PS5 mi? Xbox X mi?

Hayırlı olsun bende aynı karar icindeydim Series X seçtim ucuz oyunlar Game Pass ve daha iyi grafik performans icin halihazırda PS4 de birçok oyunu oynamistim oynamamis olsam PS5 alırdım bende.

Xbox'un exclusive oyunu yok.

Teker teker PS Store geliyor.

Forza Horizon 5: Forza Horizon 5 PS5 konsoluna geliyor!

TLOU ve GoW gerçekten harika oyunlar hocam.

Sony Türkiye'yi pandikleyebiliyor fiyat konusunda ama onunda suçlusu onlar değil. 😃

God of War 2018 Ps Plusta mevcut.
Taraflı konuşuyorsunuz. Sanki PS'nin 40 yılda bir çıkardığı oyunlar da PC'ye gelmiyor. Bloodborne hariç hepsi geldi neredeyse. Bloodborne için de PS4 emülatörlerinde sürekli ilerleme kaydediliyor. Yakında belki o da oynanabilir olacak. Ragnarok bile geliyor PC'ye.

Bu arada kendinizle de çelişiyorsunuz. Hem özel oyunu yok deyip hem de PS Store'a geliyor diyorsunuz. Xbox'un özel oyunu da var ama çoğunlukla multiplayer odaklı oyunlar var. Hiç yok değil yani. Abartmayın. PS'ye gelen Xbox özel oyunları da kapış kapış alındı. Ayrıca PS5'in de özel oyunu var diyoruz da dediğim gibi hepsi PC'de artık, sayısı da o kadar çok az ki bir elin parmağını geçmez. Ve PC'ye gelen GoW veya TLOU oyunlarını sanki sadece konsolda varmış gibi hala önerip duruyorsunuz.

Ve insanlara PS5 önerip durmayın şu şartlarda. Bir oyun 3 bine dayanmış. Her ay zam haberi görüyorum neredeyse. 800 TL zam geliyor bir oyuna aniden. PS Plus servisi de olsa mağazadan oyun almak isteyecek insanlar. Ama sonuçta para sizin cebinizden çıkacak, beni ilgilendirmez.

Son düzenleme:
Taraflı konuşuyorsunuz. Sanki PS'nin 40 yılda bir çıkardığı oyunlar da PC'ye gelmiyor. Bloodborne hariç hepsi geldi neredeyse. Bloodborne için de PS4 emülatörlerinde sürekli ilerleme kaydediliyor. Yakında belki o da oynanabilir olacak. Ragnarok bile geliyor PC'ye.

Bu arada kendinizle de çelişiyorsunuz. Hem özel oyunu yok deyip hem de PS Store'a geliyor diyorsunuz. Xbox'un özel oyunu da var ama çoğunlukla multiplayer odaklı oyunlar var. Hiç yok değil yani. Abartmayın. PS'ye gelen Xbox özel oyunları da kapış kapış alındı. Ayrıca PS5'in de özel oyunu var diyoruz da dediğim gibi hepsi PC'de artık, sayısı da o kadar çok az ki bir elin parmağını geçmez. Ve PC'ye gelen GoW veya TLOU oyunlarını sanki sadece konsolda varmış gibi hala önerip duruyorsunuz.

Ve insanlara PS5 önerip durmayın şu şartlarda. Bir oyun 3 bine dayanmış. Her ay zam haberi görüyorum neredeyse. 800 TL zam geliyor bir oyuna aniden. PS Plus servisi de olsa mağazadan oyun almak isteyecek insanlar. Ama sonuçta para sizin cebinizden çıkacak, beni ilgilendirmez.
Xboxun düzgün özel oyunu yok evet forza dışında özel oyunlarını kimse bilmiyor nerdeyse PS dede indirimlerle gayet iyi oyun bulunuyor 1000-1500 TL ye kadar bendede plus var 3-4 ayda bir oyun alıyorum yetiyor zaten her ay plusa 15-20 tane oyun geliyor

Xboxun düzgün özel oyunu yok evet forza dışında özel oyunlarını kimse bilmiyor nerdeyse PS dede indirimlerle gayet iyi oyun bulunuyor 1000-1500 TL ye kadar bendede plus var 3-4 ayda bir oyun alıyorum yetiyor zaten her ay plusa 15-20 tane oyun geliyor
Var tabii ki de sizin işinize gelmiyor. Her zaman bu muhabbet dönüyor. Flight Simulator, PS Store'a gelince çok satanlara giren Hi-Fi Rush ve Sea of Thieves, Gears of War, Fable, Ps Store'a gelince yine çok satılacak olan Forza serisi, Halo, Age of Empires, Quantum Break, Sunset Overdrive. Daha sayabilirim. Bunların çoğu Xbox ve PC'ye çıkmış oyunlar. Hadi diyelim sadece konsola çıkmadı diyebilirsiniz, PS'de habire getiriyor PC'ye.

PS'de ne var sanki şu an çok önemli? 2 tane GoW var, Uncharted serisi, Bloodborne, TLOU vesaire. Bunların çoğu da dediğim gibi PC'de artık. PS3'e ve PS2'ye çıkan özel oyunlar da emülatörden oynanabiliyor.

Sanki tonlarca özel oyun varmış gibi konuşmanız tuhaf geliyor bana. GoW'u bitirmek 20 saat sürüyor, Ragnarok da 26 saat. Oyun dünyasını maalesef bunlar döndürmeye yetmiyor, kusura bakmayın. Sürekli oyun oynayan birine sadece GoW vesaire saymanız komik kalıyor. Bu kadar az sayıda olan özel oyunu bitirdiğinizde o mağaza fiyatlarıyla karşılaşırsınız. Ben PS Store'dan tamamen oyun almayı bıraktım, sadece Xbox'tan alıyorum artık.

En basitinden Ashen diye bir oyun listemde vardı, farka bakın. Ben bunu 28 TL'ye alacağım, normal fiyatı da 113. Ama PS Store'da 1400 ve daha da zamlanır bu.

1723885708795.png
1723885683172.png

Veya bu eski FPS serisi Turok:

1723885829932.png
1723885839351.png

Son düzenleme:
Xbox'un düzgün özel oyunu yok evet Forza dışında özel oyunlarını kimse bilmiyor neredeyse PS dede indirimlerle gayet iyi oyun bulunuyor 1000-1500 TL'ye kadar bende de Plus var 3-4 ayda bir oyun alıyorum yetiyor zaten her ay plusa 15-20 tane oyun geliyor.

Ben 3-4 ayda değil her ay yeni oyun oynamak istediğim icin Series X alacağım PS Plus'ta hep daha once PC PS4 de bitirdigim oyunlar Game Pass surekli yeni seyler ekliyor tarafsız olalım PS fanboyu biriydim uzunca dusundum mantıklısı bu yani.

Var tabii ki de sizin işinize gelmiyor. Her zaman bu muhabbet dönüyor. Flight Simulator, PS Store'a gelince çok satanlara giren Hi-Fi rush ve Sea of Thieves, Gears of War, fable, PS Store'a gelince yine çok satılacak olan Forza serisi, Halo, Age of Empires, Quantum Break, sunset OverDrive. Daha sayabilirim. Bunların çoğu Xbox ve PC'ye çıkmış oyunlar. Hadi diyelim sadece konsola çıkmadı diyebilirsiniz, PS'de ha bire getiriyor PC'ye.

PS'de ne var sanki şu an çok önemli? 2 tane GoW var, Uncharted serisi, Bloodborne, TLOU vesaire. Bunların çoğu da dediğim gibi PC'de artık. PS3'e ve PS2'ye çıkan özel oyunlar da emülatörden oynanabiliyor.

Sanki tonlarca özel oyun varmış gibi konuşmanız tuhaf geliyor bana. GoW'u bitirmek 20 saat sürüyor, ragnarok da 26 saat. Oyun dünyasını maalesef bunlar döndürmeye yetmiyor, kusura bakmayın. Sürekli oyun oynayan birine sadece GoW vesaire saymanız komik kalıyor. Bu kadar az sayıda olan özel oyunu bitirdiğinizde o mağaza fiyatlarıyla karşılaşırsınız. Ben PS Store'dan tamamen oyun almayı bıraktım, sadece Xbox'tan alıyorum artık.

En basitinden ashen diye bir oyun listemde vardı, farka bakın. Ben bunu 28 TL'ye alacağım, normal fiyatı da 113. ama PS Store'da 1400 ve daha da zamlanır bu.

Eki Görüntüle 2286466Eki Görüntüle 2286465

Bu kadar şeye ragmen Sony desteklemek saçma yılların PS fanboyu olarak Series X tercih edeceğim Sony babamın oğlu mu konsola 20bin lira para veriyorum bir de olsun 3-4 ayda bir oyun alırım mi diyeceğim tabii ki hayır firma beni dusunsun ben firmayı neden dusunuyorum ayrica konsolog kanalının videosunda gordum PS Plus kısmı konsol içerisinde Arapça yaziya donmuş yavas yavaş dil desteği kalmayacak zaten fiyat olarak destek yok ama hala destekleyen bir kesim var ne diyelim.

Son düzenleme:
Ben 3-4 ayda değil her ay yeni oyun oynamak istediğim icin Series X alacağım PS Plus'ta hep daha once PC PS4 de bitirdigim oyunlar Game Pass surekli yeni seyler ekliyor tarafsız olalım PS fanboyu biriydim uzunca dusundum mantıklısı bu yani.

Bu kadar şeye ragmen Sony desteklemek saçma yılların PS fanboyu olarak Series X tercih edeceğim Sony babamın oğlu mu konsola 20bin lira para veriyorum bir de olsun 3-4 ayda bir oyun alırım mi diyeceğim tabii ki hayır firma beni dusunsun ben firmayı neden dusunuyorum ayrica konsolog kanalının videosunda gordum PS Plus kısmı konsol içerisinde Arapça yaziya donmuş yavas yavaş dil desteği kalmayacak zaten fiyat olarak destek yok ama hala destekleyen bir kesim var ne diyelim.
Bende hem Xbox var hem de PS5 var. Fiyatlara bakıyorum yani elim gitmiyor almaya. Aynısını Xbox'ta daha ucuza buluyorum. Tamam, 40 yılda bir gelecek gerçekten efsane olan bir özel oyun çok güzel oluyor ama ben hep oyun oynayan bir insanım. Bu fiyatları vermek yerine 10 katı ucuz Xbox'tan alıyorum.

Hocam aslında hem yanlış hem de doğru konuşuyorsunuz, yani herkes istediğine göre tercih yapmalı cidden yargılamak bence çok da makul değil tamam sizi anlıyorum makul bir şey değil ama çok da kafaya takmamak lazım şimdi çokbilmişlik taslamayayım ama gözüme çarptı, öyle ki insan denen varlık cidden sevmediği şeyi bile b*klayabilecek bir varlık.

Hocam aslında hem yanlış hem de doğru konuşuyorsunuz, yani herkes istediğine göre tercih yapmalı cidden yargılamak bence çok da makul değil tamam sizi anlıyorum makul bir şey değil ama çok da kafaya takmamak lazım şimdi çokbilmişlik taslamayayım ama gözüme çarptı, öyle ki insan denen varlık cidden sevmediği şeyi bile b*klayabilecek bir varlık.

Yok sorun yok yargilamiyorum kizdigim nokta oyun alacak parasi olmayan insanlarin firma icin kendi keyfinden odun vermesi konsol aliyor 4 ay bir oyun icin birikim yapiyor 20 saat oynuyor bitiriyor sonra ayni oyunu aylarca oynuyor tekrar tekrar ya da bos bos konsola bakip oturuyor ona ragmen hala savunuyor alabilen insana lafim yok tabii ki.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı