PS5 kaç yıl götürür?

Nasıl 60 FPS oynanmıyor? 120 FPS oynuyorsun Silent Hill 2'yi. Bizzat kendim de oynadım B580 ile.

DLSS teknolojisi yüzünden oyun optimizasyonlarının azalması bir şey değiştirmiyor dostum. Hangisini almak mantıklı ise ben onu söylüyorum.

Eğer televizyonda veya 32 inç ekranda oynuyorsan performans modu ile kalite modunun arasındaki farkı az çok biliyorsundur. PS5'te oyunları performans moduna alınca büyük ekranda görüntü kalite moduna göre çok kötü hale geliyor. Grafiklerde ultradan orta-yüksek karışık ayaralara düşüyor aniden. Yani kağıt üstünde 60 FPS bile olsa gerçek kullanıcı açısından bakarsan 60 FPS değil.

60 FPS ile 300 FPS arasında fark nasıl yok? 180Hz bir monitöre bile sahip olsan 60 FPS ile 100 FPS arasındaki farkı gözlerinle çok net görürsün. Arada kıyaslanamayacak devasa fark var.

Bak dostum bu benim 2. yazışım. Aynı fiyata PC'de garantisiz 2 sene falan oynamıyorsun. Sana örnek olarak gösterdim ekran kartı gösterdim 2020 yılında çıkmış olan ekran kartları şu an hala her oyunu 2K'da akıcı oynatabiliyor. Senin bahsettiğin dönem artık eskide kaldı. Hadi senin dediğin olsun RTX 3080 olmasın 3070 olsun. 3070 18 bin lira. 25 bin liradan varsaysan kalan 7 bin liraya kaza dizebiliyorsun zaten. Yine PS5 ten daha fazla performans alıyorsun. Normalde o paraya daha performanslı kasa alırsın da 2020 yılında çıkmış kart olarak ele aldığım için 3070 diyorum. Bazı şeyleri bilerek anlamak istemediğinizi düşünüyorum. Bu konuyu da daha fazla uzatmayacağım. 30 FPS ile mutluluklar size.

Silent Hill 2'yi karıştırmış olabilirim pardon.
O yüzden Last of Us part 2 PC'ye çıktığında insanlar 2 ay güncellenmesini bekledi yoksa DLSS ile oynarlardı niye öyle oldu ki.
Grafiklerde öyle inanılmaz bir fark yok dediğim gibi PC dende oyunları oynayabiliyorum.
60 FPS ile 300 FPS arası hikayeli oyunlarda cidden farkı anlayabiliyorsan helal olsun çoğu insan 60 ile 144 arasındaki farkı bile göremiyor.
20 bin TL'ye sabit 60 FPS alabiliyorum zaten 3070 ile alacağım 100 FPS arasında hiçbir fark olmayacak çünkü 60 FPS'den sonrasını bir insanın ayırt etmesi neredeyse imkansız sadece Online oyunlardaki daha profesyonel olmak için 200-300 FPS önemlidir.
7 bin TL'ye kasa-Power-işlemci-soğutucu-monitör-klavye-mouse-kulaklık almakta bol şans bariz PS 5'ten pahalı olan bir kart ile PS5'i karşılaştırıyorsun ki aralarında zaten fark olmadığınıda anlamıyorsun gerçekten helal olsun.

1752610312542.png

Ve hayır PS 5 şu anlık eski oyunlar harici hiçbir oyunu 30 FPS oynatmıyor size de iyi günler.

PS5'in ömrü PS6 çıktıktan ortalama 2 sene sonra biter. Tam olarak bitmez ancak sizin isteklerinizi karşılaşamaz. Hem PS4 hem PS5 sahibiyim, PS4 hala iş görüyor.

Bence şimdilik PS 5 alıp PS 6 çıktığında PS 5 Pro'ya vereceğin parayı ona vermek daha mantıklı.

O yüzden Last of Us part 2 PC'ye çıktığında insanlar 2 ay güncellenmesini bekledi yoksa DLSS ile oynarlardı niye öyle oldu ki.
Grafiklerde öyle inanılmaz bir fark yok dediğim gibi PC dende oyunları oynayabiliyorum.
60 FPS ile 300 FPS arası hikayeli oyunlarda cidden farkı anlayabiliyorsan helal olsun çoğu insan 60 ile 144 arasındaki farkı bile göremiyor.
20 bin TL'ye sabit 60 FPS alabiliyorum zaten 3070 ile alacağım 100 FPS arasında hiçbir fark olmayacak çünkü 60 FPS'den sonrasını bir insanın ayırt etmesi neredeyse imkansız sadece Online oyunlardaki daha profesyonel olmak için 200-300 FPS önemlidir.
7 bin TL'ye kasa-Power-işlemci-soğutucu-monitör-klavye-mouse-kulaklık almakta bol şans bariz PS 5'ten pahalı olan bir kart ile PS5'i karşılaştırıyorsun ki aralarında zaten fark olmadığınıda anlamıyorsun gerçekten helal olsun.

Eki Görüntüle 2535752

Ve hayır PS 5 şu anlık eski oyunlar harici hiçbir oyunu 30 FPS oynatmıyor size de iyi günler.

Bence şimdilik PS 5 alıp PS 6 çıktığında PS 5 Pro'ya vereceğin parayı ona vermek daha mantıklı.
Hocam yapmayın gta 6 fragmanı ps5 ile çekildi.
Konsol = düşük performansa rağmen optimizasyon. En basitinden gta 5 256mb ram'e sahip olan ps3 için çıktı.
Mesela Tlou part 1 ps4'de akıyorken rtx 2060 altındaki kartlarda eziyet çekiyor, düzgün bir oynanış için 3060 benzeri kart gerekiyor. Konsol mu pc mi sorusunun cevap ara sıra oyun oynar çıkarım diyen insana konsol, yok ben ciddi oyuncuyum çok oynarım, modlarım şunu yaparım bunu yaparım derse pc. Akşam eve gelince ara sıra 1-2 saat uncharted oynayacak insana rtx 5090 sistem versen de ps4 kadar memnun etmez onu

Eki Görüntüle 2535752

Gta 6 dışında ps5'in bence çok bir ahım şahım özelliği yok. Evet ssd'ye sahip evet oyunlar daha akıcı, daha güzel grafikler ama ps4 de şu an bunu fazlasıyla görüyor casual oyuncular için

Hocam yapmayın GTA 6 fragmanı PS5 ile çekildi.
Konsol = düşük performansa rağmen optimizasyon. En basitinden GTA 5 256MB RAM'e sahip olan PS3 için çıktı.
Mesela TLOU part 1 PS4'te akıyorken RTX 2060 altındaki kartlarda eziyet çekiyor, düzgün bir oynanış için 3060 benzeri kart gerekiyor. Konsol mu PC mi sorusunun cevap ara sıra oyun oynar çıkarım diyen insana konsol, yok ben ciddi oyuncuyum çok oynarım, modlarım şunu yaparım bunu yaparım derse PC. Akşam eve gelince ara sıra 1-2 saat Uncharted oynayacak insana RTX 5090 sistem versen de PS4 kadar memnun etmez onu.

GTA 6 dışında PS5'in bence çok bir ahım şahım özelliği yok. Evet SSD'ye sahip evet oyunlar daha akıcı, daha güzel grafikler ama PS4 de şu an bunu fazlasıyla görüyor casual oyuncular için.

Hikayeli oyunlar oynayan birisi için PC ile konsol arasında öyle inanılmaz bir fark yok zaten konu sahibi hikayeli oyunlar oynamasa neden PS5 ile ilgili konu açsın.
Ben zaten hikayeli oyunda 60 FPS alıp oynayabiliyorken PC de 80 FPS alıp oynamak arasında hiçbir fark yok.

Aynı şekilde hikayeli oyunlar oynayan birisi için PS4 ile PS5 arasında ciddi fark var.

Herkesin eline ağzına sağlık ama pc alamam hem ailem bu duruma çok sıcak bakmıyor hem uğraşmak istemiyorum hemde yüksek fps bağımlısı değilim 5 pro alıp 3 yıl kullanmayı düşünüyorum herkese teşekkür ediyorum iyi sosyaller

PS4'e bile halen oyun çıktığını varsayarsak PS6 çıkınca bile 3 sene rahat götüreceğini düşünüyorum zaten PS5 döneminde adamakıllı oyun çıkmadı telafi etmeleri gerekiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı