PS5 satıp PC almak mantıklı mı?

veondoskii

Femtopat
Daha fazla  
Elimde PS5 Slim var. 2 aylık cihaz. Belli başlı oyunları oynadıktan sonra boşluğa düştüm. Online oyunları oynamak istiyorum. Sizce PS5 satıp sıfır parçalar olarak:
Ryzen 5 7600.
B650M p anakart.
16 GB RAM.
Kasa PSU.
SSD.
2. el idarelik olarak da 5 6K ya ekran kartı alınır mı?
Sizce pişman olur muyum?

Niye olasın ki artık exclusive oyunlar dahil PlayStation oyunlarının %90'ı PC'ye geliyor PlayStation almanın çok bir mantığı kalmadı.

PS5'in (veya XBOX Series X'in) performans ve grafik akıcılığındaki avantajını yeni ekran kartları modelleri ve çeşitliliği sebebi ile kaybettiğini düşünüyorum.

Kasa toplamak zor geliyor veya evinizde kasa ekran için alanınız yoksa oyun konsolları güzel bir seçim ancak yeterli alanınız ve sistem toplamak için mecaliniz varsa kesinlikle PC tavsiyemdir. En azından her yenilikte güncelleme fırsatınız var. Konsol veya laptop (konu dışı olsa da belirtmek istedim) bunu sağlamıyor.

Saygılarımla.

Yıllarca PlayStation kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki, PC varken PlayStation'a gerek yok. Gerek fiyatları olsun, gerek kullanım kolaylığı olsun, PC her türlü işini yapıyor. Oyunlar daha ucuz, Epic Games gibi platformlarla. Ayrıca Sony bana daha çok tekel hizmeti gibi geliyor. Elbette bunu ihtiyaçlar hiyerarşisinde değerlendirmen lazım. Mesela ben şu an PC'de de kontrolcü kullanıyorum ve hiçbir oyunda 'Keşke PlayStation olsaydı' demedim. PS Plus gibi zorunlu hizmetler de bana çok aptalca geliyordu.

Tamam 10 değil de 5, konsol almamak için bir sebep teşkil etmiyor. Ayrıca GTA 6 için bile alınır.

Ragnarok 2 sene içinde PC'ye çıktı Spider-Man oyunları 1-1.5 sene içinde en fazla PC'ye çıkıyor sadece lou2 geç çıktı onunda sebebi önce part 1'i PC'ye çıkardılar. Yeni çıkan oyunlarda bundan sonra en fazla 1-1.5 yıl içinde çıkacaktır. PlayStation 5'in GTA 6 için alınmasının bir manası yok çünkü 60 FPS bile oynatmayacak. GTA 6'nın PC'ye çıkmama ihtimali de yok Rockstar oradaki Online oyuncuları kaybetmez kaybedemez asıl parayı Online'dan kazanıyorlar zaten.

Ragnarok 2 sene içinde PC'ye çıktı Spider-Man oyunları 1-1.5 sene içinde en fazla PC'ye çıkıyor sadece lou2 geç çıktı onunda sebebi önce part 1'i PC'ye çıkardılar. Yeni çıkan oyunlarda bundan sonra en fazla 1-1.5 yıl içinde çıkacaktır. PlayStation 5'in GTA 6 için alınmasının bir manası yok çünkü 60 FPS bile oynatmayacak. GTA 6'nın PC'ye çıkmama ihtimali de yok Rockstar oradaki Online oyuncuları kaybetmez kaybedemez asıl parayı Online'dan kazanıyorlar zaten.

Hocam şu da var, 20k aldığın PS 5 ile 20k ya aldığın sistemin performansı arasında dağlar kadar fark var. Yani sırf özel oyun PC yeni geliyor diye alınmama kararı yanlış olabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı