gamer_baku
Picopat
Daha fazla
Slim daha az alan kaplıyor ve daha ucuza bulunuyor. Arada aman aman bir fark yok, ucuza bulduğunuzu alırsınız.PS5 almak istiyorum ama tam normal kasa alacakken Slim kasa çıktı, sizce hangisi iyi?
Ucuza bulduğunuzu alın hocam. Donanımsal olarak hiç bir fark yok.Bende alacağım hangisini almakta baya bir kararsız kaldım doğrusu.
Çok kişi slim fazka ısınıyor söylüyorlar doğrumuMerhaba yaklaşık 3 haftadır PS5 Slim kullanıcısıyım ve tavsiye ederim, ben de konu açmıştım kararsızdım ve Slim daha ucuz olduğu için diğer arkadaşların da söylediği gibi Slim aldım CD'li versiyonu, 18-20K TL civarında tek kollu rahatlıkla bulabilirsiniz. Oyun olarak bayağı oyun aldım günümüzdeki bir çok PS exclusive oyunları ve başka AAA oyunlar, saatlerce oyun oynama konusunda hiçbir sorun yok, içiniz rahat etsin diye söylüyorum, zaten sorun olacak bir sebep yok ikisi de aslında aynı ürün, çok ufak farklılıklar var kasa boyut farkı, SSD depolama alanı boyutu farkı ve içlerinde kullanılan parçaların sanırım işlemcinin aynı olsa bile daha küçük olması gibi tam emin değilim bu konuda, ama Slim her zaman böyleydi aynı ürün ve aynı performans o konuda şüpheniz olmasın yani bir oyunu açtığınız zaman iki ürün de size aynı performansı veriyor, kullanıcı ise kendi tercihine ve bütçesine göre alıyor. Ayrıca, Slim daha ince ve küçük olanıysa Fat olanı düşünemiyorum bile çünkü bence bu bile büyük ve iyi ki bunu almışım, aksi halde konumlandıramayacaktım, küçük bir yerim var ama dediğim gibi performans olarak hiçbir farkları yok çünkü içlerinde kullanılan donanım aynı. O yüzden bence bu daha iyi demek doğru olmaz, size göre. Elbette ilerde PS5 Pro veya farklı modeller gelirse o zaman daha yüksek performanslı olacağı için o zaman ''daha iyi'' diyebiliriz. Uzun yazdıysam özür dilerim, içiniz rahat olsun diye detaylı anlatmak istedim.
Fat cihazı bilmediğim için kıyaslama yapamayacağım ama bana göre sorun yok, ki Çukurova'da Mersin'de yaşıyorum buranın sıcağını bilen bilir Adana Mersin sıcaklarını, kesinlikle odanın sıcaklığına göre fark ediyor. Klima açık olan odada neredeyse ısınmayı hissetmiyorsunuz bile ılık bir şekilde çalışıyor, klima olmayan yerde oldukça sıcak hava olunca elbette ısıyı hissediyorsunuz ama normal bir şey, anormal bir durum yok kesinlikle. Eğer kullanıyorsanız bilgisayar gibi düşünün örneğin ekran kartı yükteyken 65-70-80 derecelere kadar çıkabilir ve ellediğiniz zaman sıcağı hissedersiniz, o kadar olduğunu bile sanmıyorum, ama elbette arkadan fanlardan falan sıcak hava üflediğini hissedebilirsiniz sonuçta yükte olduğu için fanlar daha yoğun çalışıyor ve donanım parçaları ısınıyor ama bu Fat cihazda da olan bir durumdur sadece Slim için daha fazladır anca 4-5 derece, yanacak bir şey olsa zaten üretilmezdi. Ses konusuna gelirsek cihazdan cihaza değişiyor sanırım çünkü hiçbir şekilde ses duymuyorum ben. Kimisi başka konularda söylemiş Slim çok sesli çalışıyor diye, ama sürümden sürüme fark vardır belki ama bana göre böyle değil gecenin sessizliğinde oyun oynarken bile sesini duymuyorum. Hatta bilgisayarımla aynı anda açık olduğu zaman bilgisayarım boştayken bile çalışan fanlarla ses yapıyor ama PS5 için oyunda bile ses yok.Çok kişi slim fazka ısınıyor söylüyorlar doğrumu
Bence siz de Slim alın, burada demek istediğim şey bu veya öbürü daha iyi değil. Buradaki mesele ikisi de aynı donanıma sahip aynı performansa sahip ürünler ve hangisi daha ucuz ise onu almak gerekir, Slim daha yeni olduğu için üretimi daha fazla olan bir ürün, PS5 Fat ise üretimi yavaşladığı için sanırım satışları azaldı Slim'e göre bu yüzdende çok daha pahalıya satılıyor ne yazık ki, ve 3-5K TL daha fazla para vermeye gerek yok aynı donanıma performansa sahip ürün için, yani hangisi daha ucuz ise ve size uygunsa onu almanızı öneririm ben de tabii diğer arkadaşlar gibi. Hem Slim'in SSD 1 TB depolama alanı olması da ayrıca güzel. Şimdiden hayırlı olsun.Bende alacağım hangisini almakta baya bir kararsız kaldım doğrusu.