PS5 Pro vs 4070 Super sistem

Evet elbet PS de alacağım ama 6 ay veya 1 seneyi bulur sadece şu an da sizce sistemi iptal edip PS5 Pro on siparişi vermeye değer mi diye merak ediyorum.

Hayır gerek yok, zaten GTA6 gibi oyunlar 1 yıla falan çıkış yapacak o zaman alır oynarsın. Bende PS5 var ben açıp yüzüne bakmıyorum mesela çünkü oyun fiyatları belli. PS5´de The Last of Us Part 1 çok pahalı, ancak iyi ki RTX 4070 Super bir PC sahibiyim, ayıptır söylemesi crackledim oynadım.

Sanmam 4K´da PS5 Pro daha iyi sonuç verecektir.
PS 5 daha kendi exclusive'lerini adam akıllı 4k'da oynatamadı, Pro'da da durum değişmeyecek. FF 7 Part 2'nin hali ortada.

Nitekim 4K'da 30 FPS verse bile PS 5 Pro, Pc'de DLSS, Frame Gen, FSR3 ile yine ondan daha iyi performans alınabileceği ortada.

GTA 6 ve çıkacak exclusive ilk günden oynamak istiyorsanız PS5 Pro en mantıklısı. GTA 6 2026 başında çıkar diye düşünüyorum. Rockstar PC'ye portlarını konsol sürümlerinden 2 yıl sonra PC'ye çıkartıyor. RDR2 ve GTA 5 buna örnek. 2028 de GTA 6 oynamakta adama koyuyor...

En fazla tavsiyem şu olur. PC'ye çıkmayan Exclusive PS5 oyunları var birkaç tane onları oynamak için bi PS5 kirala kısa süreli oyna bitir hem hevisini de al hemde oyunları bitirmiş ol. Mesela İnfamouse second son gibi.

PS 5 daha kendi Exclusive'lerini adamakıllı 4K'da oynatamadı, Pro'da da durum değişmeyecek. FF 7 Part 2'nin hali ortada.

Nitekim 4K'da 30 FPS verse bile PS 5 Pro, PC'de DLSS, Frame Gen, FSR3 ile yine ondan daha iyi performans alınabileceği ortada.

PS5 RX 6750XT gibi bir kart kullandı, ancak PS5 Pro 7700XT gibi bir kart kullanacak ve bu düzeyde bir kartın optimizesi ile 4K 60FPS mümkün.

O zaman PS5 almana gerek bile yok boş ver. Al bir gamepad al geniş ekran bir monitör bak keyfine ne kasıyosun ya.

Vallahi hocam haklısınız daha bugün volkanik red DualSense'de aldım PC de oynarım diye ex oyunları ama PS5 Pro çıkınca bir kafam karıştı.

Değmez diyorum. Sisteminiz hayırlı olsun artık gerisini düşünmeyin.

Tamamdır teşekkür ediyorum. O halde sistemi iptal etmiyorum PS5 sevdası da 1 sene beklesin bir şey olmaz. Aslında bende hiç iptal etmek istemiyorum ama siz değerli dostlarıma yine de sorayım dedim.

PS5 hevesim aşırı vardı yıllar boyunca PC kullandım. Ama Türkçe oyun oynamak istediğimden forumlarda da hep alma dendi bir de ekstra para vermek aynı oyunlara biraz düşündürüyor. PC'yi bugün aldım ne yapsam bilemedim.
Hocam 6 ay kadar önce PS5 alarak Playstation oyunlarını oynamaya başladım. Ondan öncesi hep PC ile oynuyordum. PS oyunları pahalı olduğu için tek seferde 10-15 oyun alıp oynayacaklarımı oynayıp zamanla satarak ilerledim. Bugüne kadar da PS5 Pro'yu heyecanla bekliyordum çünkü asıl yüksek grafikli oyunları onda oynarım gibi düşünüyordum ama şaka gibi RTX4060 ayarında bir şey çıkardılar ve onun Türkiye'ye gelişi muhtemelen 35bin TL civarında olacaktır. O paraya mis gibi bir masaüstü alınır.

Elinde PS5 var ne yapacaksın dersen de, oynamak için beklediğim oyunları bitirip cihazı da satacağım ve PC'de kaldığım yerden devam edeceğim. Playstation'ın en güzel avantajı benim için oyun kaldırmadı etme gibi bir derdi olmamasıydı, ama yüksek özellikli bir PC ile de zaten bu dertten kurtulabilirsiniz. 4070 Super sistem demişsiniz yani zaten, gerçekten 2 dakika düşünmeden PC alırdım şu anda elimde PS5 ve beklettiğim oyunlar olmasa. Ki onlar da 1-2 seneye PC'ye gelecekler.

Açıkçası GTA 6 neden insanları heyecanlandırıyor hiç anlamış değilim. Sanki GTA V çok güzel bir oyunda. Sadece online için oynuyorlar. Adam akıllı bitiren bile oyun satışlarına göre çok ama çok az.

Hype'e kapılmayın ve buna göre planda yapmayın derim. 20 yıldır oyunlarında hep aynı oynanış tarzını getirmiş ve asla değiştirmemiş bir firma yani.

PS5 RX 6750XT gibi bir kart kullandı, ancak PS5 Pro 7700XT gibi bir kart kullanacak ve bu düzeyde bir kartın optimizesi ile 4K 60FPS mümkün.
Kullanılan GPU'nun %40-45 kadar daha iyi olduğu söyleniyor.

PS 5'ten daha güçlü olacağı aşikar ama yine de 4070 Super'den daha fazla performans göstereceğini düşünmüyorum ki işin içine birde Ray Tracing girince Nvidia'nın çok daha önde olduğu aşikar.

PS 5'te benzer vaatlerle ortaya çıkmıştı ama kalite modunda 30 fps yakalayaman bir cihaz oldu.

Şunu da eklemekte fayda var. PS 4 Pro çıktığında da insanlar aynı beklentideydi ben de dahil, lakin yine Sony Exclusive olan PS 4 nesli Spider Man'i 30 fps oynadım 1080p'de, Bloodborne 30 fps. Bunda da pek bir şey değişmeyecek.

GTA 6 ve çıkacak exclusive ilk günden oynamak istiyorsanız PS5 Pro en mantıklısı. GTA 6 2026 başında çıkar diye düşünüyorum. Rockstar PC'ye portlarını konsol sürümlerinden 2 yıl sonra PC'ye çıkartıyor. RDR2 ve GTA 5 buna örnek. 2028 de GTA 6 oynamakta adama koyuyor...

Hocam açıkçası GTA 6 diye ölmüyorum. Elbet PS alacağım PC'nin yanına. Ama Slim mi olur promu olur oan maddiyata göre değerlendireceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı