPS oyun oynayacaksın 20 bin TL bunun için zaten çok ucuz.

Eğer Online oyun oynamıyorsan zaten senin için 60 FPS ile 300 FPS arasında bir fark yok.

Aynı fiyata alacağım PC de garantisiz 60 FPS oyunu 2 seneye oynayacağıma PS 5 de şimdi garantili 60 FPS oynarım.

Sadece RTX 3080 zaten PS 5 fiyatında.

Nasıl 60 FPS oynanmıyor? 120 FPS oynuyorsun Silent Hill 2'yi. Bizzat kendim de oynadım B580 ile.

DLSS teknolojisi yüzünden oyun optimizasyonlarının azalması bir şey değiştirmiyor dostum. Hangisini almak mantıklı ise ben onu söylüyorum.

Eğer televizyonda veya 32 inç ekranda oynuyorsan performans modu ile kalite modunun arasındaki farkı az çok biliyorsundur. PS5'te oyunları performans moduna alınca büyük ekranda görüntü kalite moduna göre çok kötü hale geliyor. Grafiklerde ultradan orta-yüksek karışık ayaralara düşüyor aniden. Yani kağıt üstünde 60 FPS bile olsa gerçek kullanıcı açısından bakarsan 60 FPS değil.

60 FPS ile 300 FPS arasında fark nasıl yok? 180Hz bir monitöre bile sahip olsan 60 FPS ile 100 FPS arasındaki farkı gözlerinle çok net görürsün. Arada kıyaslanamayacak devasa fark var.

Bak dostum bu benim 2. yazışım. Aynı fiyata PC'de garantisiz 2 sene falan oynamıyorsun. Sana örnek olarak gösterdim ekran kartı gösterdim 2020 yılında çıkmış olan ekran kartları şu an hala her oyunu 2K'da akıcı oynatabiliyor. Senin bahsettiğin dönem artık eskide kaldı. Hadi senin dediğin olsun RTX 3080 olmasın 3070 olsun. 3070 18 bin lira. 25 bin liradan varsaysan kalan 7 bin liraya kaza dizebiliyorsun zaten. Yine PS5 ten daha fazla performans alıyorsun. Normalde o paraya daha performanslı kasa alırsın da 2020 yılında çıkmış kart olarak ele aldığım için 3070 diyorum. Bazı şeyleri bilerek anlamak istemediğinizi düşünüyorum. Bu konuyu da daha fazla uzatmayacağım. 30 FPS ile mutluluklar size.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-15 224034.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-15 224034.png
    751,2 KB · Görüntüleme: 20

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı