PS5 satın alma sebeplerim

208247

Kilopat
Daha önce hiç PS'im olmamıştı. Yaklaşık 1 hafta önce satın aldım. Yıllardır 1660 Ti'lı kasa kullanıyordum ama fakat yeni nesil oyunları oynatmıyordu, veya görüntü kalitesinden çok taviz vermem gerekiyordu. Yeni sistem toplamayı da düşündüm fakat beni en az 3 sene boyunca yüksek grafiklerde AAA oyunları oynatacak bir kasa 35-50 bin TL arasında gidiyordu, onun yerine 20 bin TL'ye PS5 almak mantıklı geldi.

Çünkü PS'ların ömrü uzun oluyor ve konsola çıkan her oyun neredeyse sorunsuz oluyor, sorun olsa bile kısa sürede güncellemeyle hallediliyor. Fakat PC tarafında son yıllarda çıkan AAA oyunların optimizasyonları felaket seviyede. Bir oyun çıktığı zaman "acaba sistem kaldırır mı, kaç FPS verir, hangi ayarlarda oynatır" düşüncelerinden artık çok sıkılmıştım. Bu kafa olarak insanı çok yoruyor, oyun hakkında kafa yormak yerine "sistem kaldırır mı vb" şeylerler aklım dolup taşıyordu. Şu an bile yeni nesil bir PC toplansa 40 bin TL'ye bu düşünceler hep geliyor, şu an gelmese bile 1-2 sene sonra geliyor. Fakat konsola bir oyun çıkıyorsa biliyoruz ki akıcı bir şekilde oynanabilecek.

Diğer alma sebebim ise Sony'nin özel oyunları, aslında şu an tek bir özel oyununa ilgim var o da The Last of Us. Bu tarz üst seviye hikaye anlatımlı kaliteli oyunlar PC'ye maalesef çok sonra geliyor, konsolu olan adam bu oyunu oynayıp bitirirken biz "PC'ye ne zaman çıkar" diye haberleri takip ediyoruz. Sadece Sony'nin özel oyunlarından bahsetmiyorum.

RDR 2 bile ilk konsollara çıkış yaptı ve ancak 1 sene sonra PC'ye geldi. Yani herkes oyunu oynarken PC'dekiler yine oyunu oynayabilmek için 1 sene beklemek zorunda kaldı ve yüksek ihtimal GTA 6 da öyle olacak.

Büyük oyun yapımcıları artık kolay kolay PC tarafını önemsemiyor, iyi optimize yapmıyorlar ya da çok hayvani sistem gereksinimleri istiyorlar.

PS5'in bana göre tek eksisi oyun fiyatlarının PC'ye göre biraz daha pahalı olması, sonuçta PS'de bir Epic Games yok 😀

Hayırlı olsun, kısmen aynı düşüncelerle ben de 3 ay önce satın aldım. Kolu arızalandı uğraştırıyor ama olsun. Yaz sonu da sistemi güncelleyeceğim bi sıkıntı çıkmazsa.

Ben de Xbox Series X aldım. Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Series X almayı da düşündüm ama hem Sony özel oyunları hem de şu videodaki sebepten dolayı PS5 tercih ettim. Ki videodaki söylenenler gerçekten doğru. Yabancı kanallarıdaki testleri izledim PS5 Hogwarts Legacy'de akıcı 60 FPS verirken, Series X'de hafif FPS düşmeleri oluyordu, FPS 56-58'e falan düşüyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Series X almayı da düşündüm ama hem Sony özel oyunları hem de şu videodaki sebepten dolayı PS5 tercih ettim. Ki videodaki söylenenler gerçekten doğru. Yabancı kanallarıdaki testleri izledim PS5 Hogwarts Legacy'de akıcı 60 FPS verirken, Series X'de hafif FPS düşmeleri oluyordu, FPS 56-58'e falan düşüyordu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende PS4 sahibiydim, onu satıp geçtim. Özel oyunları zaten oynadım. Benim için konsolun bir özelliği kalmadı. Zaten genelde last of us oyunu vs oynadım. Ps e çıkan özel oyunları pek sevmiyorum. Horizon, gow gibi sıkıcı geliyor. Genel olarak ileriye yatırım hemde GTA6 için Xbox Series X tercih ettim. Hemde geriye uyumluluk olduğu için eski oyunlari da oynayabiliyoruz.

Benim PS5 tercih etmemin sebebi yıllar içinde PS4 de biriktirdiğim koleksiyonumu ve başarılarımı bırakamamaktı. Sıfırdan konsol macerasına atılacak olsaydım tercihim Xbox olurdu. Yalnız şöyle birşeyde var, RX6600'lü bir sistemimde var, 1080p / 60 FPS high / Ultra ayarlarda her oyunu oynatabiliyor, dolayısıyla Game Pass'ten faydalanmak için orta halli bir PC bile yetiyorken Xbox konsol almak ne kadar mantıklı oda ayrı bir konu. Belki benim de zamanında tercih etme sebebim, işten gelip rahat koltuğa gömülmek ve yapman gereken tek şey oyun kumandasının üzerindeki PS düğmesine basmak :)
PS Plus ise PC de olmadığı için insanı konsol almaya iten bir etken olabilir. Gerçi PS Plus'ın fiyatı da Game Pass ile karşılaştırılamayacak ölçüde yüksek(içerik kalitesi başka bir tartışma konusu)
Velhasıl kelam hayırlı olsun PlayStation'ınınızı güle güle kullanın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı