Amaç sadece oyun oynamak ise PS5 çok daha mantıklı olur. Birincisi PS5 parasına denk PC toplanmıyor. Yani PS5 bugün RTX 3070'ten iyi 3080'e de yakın performans sunuyor geliştiricilerin özel optimizasyonu ile birlikte. Hayliyle bu kartların tek başına kendisi zaten PS5 parası ve gerekli diğer donanımları da almak çok maliyetli oluyor 2 katı para PS5'in.
Ayrıyeten PS5 diskli sürümü alırsanız kutulu oyunlar ile oyunlar çok cüzi miktarlara gelebiliyor al sat veya takas yaparsanız. 2. el imkanınız da oluyor. Ve zaten eski PS4 kütüphanesi de PS Plus sayesinde var 700 kusür tane oyun içlerinde gerçekten çok sağlam oyunlar da var daha önce PS ekosistemini hiç kullanmamış kişiler için çok güzel fırsat. Bazen yeni çıkan oyunlar da time exclusive (süreli olarak PS5 konsoluna özel) olup bu Plus ekosistemine giriyor. DualSense'de ayrı bir nimet diyebilirim. Yani ben 2 senedir PS5 kullanıyorum sorularınız varsa da alabilirim.
Ama şu da bir gerçek PC ile her şey yapılabilir. Ayrıyeten Steam ve Epic gibi platformlarda PS Store'a göre oyunlar çok daha uygun oluyor genelde ama son zamlardan sonra pek de emin konuşmayayım ben PC oyuncusu değilim.